Optimera kostnaden för att äga en motor

Driftskostnader och kostnader för driftstopp

Förutom att tillhandahålla pålitliga och effektiva motorer erbjuder ABB en serie verktyg, produkter och tjänster som hjälper anläggningschefer att minimera kostnaderna för motorägande.

cost of ownership formula

Ägandekostnaden består av motorns inköpspris, installationskostnader, driftskostnader (främst el) men även kostnader för stillestånd, dvs. kostnaden för oplanerade driftstopp när motorn inte fungerar.

Inköpskostnader

I de flesta fall är inköpspriset en mycket liten del av den totala ägandekostnaden. Motorerna ska alltid vara rätt dimensionerade för tillämpningen, och ABB:s professionella installations- och driftsättningstjänster garanterar långsiktig pålitlig drift.

Driftskostnader

Högeffektiva motorer är standard från ABB, med motorer för effektivitetsklasserna IE2, IE3 och IE4 och olika minimistandarder för energiprestanda (MEPS) världen över. Förutom besparingar tack vare lägre energiförbrukning innebär bättre effektivitet lägre driftstemperaturer, vilket bidrar till högre tillförlitlighet.

Kostnader för driftstopp

Alla ABB-motorer är konstruerade för tillförlitlighet och lång livslängd. ABB erbjuder även ett brett utbud av konsulttjänster, diagnostik- och utvärderingsverktyg för förebyggande och förutsägande underhåll. Dessa verktyg övervakar motorernas status – antingen på plats eller på distans – och upptäcker behov av service på ett tidigt stadium. Därmed kan driftledare byta slitna komponenter innan de faktiskt går sönder, vilket bidrar till minskade eller helt eliminerade driftsavbrott.

Eliminera kostnaden för driftstopp

ABB erbjuder ett stort urval av diagnostik- och driftövervakningstjänster

Läs mer

  • Kontakta oss

    Skicka in din förfrågan så kontaktar vi dig

    Kontakta oss
Select region / language

Populära länkar