ABB og Norwegian Cruise Line Holdings utvider langsiktig samarbeid

ABB og Norwegian Cruise Line Holdings utvider langsiktig samarbeid

  • ABB og Norwegian Cruise Line Holdings har signert en samarbeidsavtale for å øke sikkerheten, effektiviteten og redusere utslippene fra NCL-flåten utstyrt med Azipod® fremdriftssystem
  • Avtalen befester det sterke partnerskapet mellom selskapene, og baner vei for fremtidsrettet samarbeid om utfasing av fossilt brensel og digitalisering
  • Samarbeidet inkluderer en omfattende 10-årig flåteserviceavtale for fremdriftssystemet Azipod®, modernisering av fjernkontrollsystemet for manøvrering av 11 fartøyer, og installasjon av landbasert strømforsyningsteknologi om bord på fire fartøy

ABB og Norwegian Cruise Line Holdings (NCLH) har signert en langsiktig partnerskapsavtale for å fremskynde utfasing av fossilt brensel og digitaliseringen av Norwegian Cruise Line (NCL)-flåte. Målet er økt sikkerhet og effektivitet, og avtalen omfatter 14 eksisterende fartøy og ytterligere fire  som skal leveres fra 2025 til 2028.

Første fase av samarbeidet inkluderer en 10-årig serviceavtale vedrørende Azipod® fremdriftssystemet med effektivt forebyggende vedlikehold av fartøysflåten for å fremme sikkerhet og maksimere fartøytilgjengelighet, samt forkorte vedlikeholdsperioder for planlagt Azipod® vedlikehold. I tillegg skal ABB sørge for modernisering av fjernkontrollsystemet for manøvrering av 11 fartøy samt landbasert strømforsyningsteknologi om bord på fire fartøy. Med disse planlagte installasjonene kan hele NCL-flåten koble seg til landbasert strømforsyning  og få utslippsfri strøm mens de er i havn.

"Vi er glade for å styrke vårt langsiktige samarbeid med ABB i et strategisk partnerskap som er i tråd med vår klimastrategi, som er sentrert rundt hjørnesteinene effektivitet, innovasjon og samarbeid," sierPatrik Dahlgren, konserndirektør for fartøysdrift hos Norwegian Cruise Line Holdings. "Med ABBs støtte vil vi fremskynde utfasing av fossilt brensel og digitaliseringen av flåten vår, og ta vår virksomhet enda et skritt nærmere en bærekraftig fremtid."

«Norwegian Cruise Line Holdings er en svært viktig partner for ABB og avtalen bekrefter det sterke samarbeidet mellom våre selskaper. Vi er glade for å fortsette samarbeidet og ser at våre løsninger og tjenester spille en viktig rolle i moderniseringen av deres voksende cruiseflåte, sier Juha Koskela, leder for divisjonen ABB Marine & Ports. "Gjennom dette samarbeidet hjelper vi NCLH med å oppnå sikrere og mer effektiv fartøysdrift, samtidig som vi bidrar til maritim avkarbonisering."  

NCLH er basert i USA og driver tre cruiserederier som heleide datterselskaper: Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises og Regent Seven Seas Cruises, som alle har innlemmet og bruker ABBs teknologi.

Fra etableringen av Azipod® fremdriftssystemet for tre tiår siden til den ledende posisjonen systemet har innen skipsfart i dag, har Azipod® revolusjonert sjøtransportsektoren ved å levere enestående gevinster i ytelse, effektivitet, bærekraft og pålitelighet. Det girløse, styrbare fremdriftssystemet, hvor den elektriske motoren er plassert i en kapsel på utsiden av skroget, kan roteres 360 grader for å øke manøvrerbarheten og driftseffektiviteten samtidig som drivstofforbruket reduseres med opptil 20 prosent sammenlignet med tradisjonelle aksellinjesystemer. Siden den første installasjonen på et cruiseskip for over 25 år siden, har Azipod®-teknologien spart over én million tonn drivstoff i cruisesegmentet alene.  

ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 140 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. www.abb.com

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp