АББ открива официално високо усъвършенстван център за иновации и производство в Сямън, Китай

Новият център интегрира всички дейности на АББ в югоизточния крайбрежен град, за да създаде свръхмодерен кампус, специализиран във високо усъвършенствани технологии

  • Инвестиция на стойност 300 млн. щатски долара в центъра, който към момента е най-големият обект за иновации и производство на АББ с площ от 425,000 кв.м.
  • 3 500 служители, които покриват целия обхват от дейности
  • Символ на непрекъснатия ангажимент на АББ към Китай, където компанията е инвестирала вече над 2.4 млрд. щатски долара от 1992 година насам

Лидерът в иновативните технологии АББ откри официално своя нов АББ Сямън Център в индустриалния хай-тек парк на града Torch. Новият обект интегрира всички дейности на АББ, в това число научно-изследователска и развойна дейност, инженерство, производство, продажби и обслужване, както и управление на веригата на доставките и корпоративните функции. Построен и оборудван с най-новите природосъобразни материали и системи, включително рекордно бързите зарядни станции на АББ за електрически превозни средства, обектът поставя нови стандарти в устойчивостта.

“Центърът в Сямън е най-големият и един от най-високо усъвършенстваните производствени обекти на АББ, и демонстрира потенциала на Индустрия 4.0 на наша собствена територия. Проектиран е да предоставя свръхмодерни решения и услуги за нашите клиенти в Китай, както и предприятия, активно участващи в глобалната икономическа инициатива на Китай „Belt-and-Road”, сподели Улрих Шписхофер, Изпълнителен директор на АББ. “Събирайки всички наши дейности под един покрив в един център, ние ще бъдем идеално позиционирани да подкрепим планираните реформи на Китай като помогнем на Сямън и околния регион да изградят водещи позиции в модерните отрасли.”

Центърът на АББ в Сямън ще се фокусира основно върху разработването и производството на продукти и решения за дивизии „Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане” и „Енергийни мрежи” на АББ. Той е дом на един от най-големите научно-изследователски центрове на АББ за електрически системи ниско напрежение, както и на тестова лаборатория за свръхвисоко напрежение 1,200kV – най-високото ниво на напрежение в Китай. В обекта се помещава и първият дигитално свързан център за дистанционно обслужване на АББ в Китай. От официалния старт на водещото портфолио от дигитални продукти и решения на АББ - ABB Ability™ миналата година, дейността на компанията в дигиталната сфера в Китай се е удвоила.

В церемонията по официалното откриване на Центъра в Сямън участваха Пей Джинджа , секретар на Общински комитет Сямън на Комунистическата партия на Китай, други представители на правителството, клиенти на АББ от комуналния, промишления и транспортно-инфраструктурния сектори, както и представители на АББ Груп и местното ръководство на компанията. В потвърждение на централната роля на Сямън в дейността на АББ в Китай, АББ ще проведе голямо събитие за клиенти тази седмица в Международния конферентен и експо център на Сямън. Събитието „Клиентски свят на АББ” ще събере над 6 000 души и ще представи дивизиите на компанията „Енергийни мрежи”, „Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане”, „Индустриална автоматизация” и „Роботика и задвижвания”.

“Сямън отдавна е една от най-важните индустриални бази за АББ в Китай и в световен мащаб”, заяви Чунян Гу, президент на регион Азия, Близък Изток и Африка за АББ. „Тук се е зародило нашето първо съвместно предприятие в Китай преди 26 години и градът е изиграл изключително важна роля в развитието на АББ в Китай, където днес вече разполагаме с 18 000 служители в над 140 града, в това число над 2 000 работещи в областта на научно-изследователската и развойна дейност. “

Новият център представлява част от поредицата големи нови инвестиции, които АББ прави в Китай. През октомври компанията обяви инвестиция на стойност 150 милиона щатски долара в нова „фабрика на бъдещето” за роботика в Шанхай. През май тя откри официално нов Център за приложна роботика в Чунцин, четвъртият подобен обект на компанията в Китай. А през декември 2017 г. АББ отвори Технологичен център за нова енергия в Шънджън, където се провеждат изследвания и разработки за соларни решения и такива за зареждане на електрически превозни средства, които да се използват в цял свят. АББ е инвестирала над 2.4 млрд. щатски долара в Китай от 1992 година насам.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация с две предложения с ясна стойност: довеждане на електричество от която и да е електроцентрала до който и да е електрически контакт, и автоматизиране на всички промишлени отрасли от естествени ресурси до завършени продукти. В качеството си на основен партньор на Формула Е, изцяло електрическият международен клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електическата мобилност отвъд възможното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 147 000 служители.  www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp