Сезон 10 на Световния шампионат на ФИА АББ Формула Е стартира в град Мексико

Сезон 10 на Световния шампионат на ФИА АББ Формула Е стартира в град Мексико

  • Демонстрацията на устойчиви технологии се завръща на Autodromo Hermanos Rodriguez за осми път
  • Шампионатът по изцяло електрически моторни спортове служи като фон за решенията на АББ за електронна мобилност както на пистата, така и извън нея
  • Технологията за умни сгради на АББ помага за подобряване на енергийната ефективност

Новият сезон на световния шампионат на ФИА АББ Формула Е започва в Мексико Сити този уикенд. Като технологичен лидер и титурярен партньор, АББ продължава да го използва като тестово поле за решения, които ще помогнат за постигане на напредък към по-устойчиво бъдеще както на пистата, така и извън нея.

22-мата пилоти ще влязат във втория сезон на ерата Gen3, готови да измерват границите на най-бързия, най-лекия и най-ефективния електрически състезателен автомобил, създаван някога, още по-повече около високоскоростната писта Autodromo Hermanos Rodriguez. Включваща дълги прави и поредица от тесни завои на стадион Foro Sol, пистата е идеална за демонстрация на представянето на автомобила. Той представя състезателите и технологията набор от предизвикателства, различни от всяко друго състезание в календара, поради надморската си височина от 2250 метра.

Карин Лепасоон, Главен директор Комуникации и устойчивост на АББ, сподели: „Очакваме с нетърпение още един вълнуващ сезон с наелектризиращо действие, показващо върховете на технологиите, които ще допринесат за напредъка в надпреварата за енергиен преход и в крайна сметка създаването на по-устойчиво бъдеще за всички нас. Това е особено важно в толкова претоварен град като град Мексико. Обширният метрополис е подходящ фон за демонстриране на предизвикателствата, пред които сме изправени в градовете по света, и как можем да се преодолеем тях чрез оптимизация, електрификация и декарбонизация.“

Този напредък в технологията за електрическа мобилност е пример за това, което АББ работи да внедри в градове по целия свят, включително и в страната домакин на този уикенд. В Юкатан, АББ осигурява инфраструктурата за зареждане за проекта Ie-tram, като работи заедно с Института по мобилност и градско териториално развитие (IMDUT), за да предостави на повече от един милион жители по-бърза, модерна и устойчива транспортна система, включваща разширена мрежа от електробуси. Ще бъдат монтирани общо 16 зарядни Terra 124 (120 KW), които позволяват едновременно зареждане на два автомобила и ще се използват предимно през нощта. В допълнение, осем зарядни устройства за HVC оборудване с мощност 300 kW ще бъдат доставени като част от системата за опционално зареждане, с типични времена за зареждане между четири и шест минути.

Електрическата мобилност е само една част от решението да направим градовете по-устойчиви. Тъй като сградите са отговорни за над 30 процента от световното потребление на енергия [1], подобряването на ефективността в тях е от съществено значение. Технологията за умни сгради може да помогне на бизнесите да действат по-устойчиво и да контролират разходите чрез затъмняване на светлините, контролиране на засенчването и регулиране на HVAC (отопление, вентилация и климатизация), за да се намали консумацията на енергия.

АББ Мексико си сътрудничи с базираната в Монтерей компания Solueza, експерт в интегрираните решения в услугите за автоматизация на климатизацията (HVAC), за инсталиране на нова система за компания за производство на медицинско оборудване в град Сонора в град Ногалес. Интелигентни сензори ABB FusionAir®, които се използват за наблюдение на променливи като температура, влажност, концентрация на CO 2 в чисти помещения в допълнение към позволяването на ефективен контрол на ОВК оборудването. Решението на АББ осигури на клиента спестяване на енергия от около 15 процента при автоматизиране на компресори и термопомпи, като същевременно използва 20 процента по-малко пространство.

В Мексико АББ има повече от 6000 служители и 8 производствени завода, включително в завод в Ногалес, който е постигнал намаление на емисиите от 86 процента благодарение на въвеждането на слънчеви панели и системата за управление на енергията ABB Ability™. Това беше постигнато в рамките на концепцията Mission to Zero на която е глобална инициатива за подобряване на енергийната ефективност и позволяване на декарбонизацията на сградите, създавайки най-добри практически решения за производствени звена и производствени обекти.

Технологията на АББ ще бъде допълнително представена в град Мексико като част от програмата FIA Girls on Track. В Сезон 10 АББ продължава партньорството си с проекта на базово ниво, който беше разширен, за да обхване всичките 11 състезателни уикенда през 2024 г., достигайки до повече от 1650 участници. Той дава на момичета на възраст от 12 до 18 години възможността да изследват различните аспекти на автомобилната индустрия чрез набор от дейности и семинари. АББ провежда семинар, фокусиран върху роботиката на АББ, включващ един от най-иновативните колаборативни роботи на компанията – GoFa™ – позволяващ на момичетата да научат основни умения за програмиране. Като официален партньор за зареждане, АББ също провежда семинар със своя зарядна Terra AC, за да научи присъстващите на програмата за технология за зареждане, използвана в сесията и на пътя.

След състезанието в град Мексико, серията ще се отправи към Дирия, Саудитска Арабия в края на месеца за две нощни състезания по историческите улици. Сезонният календар включва 16 състезания в 10 глобални локации, включително нови домакини: Шанхай, Мизано и Токио.

АББ е лидер в технологиите за електроснабдяване и електрообзавеждане и автоматизация, позволяващи по-устойчиво и пестящо ресурси бъдеще. Решенията на компанията обединяват инженерно ноу-хау и софтуер, за да оптимизират начина, по който нещата се произвеждат, задвижват, захранват и управляват. Надграждайки над 130 години върхови постижения, около 105 000 служители на АББ са ангажирани с иновациите, които ускоряват индустриалната трансформация.  www.abb.com

За Формула Е и Световния шампионат на ФИА АББ Формула Е: Като първият в света изцяло електрически световен шампионат на ФИА и единственият спорт, сертифициран с нетни нулеви въглеродни емисии от самото начало, Световният шампионат на ФИА АББ Формула E води драматични състезания в сърцето на някои от най-емблематичните градове в света, предоставяйки елитна платформа за водещи световни производители на автомобили да ускорят иновациите в електрическите превозни средства.

Мрежата на Формула Е от отбори, производители, партньори, телевизионни оператори и градове-домакини са обединени от страстта към спорта и вяра в потенциала му да ускори устойчивия човешки прогрес и да създаде по-добро бъдеще за хората и планетата. www.FIAFormulaE.com

За запитвания от медиите за Формула Е, моля, свържете се с - media@fiaformulae.com

[1] https://www.energyefficiencymovement.com/wp-content/uploads/2021/05/ABB_EE_WhitePaper_Smart-buildings_final-1.pdf

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp