АББ се присъединява към Sauber Engineering като глобален технологичен партньор

АББ се присъедини към специалистите в моторните спортове и автомобилния сектор Sauber Engineering AG – компания на Sauber Group – като официален глобален технологичен партньор. Партньорството ще се фокусира върху проекти, свързани с електрическа мобилност и въглеродонеутрално развитие.

В рамките на партньорството АББ ще монтира свръхмодерна зарядна станция за електромобили в централата на Sauber в Хинвил, Швейцария, предоставяйки най-новите батерийни технологии за бързо зареждане на нарастващия брой електрически превозни средства в компанията. Зарядната станция ще бъде захранвана от вече съществуващото фотоволтаично поле над паркинга на централата на Sauber, което понастоящем е едно от най-големите в Швейцария.

Sauber Group отдавна има утвърдени технологични взаимоотношения с АББ, чиито честотен конвертор управлява скоростта на вентилаторите във вятърния тунел на Sauber Aerodynamik – високо усъвършенстваният вятърен тунел, използван за разработването на всички автомобили на Sauber Motorsport във Формула 1TM. Предвиждат се още съвместни технически проекти с помощта на различни технологии на АББ в модерната производствена база на Sauber Group.

И двете компании ще използват новото партньорство, за да работят по реализирането на своите собствени цели в областта на устойчивостта – АББ с инициативата си Мисия към нула и Sauber Group с тяхната амбиция да подпомагат намаляването на въглеродните емисии и повишаването на енергийната ефективност във всички области на дейността си.

Робърт Ичнер, управител на АББ Швейцария, заяви: “Това е едно изключително вълнуващо партньорство, което дава на два легендарни швейцарски бранда възможността да си сътрудничат и да споделят своите технологии от световна класа за едно бъдеще без вредни емисии.”

Фредерик Васьор, изпълнителен директор на Sauber Engineering AG, сподели: “Партньорството с АББ представлява истинските сериозни намерения на Sauber Engineering. Ние се гордеем с нашия ангажимент както към иновациите, така и към устойчивостта, и нашата работа с АББ ще използва технологиите и човешката изобретателност, за да отразява и двата аспекта.”

Кристоф Хансен, директор Технологии и Иновации в Sauber Engineering, допълни: “Sauber Engineering е в челните редици на иновациите и изследователската дейност, при това не само в автомобилното развитие, но и в редица други области. Сделката с гигант в технологичния сектор като АББ ще предостави и на двете компании партньор, способен да усъвършенства собствените им възможности. Изграждането на зарядната станция за електромобили е само първата стъпка в тези взаимоотношения и аз със сигурност очаквам с нетърпение да разгледаме и всички останали начини, по които можем да работим заедно."

Стратегията на бизнес направление “Електроснабдяване и електрообзавеждане” на АББ Мисия към нула е образец на устойчиво бъдеще за промишлеността, домовете и градовете. Чрез проекти като енергийно самодостатъчния завод с нулеви вредни емисии на АББ в Луденшайд, Германия, АББ демонстрира редица технологии, които могат да подпомогнат реализирането на едно по-зелено бъдеще без вредни емисии за всички ни. Близо 60% от приходите на АББ в цял свят вече се генерират с технология, която допринася за елиминирането на причинителите на климатичните промени.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е технологичен лидер, който задвижва дигиталната трансформация в индустрията. Продължавайки своята над 130-годишна история на иновации, АББ управлява четири ориентирани към клиентите, световни водещи бизнеси: Електроснабдяване и електрообзавеждане, Индустриална автоматизация, Задвижване и Роботика и Дискретна автоматизация, поддържани от общата дигитална платформа ABB Ability™. Водещият бизнес Енергийни мрежи на АББ ще бъде продаден на Hitachi през 2020. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с над 144 000 служители. www.abb.com

Наскоро АББ подписа ексклузивно партньорство с автомобилния производител “Порше” за популяризиране на електрическата мобилност. Като част от споразумение на много нива, АББ стана официалният партньор на отбора на “Порше” TAG Heuer във Формула Е, на състезанието Santiago E-Prix в Сантяго, Чили. Отборът на “Порше” е в своята встъпителна година в автомобилните състезания от Шампионата ABB FIA Formula E, докато АББ вече трета година е генерален спонсор на първите изцяло електрически автомобилни състезания в света. www.abb.com

Относно Групата от компании Sauber:

Групата от компании Sauber е съставена от три организации – Sauber Motorsport AG, която управлява отбора във Формула 1TM, Sauber Engineering AG, която се фокусира върху разработването на прототипи и адитивно производство, и Sauber Aerodynamik AG, която провежда цялостни и индивидуални изпитвания в свръхмодерния вятърен тунел на завода и създава революционни иновации в областта на аеродинамиката. Компаниите работят в тясно сътрудничество, прилагайки експертния опит и умения на 520 специалисти в централата в Хинвил, Швейцария, във всички вътрешни и външни проекти. Страстта към състезанията е в сърцето на „Sauber“ още от основаването на компанията през 1970 година.

Вече над 45 години иновативната швейцарска компания полага стандартите в проектирането, разработването и конструирането на състезателни автомобили за най-различни шампионатни серии като Формула 1, DTM и WEC. След собствения си дебют във Формула 1 през 1993 година, Sauber Motorsport AG утвърждава един от малкото традиционни и частно притежавани отбори в този спорт. След 25 години състезаване във Формула 1, компанията стартира дългосрочно партньорство с генералния спонсор “Алфа Ромео” през 2018 година и влиза в шампионат ‘2020 под отборното име Alfa Romeo Racing ORLEN.

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp