АББ България - клон Раковски удостоен с бронзов Годишен знак за благотворителната си дейност

АББ България - клон Раковски получи бронзов Годишен знак за своите благотворителни инициативи на онлайн церемонията по награждаване, организирана от Фондация BCause.

Събитието се проведе за шеста поредна година и в него участваха двадесет и четири български компании, които популяризират и развиват благотворителни акции. Всички те залагат на благотворителността като важна част от усилията си за устойчиво развитие и предлагат на служителите си възможности да се включат в дарения и доброволчески акции, базари, споделяне на опит и знания с деца и младежи.

Въз основа на критериите брой инициативи, брой служители, участващи в благотворителните дейности и дарената сума, кандидатите се оценяват и се избират победителите. За първи път тази година АББ България – клон Раковски е един от участниците и успя да се класира, като бе награден с бронзово отличие.

Годишният знак е награда, учредена от Фондация BCause в сътрудничество с Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация за управление на хората (БАУХ). През 2020 г. Българската асоциация на специалистите по КСО също се включи в програмата.

АББ България - клон Раковски имаше много успешни инициативи през годините и всяка година броят на служителите, ангажирани с тези инициативи, се увеличава. Тези дейности са в пълна подкрепа на глобалната цел за устойчивост на АББ за насърчаване на социалния прогрес, засилване на дългогодишния ангажимент на компанията за ангажиране на общността чрез предоставяне на въздействаща подкрепа за инициативи за изграждане на общност през три стълба: образование, разнообразие и приобщаване и грижи в общността.

Сред най-важните благотворителни акции, в които клон Раковски участва с ангажирането на служителите си през 2020 г., са Мартениците с кауза, операция „Плюшено мече“, Виртуален коледен базар и Метални сърца във връзка с кампанията „Капачки за бъдеще“. С общи усилия дарената сума за тези инициативи възлиза на малко над 9 000 лева, което донесе на клон Раковски бронзов годишен знак и признание за благотворителната му дейност през годината.

"Тази награда е потвърждение, че целенасочените усилия, които полагаме по-активно през последните две години, имаха видим резултат. И това е стимул за разширяване на дейностите в организацията, свързани с доброволчеството. Най-важното за мен е, че все повече и повече служители искат, предлагат и се включват в доброволчески инициативи. И така, ние ще направим нашата среда още по-добро място за работа и живот.", каза Вилиана Бакалова, Бизнес партньор Човешки ресурси и един от най-ангажираните служители по отношение на благотворителността кампании.

Сред компаниите, удостоени с бронзовия знак, са Kaufland, Coca-Cola, Mondelize и други. Наградата бе връчена от г-жа Миглена Узунова-Цекова, председател на Управителния съвет на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ). Според нея „Трудностите и предизвикателствата са възможност да бъдем по-добри, да правим повече добро, да бъдем по-устойчиви и това е доказано от проектите, които получихме като част от тази инициатива“.

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp