АББ подкрепя електрическата мобилност във Вечния град

АББ подкрепя електрическата мобилност във Вечния град

За да съвпадне със завръщането на Световния Шампионат на FIA ABB Formula E в Рим, АББ ще дари DC бързи зарядни станции за града като част от постоянния си ангажимент за изграждане на по-устойчиво бъдеще.

Световният Шампионат на FIA ABB Formula E се отправя към бизнес района на Рим този уикенд, за третото издание на Римската E-Prix - която тази година ще бъде двойно събитие. И двете състезания ще се проведат при затворени врати и ще се следват строги протоколи за предпазване от COVID-19, изготвени според насоките на съответните власти, за да може събитието да се проведе по безопасен и отговорен начин.

С ревизирано разположение с 19 завоя и дължина 3 385 км, новата писта има по-дълги прави, широки ъгли и промени във височината. Това бързо оформление създава втората най-дълга писта в календара, комбинация, която със сигурност ще доведе водачите, автомобилите и екипите до предела на възможностите им.

Теодор Шведжемарк, главен директор комуникации и устойчивост, каза: „В АББ нашите водещи технологии играят ключова роля за осигуряването на устойчива мобилност във всички форми на обществен и частен транспорт, които в крайна сметка подкрепят обществото с ниски въглеродни емисии. Чрез партньорството на АББ Формула Е можем не само да революционизираме технологията, необходима за задвижване на електрическата мобилност, но и да увлечем по-младите поколения, които живеят в дигитален свят и се грижат за околната среда.“

Джанлука Лили, председател и управителен директор на АББ Италия, добави: „За укрепване на нашия ангажимент за ускоряване на напредъка на електрическата мобилност в Италия и за да отбележи завръщането на шампионата в държава, свързана с нашето собствено развитие на електрическата мобилност, АББ ще дари зарядни устройства Terra 124 на град Рим.“

Тези зарядни устройства с постоянен ток могат да зареждат едновременно две превозни средства и са напълно съвместими с настоящите и бъдещите електромобили.

За АББ Италия е място за демонстрация за първенството, тъй като именно тук се произвеждат водещите в индустрията зарядни станции серия Terra за електромобили и електрически автобуси.

Докато производството върви с пълни обороти в завода за зарядни станции Terranuova Bracciolini в Тоскана, в момента се строи ново съоръжение на АББ в Сан Джовани Валдарно, което ще служи като глобален център за върхови постижения и производствен обект за инфраструктура за зареждане на електрически превозни средства.

Съоръжението, разположено на площ 16 000 квадратни метра, се очаква да заработи до края на 2021 г. и ще произвежда цялото портфолио на АББ от DC зарядни устройства за електрически превозни средства – от домашни модули до системи за инсталиране в обществени зони и такива, посветени на градския обществен транспорт. Тази най-съвременна производствена база ще спомогне допълнително за растежа и иновациите на АББ в сектора на електрическата мобилност.

Друг пример за ролята на АББ в развитието на електрическата мобилност в Италия е решението до ключ, доставено на Azienda Trasporti Milanesi (ATM), миланската компания за обществен транспорт, която се ангажира с прехода на целия си автопарк към електричество до 2030 г. Решенията на АББ, включително инсталирането на 15 зарядни станции Terra 124 в депото на АТМ в Сан Донато, позволяват електрическите автобуси да останат в употреба без да е необходимо междинно зареждане през деня. ATM изчисляват, че когато бъде напълно изпълнено, преминаването на техните автобуси към електричество ще намали търсенето на дизелово гориво с 30 милиона литра годишно и ще намали емисиите на CO2 със 75 хиляди тона годишно.
Със седалище в Сесто Сан Джовани и с производствени мощности на девет места в цялата страна, АББ Италия осигурява работа на около 4800 души. Водещата в индустрията работа на АББ в Италия в областта на дигитализацията и автоматизацията доведе до признаването на компанията като „Водещ завод“ по инициативата Transition 4.0 на италианското правителство.

АББ е генерален партньор в Световния Шампионат на FIA ABB Formula E, международно състезание за напълно електрически едноместни състезателни автомобили. Технологията поддържа събитията на писти по градските улици в цял свят. АББ навлезе на пазара за електрическа мобилност през 2010 г. и до днес е продала над 400 000 зарядни станции за електромобили на над 85 пазара, над 20 000 бързи зарядни станции с постоянен ток и 380 000 с променлив ток, включително тези, продадени чрез Chargedot.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Шампионат на FIA ABB Formula E 2021- Календар (състезания потвърдени към днешна дата)

Кръг

Град

Държава

Дата

1

Дирия

Саудитска Арабия

26 февруари 2021 г.

2

Дирия

Саудитска Арабия

27 февруари 2021 г.

3

Рим

Италия

10 април 2021 г.

4

Рим

Италия

11 април 2021 г.

5

Валенсия

Испания

24 април 2021 г.

6

Валенсия

Испания

25 април 2021 г.

7

Монако

Монако

8 май 2021 г.

8

Маракеш

Мароко

22 май 2021 г.

9

Сантяго

Чили

5 юни 2020 г.

10

Сантяго

Чили

6 юни 2020 г.

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp