Глобалният R&D център на АББ за роботика е признат за своето лидерство в иновациите

Глобалният R&D център на АББ за роботика е признат за своето лидерство в иновациите

АББ е една от първите мултинационални компании, признати от правителството на Китай за своя център за технологични иновации и научноизследователска и развойна (R&D) дейност в Шанхай. Изследванията и разработките за ускоряване на иновациите са ключов елемент от новия завод за роботика на АББ, който се открива в Шанхай през 2022 година.

Центърът за научноизследователска и развойна дейност на АББ „Роботика“ в Китай е признат от правителството на Шанхай за своя капацитет за технологични иновации и R&D дейност. За да бъде признат, един център за научноизследователска и развойна дейност трябва да бъде създаден от глобални инвеститори в Шанхай, да работи на глобално ниво и да играе ключова роля в глобални научноизследователски и развойни проекти и да създава уникални технологични иновации.

На церемонията по признаването, проведена на 24 май 2021 г., Руи Лианг, Ръководител на АББ „Роботика“ в Китай, получи почестите от кмета на Шанхай Гонг Женг. Това е първият път, в който правителството признава R&D дейностите на световните компании в Шанхай, за да насърчи международните инвеститори да създадат научноизследователски и развойни центрове в града и да засили позиционирането на метрополията като глобален център за научни и технологични иновации.

„Нашите R&D дейности в Китай са основополагащи за нашата екосистема на иновации. Тя подкрепя фокуса ни върху развитието на бъдещето на роботиката и отключването на автоматизацията за нашите клиенти,“ каза Сами Атия, Президент на бизнес направление „Роботика и дискретна автоматизация“ на АББ. „Ние се радваме на признанието на нашето лидерство в технологията на най-големия пазар за роботика в света и ще продължим да вървим силно напред, когато новия ни завод и център за научноизследователска дейност отворят в Шанхай следващата година. Нашата инвестиция ще стимулира развитието на индустрията на роботиката в Китай и ще подкрепи интелигентното производство за нашите клиенти.“

Следващият етап от бизнес развитието на АББ в Китай е създаването на най-модерната фабрика за роботика в света. Заводът, който ще бъде разположена в Шанхай и представлява обща инвестиция в размер на 150 милиона долара, ще отвори през 2022 г. Той е пример за следващото ниво производствена технология на АББ „Роботика“, като използва най-съвременните производствени процеси, включително машинно обучение, дигитални и колаборативни решения. Това ще бъде най-модерният, автоматизиран и гъвкав завод в индустрията на роботиката в света - център, където роботите произвеждат роботи.

Кметът на Шанхай Гонг Женг (вляво) и Руи Лианг, ръководител на АББ „Роботика“ в Китай, на церемонията за признаване.
Кметът на Шанхай Гонг Женг (вляво) и Руи Лианг, ръководител на АББ „Роботика“ в Китай, на церемонията за признаване.

Новата фабрика ще има собствен R&D център, който ще помогне за ускоряване на иновациите в изкуствения интелект. Центърът ще служи като център за иновации, където АББ да си сътрудничи със своите клиенти за съвместно разработване на решения за автоматизация, което ще повиши способностите за иновация на АББ и ще ускори разработването на продукти.

АББ „Роботика“ навлезе в Китай през 1994 г., а R&D центърът отвори врати в Шанхай през 2005 г. АББ е първият мултинационален доставчик на роботи в Китай, който е локализирал пълната си верига на стойността, от научноизследователска и развойна дейност, производство, продажби, инженеринг и системна интеграция до обслужване.

В продължение на 16 години екипът на АББ „Роботика“ за научноизследователска и развойна дейност в Шанхай е посветен на непрекъснати иновации, като допринася за развитието на гама от водещи световни продукти, от първия локално разработен робот IRB 120 през 2009 г., до най-бързия в света четириосов робот за палетизиране IRB 460 през 2011 г. и първият изцяло колаборативен двурък робот YuMi® през 2015 г., до нашите следващи поколения роботи GoFaTM и SWIFTITM , които бяха пуснати на пазара на 24 февруари тази година.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp