АББ ще доставя зарядни станции за устойчиви доставки на колети от пощенската служба на Австрия

Австрийският доставчик на пълна гама услуги eww Anlagentechnik и АББ предоставиха на австрийската национална пощенска служба Österreichische Post 2000 АС зарядни станции, за да електрифицират автопарка си и да подкрепят разширяването на устойчивите доставки на колети в алпийската република.

Österreichische Post се ангажира изцяло с електрическата мобилност и иска да постигне доставки без емисии до 2030 г. Около 2000 точки за зареждане Terra AC Wallbox ще бъдат инсталирани на повече от 100 места. Регионалният доставчик на пълна гама услуги eww Anlagentechnik, в сътрудничество с АББ като глобален лидер в зареждането на електромобили, ще осигури иновативното решение спрямо изискванията за зареждане с променлив ток на автопарка за доставки.

Електрическите автомобили се използват в Österreichische Post от 2011 г. През 2019 групата реши да премине изцяло на електрическо задвижване или други алтернативни форми до 2030 г. с цел да постигне доставки без CO2 за така наречената „последна миля“ - пътуванията на писмата и колетите от базата за доставки до адресатите.

Österreichische Post управлява най-големия автопарк от електрически превозни средства в Австрия, състоящ се от 2100 превозни средства. За да е възможно зареждането на непрекъснато нарастващия автопарк от електрически превозни средства по устойчив начин за бъдещето, е важно да се създадат надеждни и оптимални условия за зареждане на техните места.

Зарядната станция за стена Terra AC-Wallbox впечатлява с изключителното си качество, гъвкавост, готовност за бъдещите нужди, и високо ниво на сигурност. Тъй като пести пространство и е лесна за монтиране, тя се характеризира преди всичко с удобството за потребителя. Дигиталните решения на Terra AC Wallbox, като приложението TerraConfig или порталът ChargerSync, позволяват още по-добро управление и по-лесно пускане в експлоатация. Зарядните станции Terra AC-Wallbox са интелигентни и мрежовo свързани решения, подходящи за всяка компания, всеки дом и всяко място.

Terra AC-Wallbox в дистрибуторския център на Österreichische Post във Велс (Собственост на изображението: dualpixel.photography)
Terra AC-Wallbox в дистрибуторския център на Österreichische Post във Велс (Собственост на изображението: dualpixel.photography)

Франк Мулон, президент на дивизията за електрическа мобилност на АББ, коментира: „Електрификацията на автопаркове има най-голям потенциал да повлияе на транспортните емисии в световен мащаб. Радваме се, че работим с eww Anlagentechnik, за да осигурим устойчиво транспортно бъдеще за Österreichische Post и се надяваме, че това ще вдъхнови други доставчици на автопаркове да преминат към електрически превозни средства.“

АББ подкрепя усилията за увеличаване на приемането на електрическата мобилност в цяла Австрия, като също така достави над 60 зарядни станции Terra High Power с мощност 350 kW за монтаж в 16 точки за зареждане на IONITY в цялата страна, като това са най-мощните зарядни станции в цялата страна.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp