АББ придобива ASTI Mobile Robotics Group, за да управлява следващото поколение гъвкава автоматизация с автономни мобилни роботи

  • ASTI е световен лидер в растящия пазар на автономни мобилни роботи (AMR) с широко портфолио от превозни средства и софтуер
  • Придобиването се прибавя към решенията за роботика и машинна автоматизация, за да предостави уникално портфолио за автоматизация, допълнително разширявайки се в нови отраслови сегменти
  • Бизнесът на AMR ще бъде със седалище в Бургос, Испания и ще се ръководи от Вероника Паскуал Бое, главен изпълнителен директор на ASTI. Ще бъде отворен нов център за AMR в Азия, във фабриката на ABB Robotics в Шанхай, включително пълна верига на стойността и производство.

Днес АББ обяви, че ще придобие ASTI Mobile Robotics Group (ASTI), водещ световен производител на автономни мобилни роботи (AMR) с широко портфолио във всички основни приложения. Това ще разшири предлагането на роботи и автоматизация от страна на АББ, което я прави единствената компания, предлагаща цялостно портфолио за следващото поколение гъвкава автоматизация.

Придобиването, ключова част от външната стратегия за растеж на АББ, беше подписано на 19 юли и се очаква да приключи в средата на лятото на 2021 година. И двете страни се споразумяха да не разкриват никакви подробности относно покупната цена.

Основана през 1982 г., ASTI е със седалище в Бургос, Испания и има над 300 служители в Испания, Франция и Германия. Мажоритарен собственик е Вероника Паскуал Бое, която е и главен изпълнителен директор. Други акционери включват инвеститора за европейски растеж Keensight Capital. Днес тя поддържа един от най-големите инсталирани в Европа автопаркове с AMR и има широка клиентска база в автомобилостроенето, логистиката, храните и напитките и фармацевтиката в 20 страни. От 2015 г. насам компанията се радва на близо 30% ръст на годишна база и цели приблизително 50 милиона долара приходи през 2021 година.

Сами Атия, президент на бизнеса на АББ „Роботика и дискретна автоматизация“ и Вероника Паскуал Бое, изпълнителен директор на ASTI
Сами Атия, президент на бизнеса на АББ „Роботика и дискретна автоматизация“ и Вероника Паскуал Бое, изпълнителен директор на ASTI

„Със своето водещо в бранша портфолио, пълният пакет от софтуер и задълбочени експертни познания в различните сегменти на растежа, ASTI е идеалният избор за нас, тъй като подкрепяме нашите клиенти със следващото поколение гъвкава автоматизация“, каза Сами Атия, президент на бизнеса на АББ „Роботика и дискретна автоматизация“. „С това придобиване АББ ще бъде единствената компания, която ще предложи пълно портфолио за автоматизация на AMR, роботи и решения за автоматизация на машини, от производството до логистиката до точката на потребление. Това е промяна на концепцията за нашите клиенти, тъй като те се адаптират към индивидуализирания потребител и се възползват от възможностите, предоставени от значителни промени в потребителското търсене.

AMR ще поддържат безпрецедентна степен на гъвкавост, от производство, логистика, интралогистика и изпълнение до търговски и здравни среди. Това ще даде възможност на общата визия на АББ и ASTI да помогне на клиентите да заменят днешните линейни производствени линии с напълно гъвкави мрежи, където интелигентните AMR автоматично управляват материали, части и готови продукти между интелигентно свързани работни станции, във фабрики, логистични центрове, лаборатории, магазини или болници.

Вероника Паскуал Бое, изпълнителен директор на ASTI, заяви: „Визията на АББ е идеална за нас, тъй като и двете компании подкрепяме гъвкавостта и конкурентоспособността на нашите клиенти чрез ускоряване на автоматизацията на работното място. Това е следващият вълнуващ етап от нашето пътуване и заедно ще ускорим нашите планове за иновации, ще разширим глобалното си обслужване на клиенти, партньорска мрежа, производствен и изпълнителен капацитет и ще използваме достъпа на АББ до пазара в световен мащаб и особено в Китай. Радвам се да се присъединя към разширения управленски екип на „Роботика“ и да ръководя бизнеса с AMR, за да постигна този амбициозен план за растеж.“

Водещото в бранша AMR портфолио на ASTI включва автономни теглещи превозни средства, решения goods-to-person, единични превозвачи и превозвачи на касети, както и изчерпателна софтуерна оферта, варираща от навигация и контрол на превозни средства, управление на автопарк и поръчки и базирани в облака системи за проследяване.

АББ и ASTI предлагат задълбочени експертни познания в производствените индустрии, включително автомобилната промишленост, храните и напитките и потребителските опаковани стоки, както и в нови сегменти на растеж, включително логистика, електронна търговия, търговия на дребно и здравеопазване.
АББ и ASTI предлагат задълбочени експертни познания в производствените индустрии, включително автомобилната промишленост, храните и напитките и потребителските опаковани стоки, както и в нови сегменти на растеж, включително логистика, електронна търговия, търговия на дребно и здравеопазване.

Те ще бъдат интегрирани с портфолиото от роботи, машинна автоматизация, модулни решения и софтуерен пакет, включително RobotStudio®, инструментът за симулация и програмиране на АББ Роботика, създавайки уникално и всеобхватно портфолио за автоматизация за клиентите на АББ.

АББ и ASTI предлагат задълбочени експертни познания в производствените индустрии, включително автомобилната промишленост, храните и напитките и потребителските опаковани стоки, както и в нови сегменти на растеж, включително логистика, електронна търговия, търговия на дребно и здравеопазване.

С очакваните продажби на AMR в световен мащаб до 2025 г. ще достигнат около 14 милиарда долара при общ годишен темп на нарастване от около 20 процента1, АББ планира да разшири продажбите и поддръжката на AMR в световен мащаб до 53 държави.

Седалището на ASTI в Бургос, Испания ще стане бизнес седалището на АББ за AMR, ръководено от Паскуал Бое, с основни функции, включително научноизследователска и развойна дейност, инженеринг, верига на стойността на продуктите и проектите, продължаващи в обектите на ASTI. АББ ще разшири значително производствения капацитет в бизнес централата на AMR, за да подкрепи планираното разширяване на продажбите в Европа и Америка. За да улесни потенциала за растеж на AMR в Китай и Азия, АББ ще създаде и център за AMR в Азия, включително пълна верига на стойността и производството, в новата си фабрика за роботика, която ще отвори врати в Шанхай през 2022 г. Китай, най-големият пазар на роботика в света, се очаква да представлява 1,8 милиарда долара от продажбите на AMR годишно до 2025 година.

Придобиването от страна на АББ „Роботика“ се случва малко след съобщенията на компанията за разширяване на автоматизацията на роботиката към нови сектори и нови потребители, включително стартирането на новите семейства на колаборативни роботи GoFa™ и SWIFTI™ и съобщението, че ще подобри автоматизацията в строителната индустрия.

Вътрешни анализи на АББ.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Keensight Capital, една от водещите европейски фирми за изкупуване с растеж, се ангажира да подкрепя предприемачите, докато те прилагат своите стратегии за растеж. В продължение на 20 години екипът от опитни професионалисти на Keensight Capital използва знанията си за инвестиции и индустрии за растеж, за да инвестира дългосрочно в печеливши компании с висок потенциал за растеж и приходи в диапазона от 10 до 300 милиона евро. Въз основа на своя опит в сектора на технологиите и здравеопазването, Keensight идентифицира най-добрите възможности за инвестиции в Европа и работи в тясно сътрудничество с управленски екипи за разработване и постигане на стратегическата им визия. www.keensightcapital.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp