Финал на ABB Formula E в Берлин

Немската столица демонстрира напредъка на АББ в устойчивото развитие на най-големия европейски пазар на електрическа мобилност

След две изпълнени с екшън състезания в Лондон, Световното първенство ABB FIA Formula E се завръща на пистата на летище Темпелхоф в Берлин за двоен финал на сезон 2020/21, където ще бъде коронован първият световен шампион от поредицата.

След като беше домакин на шест състезания през миналия сезон в разгара на продължаващата пандемия от COVID-19, както и като локация за пет от предходните шест сезона, летище Темпелхоф е място, което пилотите познават много добре.

Предизвикателната писта с дължина 2,355 км се извива около 10 завоя по бившето главно летище в Берлин. Бетонната грапава повърхност се отразява както на заряда, така и на състезателните стратегии, давайки потенциал за непредвидим край на сезона.

Състезанието в Берлин също ще бъде домакин на програмата FIA Girls on Track, която има за цел да насърчи млади жени на възраст 8-18 години да продължат кариерата си в автомобилния спорт. АББ, като глобален партньор, ще проведе сесия, фокусирана върху STEM.

Състезанието в Берлин: Летище Темпелхоф е място, което пилотите познават много добре.
Състезанието в Берлин: Летище Темпелхоф е място, което пилотите познават много добре.

Теодор Шведжемарк, главен директор на АББ за комуникации и устойчивост, сподели: „Нашето партньорство с Formula E дава идеалната платформа за поставяне на прожекторите върху устойчивото развитие за стимулиране на социалния прогрес, равенството и разнообразието, както и създаването на безопасна, справедлива и приобщаваща работна среда. Подкрепата на програмата FIA Girls on Track предоставя чудесна възможност за насърчаване на жените в STEM чрез високо оценената платформа за мотоспорт.

Германия е водеща сила в Европа

Франк Мулон, президент на дивизията за електрическа мобилност на АББ, заяви: „Тъй като Германия е третият по големина пазар на АББ по отношение на общите приходи на групата и е най-големият пазар за електрическа мобилност в Европа, това е подходящо място за завършване на този сезон на Шампионата."

Германия вече прекрачи прага на над един милион електрифицирани автомобили по пътя, от които над 200 000 изцяло разчитат на електрическо захранване от батерии. АББ подкрепя този растеж с водещата си зарядна технология за всички сегменти на пазара - от жилищни и търговски приложения до високомощни зарядни решения за магистрали или тежкотоварни автомобили и автопаркове.

Определяйки стандарта за прозрачност и сигурност на данните, АББ се превърна в един от първите големи доставчици за зареждане на електрически превозни средства, които постигнаха съответствие с немската система „Eichrecht“ със своите зарядни устройства Terra 53/54 и DC High Power. АББ също разработи решение за модернизация и тест за валидиране на място, проектирано да осигури прозрачен процес на измерване и плащане, за да позволи на вече инсталираните зарядни устройства да постигнат това съответствие.

АББ е технологичен партньор на европейския доставчик на мрежи за високомощно зареждане IONITY в Мюнхен, Германия, от 2018 г. Вече са предоставени стотици 350 kW високомощни зарядни устройства, които позволяват зареждане от 200 километра само за 8 минути. Освен това през 2020 г. АББ беше избрана за партньор на Shell Германия с цел да оборудва мрежата си от бензиностанции в страната със зарядни устройства Terra High Power.

АББ е технологичен партньор на европейския доставчик на високомощни мрежи за зареждане IONITY от 2018 г.
АББ е технологичен партньор на европейския доставчик на високомощни мрежи за зареждане IONITY от 2018 г.

АББ е генерален спонсор на Световния шампионат ABB FIA Formula E, международното състезание за напълно електрически едноместни състезателни автомобили. Технологията му поддържа събитията на градски улични писти по целия свят. АББ навлезе на пазара на електрическа мобилност през 2010 г. и днес е продала повече от 400 000 зарядни устройства за електрически превозни средства на повече от 85 пазара; над 20 000 DC зарядни устройства и 380 000 AC зарядни устройства, включително тези, продавани чрез Chargedot.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Предварителен календар за 2022 г.

Round

City

Country

Date

1

Дирия

 Саудитска Арабия

28 януари, 2022

2

Дирия

Саудитска Арабия

29 януари, 2022

3

Мексико Сити

Мексико

12 февруари, 2022

4

Кейптаун

Южна Африка

26 февруари, 2022

5

TBC

Китай

19 март, 2022

6

Рим

Италия

09 април, 2022

7

Монако

Монако

30 април, 2022

8

Берлин

Германия

14 май, 2022

9

TBC

TBC

04 юни, 2022

10

Ванкувър

Канада

02 юли, 2022

11

Ню Йорк

САЩ

16 юли, 2022

12

Ню Йорк

САЩ

17 юли, 2022

13

Лондон

Великобритания

30 юли, 2022

14

Лондон

Великобритания

31 юли, 2022

15

Сеул

 Южна Корея

13 авгусвт, 2022

16

Сеул

Южна Корея

14 август, 2022

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp