Победителят в състезанието за дизайн на емотикона за електромобил #EVMoji бе избран в Световния ден на електромобила

  • Предизвикателството за проектиране на първите в света емотикони за електрически превозни средства #EVMoji получи множество различни предложения за дизайн от цял ​​свят
  • Състезанието постави следващото поколение собственици на електромобили на шофьорското място, с участници на възраст между 6 и 16 години
  • Печелившият дизайн ще бъде представен на Unicode, консорциума, който управлява създаването на официални емотикони

На Световния ден на електромобила 2021 г., неговите основатели АББ и Green.TV призовават Консорциума Unicode да признае необходимостта от емотикона за електрически превозни средства.

Предизвикателството за дизайн на емотикона, представляваща електромобил, стартирано от двете компании - #EVmoji, беше повод деца на възраст 6-16 години по целия свят да развихрят въображението си. Днес, на Световния ден на електромобилите, дизайнът на 11-годишната Лусия от Централна Европа беше избран за победител.

Печелившият дизайн на Лусия ще бъде изпратен до Консорциума на Unicode с искане да бъде разгледан при разработването на официална емотикона за електрическо превозно средство.

С очакването броят на електромобили по пътищата да се увеличи от около 10 милиона днес на 145 милиона през 2030 г.¹, Световният ден на електромобила и предизвикателството EVmoji помогнаха да ангажираме следващото поколение водачи на електромобили и да насочим фокуса към необходимостта от световно признато емоджи за електрически превозни средства.

Лусия, победителят в предизвикателството EVmoji, каза: „Бих искал първата ми кола да бъде електрическа, защото знам, че те се грижат за околната среда. Много съм развълнувана, че участвах в този конкурс, за да помогна за създаването на първото емоджи за електромобил! "

Съдии на предизвикателството за дизайн EVmoji бяха Аде Томас, основател на Green.TV Media, Франк Мулон, президент на дивизията за електрическа мобилност на АББ и Симона де Силвестро, шофьор за серията IndyCar и ABB Formula Е.

„Журито избра дизайна на Лусия от стотици дизайни от цял ​​свят, което наистина постави децата на шофьорското място“, каза Аде Томас. „Нейният дизайн демонстрира усет и креативност и ясно заявява „ електрически автомобил “, дори при малкия размер на емоджито. От АББ сега ще изпратим печелившия дизайн на Консорциума Unicode за разглеждане."

Франк Мулон добави: „Ние сме много развълнувани от отговора на предизвикателството за дизайн EVmoji и Световния ден на електромобилите, който получихме. И двете инициативи предлагат фантастична възможност за хора от всички възрасти да научат повече за електрическите превозни средства и предизвикват вълнение и желание за сътрудничество. Съдейки по тези проекти, бъдещето наистина е електрическо."

За повече информация относно Световния ден на електромобила, моля посетете www.worldevday.org

¹ https://www.iea.org/reports/global-ev-outlook-2021/introduction#abstract

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Green.TV е медийна компания за устойчивост, фокусирана върху кампании, съдържание и канали, които комуникират преминаването към устойчив начин на работа и живот. www.green.tv

Green.TV Media създаде Световния ден на електромобила, EV Summit (1-2 септември 2021 г.), Decarbonisation Summit (9-10 ноември 2021 г.) и Ebike Summitt. Техният Фейсбук канал ElectricDrives е най-големият канал за електрическа мобилност извън автомобилната индустрия с над 250 000 последователи.

За повече информация за Световния ден на електромобила, моля свържете се с:
Dean Prosser
Head of Communications
Тел.: +44 7493700902
Email: Dean.Prosser@green.tv  

За повече информация за АББ, моля свържете се с:
Kate Watkins
Media Relations Manager
Тел. : +44 7546 408 384
Email: kate.watkins@gb.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp