АББ пуска на пазара най-бързата зарядна станция за електрически автомобили

  • Тя може да осигури до 100 км. пробег за по-малко от три минути.
  • Единствената зарядна станция, предвидена да зарежда до четири автомобила наведнъж.
  • Идеалнa за бензиностанции, точки за зареждане, паркинги и автопаркове.

Днес АББ пуска на пазара иновативно зарядно устройство за електромобили „всичко в едно“, което осигурява най-бързото зареждане на пазара.

Новата Terra 360 на АББ е модулно зарядно устройство, което може едновременно да зарежда до четири автомобила с динамично разпределение на мощността. Това означава, че шофьорите вече няма да се налага да чакат, ако някой друг зарежда. Просто могат да преминат към следващия изход за зареждане. Новата зарядна станция има максимална мощност 360 kW и е в състояние да зареди напълно всеки електрически автомобил за 15 минути или по-малко, като отговаря на нуждите на различни потребители на електромобили, независимо дали се нуждаят от бързо зареждане или да допълнят батерията си, докато пазаруват в супермаркета.

„Тъй като правителствата по целия свят създават обществени политики, които са в полза на електрическите превозни средства и мрежите за зареждане с цел борба с изменението на климата, търсенето на инфраструктура за зареждане на електромобили, особено бърза, удобна и лесна за управление, е по-голямо от всякога“, каза Франк Мюлон, председател на дивизията за електрическа мобилност на АББ. „Terra 360, притежаваща опции за зареждане, които отговарят на различни нужди, е ключът към задоволяване на това търсене и ускоряване на приемането на електрическата мобилност в световен мащаб.“

„Това е вълнуващ ден за АББ, който като световен лидер в бързото зареждане на електрически превозни средства играе ключова роля за създаването на общество с ниски въглеродни емисии“, каза Теодор Сведжемарк, главен директор по комуникации и устойчивост в АББ. “Автомобилният транспорт представлява почти една пета от глобалните емисии на CO2, така че електрическата мобилност е от решаващо значение за постигането на климатичните цели от Парижкото споразумение. Ние също така ще дадем пример, като прехвърлим целия си автопарк от над 10 000 автомобила към автомобили без емисии.“

Налична на пазара в Европа от края на 2021 г. и в САЩ, Латинска Америка и Азиатско -тихоокеанския регион от 2022 г., Terra 360 е проектирана с оглед на ежедневните нужди и очаквания на шофьорите на електромобили. Използвайки богатия полеви опит, придобит от голямата инсталирана база на дивизията за електрическа мобилност на АББ, Terra 360 предлага скорост и удобство заедно с комфорт, лекота на използване и познато усещане.

Освен че обслужват нуждите на частни шофьори на електромобили в бензиностанции, магазини и други, зарядните станции Terra 360 могат да бъдат инсталирани и в търговски помещения на една организация за зареждане на автомобили, микробуси и камиони от автопарка на предприятието
Освен че обслужват нуждите на частни шофьори на електромобили в бензиностанции, магазини и други, зарядните станции Terra 360 могат да бъдат инсталирани и в търговски помещения на една организация за зареждане на автомобили, микробуси и камиони от автопарка на предприятието
center

Нейната иновативна система за осветление води потребителя през процеса на зареждане и показва състоянието на зареждане на батерията на електромобила и остатъчното време преди края на оптималната сесия на зареждане. Най-бързото зарядно устройство за електромобили в света е достъпно и за инвалидни колички и разполага с ергономична система за управление на кабелите, която помага на шофьорите да стартират зареждане бързо с минимални усилия.

Освен че обслужват нуждите на частни шофьори на електромобили в бензиностанции, магазини и други, зарядните станции Terra 360 могат да бъдат инсталирани и в търговски помещения на една организация за зареждане на автомобили, микробуси и камиони от автопарка на предприятието. Това дава на собствениците гъвкавост да зареждат до четири превозни средства през нощта или да зареждат бързо своите електромобили през деня. Тъй като зарядните устройства Terra 360 заемат малко място, те могат да бъдат инсталирани в малки складове или паркинги, където мястото е от основно значение.

Зарядните устройства Terra 360 могат да бъдат напълно персонализирани. За да персонализират външния вид, клиентите могат да брандират зарядните устройства, като използват различно фолиране или променят цвета на лентите на LED осветлението. Има и възможност за включване на интегриран 27-инчов рекламен екран, който да показва видео и снимки.

АББ е световен лидер в инфраструктурата за електрически превозни средства, предлагайки пълната гама от решения за зареждане на електрически автомобили, електрически и хибридни автобуси, микробуси, камиони, кораби и железопътни линии. АББ навлезе на пазара за електрическа мобилност през 2010 г. и до днес е продала над 460 000 зарядни устройства за електромобили на над 88 пазара, над 21 000 DC бързи зарядни устройства и 440 000 AC зарядни станции, включително тези, продадени чрез Chargedot.

Високомощните зарядните устройства на АББ вече се разполагат по целия свят чрез партньорствата на компанията с международни оператори за зареждане като IONITY и Electrify America.

За да разгледате технологията за зареждане на електрически превозни средства на АББ, посетете www.abb.com/ev-charging.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp