ABB NeoGear™ – най-безопасната, устойчива дигитална разпределителна уредба на пазара

  • АББ разширява портфолиото си от IEC разпределителни уредби за ниско напрежение
  • Пускане на пазара на новия 4-полюсен NeoGear и предстоящите версии 690 V
  • Комбиниране на безопасността от „следващо ниво“ с устойчива съвместимост с дигиталните възможности на Индустрия 4.0

АББ разшири портфолиото си от разпределителни уредби NeoGear, за да осигури впечатляващи подобрения в безопасността, оптимизирана производителност и дигитална свързаност, включително мониторинг на състоянието в реално време и прогнозна поддръжка.

Въз основа на успеха на своята доказана технология NeoGear, АББ развива NeoGear, най-безопасната разпределителна уредба за ниско напрежение на пазара за оператори и инженери по поддръжката. Неговият революционен дизайн елиминира опасното излагане на части под напрежение, използва 92 процента по-малко шинни компоненти от традиционните разпределителни уредби и с 90 процента по-малко електрически съединения.

Защитената зона за запалване на електрическа дъга гарантира безопасността на персонала по поддръжката при извършване на рутинни операции и ремонтни дейности, като същевременно намалява риска от електрически дъги, причинени от механични повреди, един от най-сериозните рискове за безопасността, с които се сблъскват операторите на разпределителни уредби.

Сега достъпни в световен мащаб, уредбите NeoGear предлагат намалени размери с до 25 процента, в сравнение с еквивалентните технологии за разпределителни уредби. Благодарение на компактните си размери, те също така постигат енергийна ефективност до 20 процента поради намаленото разсейване на топлината.

Наскоро въведената 4-полюсна версия, както и предстоящата 690 V версия превръщат NeoGear в много привлекателно решение за множество пазарни сегменти и индустрии, включително комунални услуги, храни и напитки и инфраструктура. NeoGear е идеален и за центрове за данни, инфраструктура и лека промишленост, където най-високите стандарти за безопасност и надеждност са от съществено значение и където намалените размери и тегло на разпределителните уредби са ключови предимства.

Освен подобрената безопасност, водещите в класа си данни за устойчивост и ненадмината производителност, подобреното решение надгражда доказаната NeoGear платформа на АББ с най-новите възможности за комуникация за анализ на данните, което я прави идеалната опция за разпределителни уредби ниско напрежение за съоръжения, работещи за постигане на стандартите на Индустрия 4.0. Новите дигитални възможности осигуряват до 30% по-ниски експлоатационни разходи, благодарение на по-ефективното наблюдение на състоянието, което я прави революционна стъпка напред за устойчива разпределителна уредба.

Роналд ван Леувен, глобален продуктов мениджър NeoGear, бизнес направление Електроснабдяване и електрообзавеждане, обяснява: „Индустриите, които обслужваме, непрекъснато се развиват в съответствие с ключовите пазарни двигатели като дигитализация, безопасност и намаляване на въздействието върху околната среда. За да можем да продължим да задоволяваме нуждите на нашите клиенти, нашите продуктови гами също трябва да се развиват.“

„Нашият ангажимент за еволюция на продуктите е демонстриран в напредъка, направен в нашата разпределителна уредба за ниско напрежение NeoGear. Подобрената оперативна безопасност, устойчивостта и интегрираната интелигентна функционалност я правят съвместима с всяка стратегия за дигитализация.

Разширените дигитални възможности на NeoGearвключват мониторинг на състоянието в реално време и прогнозна поддръжка, дистанционна помощ, диагностика на грешки и решения и анализ на данни за Индустрия 4.0. Освен това, ABB AbilityTM мониторинг на състоянието на електрическите системи също е включен, за да помогне на клиентите да получат допълнителна оперативна ефективност до 30 процента и да използват безпрецедентна гъвкавост в своите операции.

Дивеш Рамасур, старши електроинженер от Sasol Mining Южна Африка, каза: „Нашият основен приоритет е да гарантираме безопасността на нашите служители. Ето защо намирането на решение, което осигурява високи стандарти за безопасност, беше толкова важно. Първият ни MCC (център за управление на двигатели) NeoGear е инсталиран в отдалечена част от нашата минна дейност, в прашна и сурова среда. Благодарение на технологията за изолирана шинна плоча NeoGear, която е напълно класифицирана от IEC като защитена зона за запалване на дъга, видяхме голяма крачка напред в намаляването на вероятността от повреда на инсталацията, причинена от вътрешни електрически дъги. Именно такъв тип инциденти поставя в риск както нашите хора, така и нашите процеси."

АББ се гордее със създаването на мащабируеми, модулни и гъвкави платформи, достъпни за организации, инвестиращи в тяхната дигитална трансформация. Това включва изваждаемата или вградена технология, в зависимост от изискванията на клиента и компоненти и устройства, които могат лесно да се заменят или надграждат, а нови функции могат да се добавят към съществуваща инсталация с минимални усилия.

За повече информация относно NeoGear посетете уеб сайта на АББ https://new.abb.com/low-voltage/launches/neogear.

Експерти на АББ ще представят технологии и интересна информация по теми, включително и революционната изолирана, захранваща шинна плоча по време на онлайн събитие на 20-ти октомври. Моля, кликнете тук, за да се регистрирате или за повече информация.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави.

Бизнес направлението на АББ “Електроснабдяване и електрообзавеждане” е световен лидер в електрическите продукти и решения, опериращ в повече от 100 страни, с над 200 производствени обекта. Нашите над 50 00 служители са посветени на осигуряването на безопасна, интелигентна и устойчива електрификация. С дигитални решения, свързани с ABB AbilityTM в основата си, нашето портфолио защитава, свързва и оптимизира потока на електрическа енергия за по-интелигентно разпределение на електроенергия за комунални услуги, промишленост, сгради, инфраструктура и мобилност. За повече информация посетете https://go.abb/electrification

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp