АББ Електрическа мобилност увеличава мажоритарния си дял в китайския доставчик за зареждане на електромобили Chargedot

  • Сделката надгражда на първоначалната инвестиция на АББ, увеличавайки дела от 67 на 80 процента
  • Допълнителните инвестиции следват силно представяне на Chargedot, отбелязвайки 30% сложен годишен темп на растеж (CAGR) от продажбите на местния пазар, 2019-2021 г.
  • Позициониране на дивизията на АББ за електрическа мобилност за по-нататъшен растеж в Китай, с нарастващо търсене на зареждане с висока мощност и възможности за износ на китайски електромобили

АББ увеличи мажоритарния си дял в китайския доставчик на зареждане на електрически превозни средства, Chargedot Shanghai New Energy Technology Co., Ltd. („Chargedot“) до 80 процента. През март 2020 г. АББ придоби 67% дял в Chargedot. Допълнителната инвестиция е част от стратегията за растеж на дивизията на АББ за електрическа мобилност и допълнително укрепва позицията на АББ в бързо развиващия се китайски пазар на електрическа мобилност. Финансовите условия на сделката не бяха оповестени.

Китай регистрира най-голям брой продажби на електромобили в световен мащаб през 2021 г. за седма поредна година, с повече от 3,5 милиона продадени електрически превозни средства; увеличение от 1,6 пъти спрямо 2020 г .

Франк Мулон, президент на дивизията за електрическа мобилност на АББ, коментира: „След придобиването от АББ през 2020 г. наблюдаваме силен двуцифрен растеж в бизнеса Chargedot. АББ помогна за предоставянето на иновации в безопасни, интелигентни и устойчиви хардуерни и софтуерни решения за зареждане на китайския пазар, като поддържа водещи компании като SAIC, Xpeng и GAC Toyota. Гледайки напред, китайското търсене на решения за зареждане с висока мощност и експортни стратегии за китайски оригинални производители на оборудване (ОЕМ) показват значителен растеж. С това виждаме силни възможности да използваме нашия глобален опит, за да подкрепим допълнително нашите китайски клиенти и да увеличим пазарния дял."

Допълнителната инвестиция е част от стратегията за растеж на дивизията на АББ за електрическа мобилност и допълнително укрепва позицията на АББ в бързо развиващия се китайски пазар на електрическа мобилност.
Допълнителната инвестиция е част от стратегията за растеж на дивизията на АББ за електрическа мобилност и допълнително укрепва позицията на АББ в бързо развиващия се китайски пазар на електрическа мобилност.
center

Позовавайки се се на опита на АББ като глобален лидер в инфраструктурата за зареждане на електромобили, Chargedot успя да засили навлизането си на пазара, допълвайки утвърдения си бизнес за АС зареждане с иновациите на АББ във високомощното зареждане и интелигентната технология за управление на натоварването. АББ също така използва опита на Chargedot за допълнително укрепване на позицията си в бързо развиващия се глобален пазар за АС зареждане и ще продължи да увеличава максимално възможностите за глобални доставки.

С тази последна инвестиция АББ е един от двамата акционери в Chargedot заедно с Shanghai SAIC Anyo Charging Technology Co., Ltd., дъщерно дружество на най-големия производител на превозни средства в Китай SAIC, което запазва 20% дял.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Endnotes

  1. Китайското министерство на индустрията и информационните технологии

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp