Peter Voser udnævnt interim CEO - Ulrich Spiesshofer træder tilbage

Bestyrelsen i ABB og CEO Ulrich Spiesshofer (55) er i fællesskab blevet enige om at Spiesshofer træder ud af sin rolle, som han har bestridt siden 2013. Bestyrelsesformand Peter Voser (61) bliver interim CEO i tillæg til sin nuværende rolle med virkning fra i dag. En officiel søgning efter en ny CEO er igangsat. Peter Voser: “På vegne af bestyrelsen og ansatte i ABB vil jeg gerne personligt takke Ulrich for hans dedikation og engagement overfor ABB’s kunder og ansatte, ikke kun som CEO men også i de andre ledelsesrolle han har bestridt siden 2005. Under hans lederskab er ABB blevet transformeret til en ny globalt teknologisk leder inden for digitale industrier. Han repositionerede strategisk koncernen og opbyggede vækstmomentum på tværs af alle forretninger. Vi ønsker ham alt det bedste i hans fremtidige virke.

Voser tilføjede: “Vi vil fortsætte med at fokusere på implementeringen af ABB's strategi og levere værdi til vores interessenter. For at opnå vores finansielle nøglemål vil vi fortsætte med at afhænde ABB’s Power Grids forretning som planlagt, forenkle organisationsstrukturen i koncernen og levere omkostningsbesparelser. Og endelig vil vores nye fire forretninger blive fuldt dedikeret til at imødekomme vores kunders behov for digitalisering, elektrificering, automatisering og robotisering".

Ulrich Spiesshofer: “Efter 14 års komplet dedikation til vores ansatte og kunder overdrager jeg et trimmet ABB-skib til Peter Voser. Et skib med en klar kurs og tiltagende fart. Jeg vil gerne sende et varmt tak til vores kolleger rundt omkring i verdenen, kunder og partnere såvel som bestyrelsen for at have givet mig muligheden for at tjene denne fine koncern i næsten 1,5 årti i forskellige roller i Exekutiv-kommiteen og som CEO. Jeg vil nu tage mig noget tid, før jeg beslutter mig for det næste kapitel i mit professionelle liv. Fra mit hjerte ønsker jeg ABB's globale team alt det bedste for fremtiden".

Peter Voser har været bestyrelsesformand for ABB siden 2015. Før det var han CEO i Royal Dutch Shell fra 2009-2013, og CFO (Økonomikoncernchef) imellem 2004-2009. Imellem 2002 og Oktober 2004 var han CFO i ABB og spillede en nøglerolle bag ABB's succesfulde omstilling. Voser medbringer også en bred bestyrelseserfaring fra ledende virksomheder såsom Roche, IBM, Catalyst, Temasek Holdings og PSA International i Singapore.

ABB afvikler dets Annual General Meeting den 2. maj 2019 i Zurich som planlagt.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er teknologisk i front med en omfattende portefølje til digitale industrier. Med over 130 års innovativ historik, er ABB i dag førende inden for digitale industrier med fire kundefokuserede globale forretninger: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation understøttet af den fælles digitale platform ABB Ability™. ABB’s markedsførende Power Grids-forretning vil blive frasolgt til Hitachi i 2020. ABB driver forretning i mere end 100 lande med ca. 147.000 medarbejdere.

Links

Kontakt os

Downloads

Del denne artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp