ABB får ny adm. direktør i Danmark

Bjarne Tvede er udnævnt til ny adm. direktør for ABB i Danmark per 1. januar 2020. Nuværende adm. direktør, Claus Madsen, tiltræder som adm. direktør i ABB Power Grids Denmark A/S.

Bjarne Tvede bliver ny adm. direktør for ABB A/S per 1. januar 2020.
Bjarne Tvede bliver ny adm. direktør for ABB A/S per 1. januar 2020.

ABB Danmarks nye adm. direktør hedder Bjarne Tvede, og han er hentet internt i ABB A/S.  

For Bjarne Tvede er det vigtigt at slå fast, at ABB’s kerneforretningsområder: grøn omstilling af energisystem og infrastruktur, energieffektivitet, industriel automation og digitalisering fortsat er omdrejningspunkt for ABB’s forretning i Danmark.

”Det er et stærkt ABB, jeg overtager. Der er stor efterspørgsel på automation og løsninger til grøn omstilling. Med Danmarks ambitiøse klimalov, en industri med fortsat stort automations- og digitaliseringspotentiale og ABB’s førende teknologiportefølje er vi rigtig godt positioneret til at hjælpe vores kunder på den rejse”, fortæller han.

Udover sin post som adm. direktør vil Bjarne Tvede fortsat være ansvarlig for ABB-divisionen Motion, som omfatter energieffektive motorer, generatorer og drev til brancher som vindenergi, fjernvarme, marine, industri og fødevarer.

51-årige Bjarne Tvede er opvokset i Århus, hvor han blev uddannet teknikumingeniør på Aarhus Teknikum. I dag arbejder han ud fra ABB’s kontor i Odense. Bjarne har været ansat i ABB siden 1995, og har bestridt en række internationale poster, herunder bl.a. local key account manager for et antal nøglekunder inden for bl.a. vind og fødevarer.

ABB og Hitachi offentliggjorde i december 2018 et joint venture, som omfatter ABB’s Power Grids-forretning. I Danmark trådte det nye joint venture i kraft per 1. november 2019 under navnet: ABB Power Grids Denmark A/S.

Links

Kontakt os

Downloads

Del denne artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp