ABB’s nye sikkerhedskontaktorer forbedrer maskinsikkerheden og maksimerer driftstiden

Lanceringen af ​​ABB’s nye kontaktorer af typen AFS fuldender udvalget af sikkerhedskomponenter, så det nu er muligt at anvende ABB’s teknologier inden for alle aspekter af sikkerhedsstyring.

De nye AFS-kontaktorer kan indgå i sikkerhedsstyring af applikationer i maskin- og procesindustrien. For applikationer til maskinsikkerhed leveres AFS-kontaktorer med frontmonteret hjælpekontaktblokke, der ikke kan afmonteres. De mekanisk forbundne hjælpekontakter gør det nemmere at overvåge kredsløb og hjælper også med at gøre systemerne mere sikre.

Nem at installere og anvende
- Det innovative design gør det hurtigt at installere, nemt at vedligeholde og sikkert at betjene komponenten. Med de hyppige opdateringer af vores komplette udvalg af sikkerhedskomponenter og softwareværktøjer tilbyder ABB den bedst mulige løsning til en komplet sikkerhedsstyring, siger produktchef Jan Johannesen fra ABB.
- De nye AFS-kontaktorer er designet til at gøre integrationen i maskinproducenters systemer nemmere. Alle dataene til kontaktorer er let tilgængelige via sikkerhedsdesignværktøjer, såsom Sistema eller FSDT fra ABB. For maskinproducenter vil det være nemmere at designe maskiner med høje sikkerhedsniveauer, der overholder de vigtigste sikkerhedsstandarder, såsom EN ISO 13849 og EN 62061.

Produktets ergonomiske design gør betjeningen sikker og enkel. Den gule hjælpekontaktblok gør det hurtigt og nemt at identificere sikkerhedskomponenten i tavlen under den rutinemæssige vedligeholdelse, hvilket sparer værdifuld tid. Et beskyttelsesdæksel på fronten af sikkerhedskontaktoren hjælper med at forhindre utilsigtet betjening.

Sikkerheden i top
Med ABB’s store udvalg af sikkerhedskomponenter er det enkelt at konstruere et sikkerhedssystem. Effektforbruget af kontaktorens spole kan reduceres med op til 60 pct., hvilket muliggør mere kompakte transformere og tavler. Indbygget overspændingsbeskyttelse (surge suppressors) er med som standard. Det er med til at eliminere transienter, som kontaktoren udsender ved udkobling. Enhedens ultrahurtige reaktionstid forbedrer sikkerheden. Når en fejl opdages, er åbningstiden mindre end 30 ms for særlige varianter med 24 V DC styrespænding, hvilket muliggør en konstruktion med væsentligt kortere sikkerhedsafstande.

Mekanisk forbundne kontakter og mirror-kontakter er tydeligt mærket med symboler på forsiden og giver den nødvendige performance i tilbagemelding i sikkerhedskredse. Dette forhindrer uventede tilstandsændringer i hjælpekontakten, hvis hovedkontaktoren svejser. Det sikrer, at man til enhver tid kan få vist den nøjagtige status på sikkerhedssystemet.

Tekniske data
• Op til 45 kW/96 A ved 400 V AC-3 drift og 130 A ved 690 V AC-1 drift
• Hurtige åbningstider - mindre end 30 ms for udvalgte varianter i 24 V DC
• Mirror-kontakt og mekanisk forbundne kontakter med tredjepartscertifikat
• Hjælpekontakter har en minimum koblingskapacitet på 12 V/3 mA
• Indbygget overspændingsbeskyttelse (surge suppressors)
• Kun 3 spoler med et bredt spændingsområde, der dækker styrespændinger mellem
  24...250 V 50/60 Hz og 20...250 V DC.

Links

Kontakt os

Downloads

Del denne artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp