Ny og innovativ motorstarterløsning fra ABB med push-in terminal

Den tidsbesparende push-in teknologi gør montage af ledninger værktøjsfrit og understøtter kontinuerlig drift uden rutinemæssig efterspænding.

ABB lancerer branchens første sortiment af motorstartløsninger med en push-in fjederteknologi, der gør fejlfri montage af ledninger nemmere end nogensinde før. Det innovative værktøjsfrie forbindelseskoncept gør ledningsarbejdet hurtigere og giver en vibrationsbestandig forbindelse med højere driftssikkerhed.

ABB’s intuitive 2-i-1 design kombinerer fordelene ved både push-in og fjederteknologi i en enkelt terminal. 
Med push-in kan stive ledere eller ledere med tyller forbindes uden anvendelse af værktøj. Operatøren skubber blot ledningerne ind i terminalen og forkorter dermed tiden til ledningsmontage med op til 50 pct., sammenlignet med en traditionel fjederløsning. Alt i alt bliver installationen betydeligt nemmere. Terminalerne forhindrer, at der opstår fejl i ledningsføringen og gør det rutinemæssige efterspændingsarbejde overflødigt.

Fjederterminalen gør det nemmere at indsætte små tværsnitskabler eller kabler uden tyller, og afmontering af motorstarterne bliver betydeligt hurtigere. Operatøren sætter simpelthen en skruetrækker ind i de klart markerede huller, før ledningen indføres eller afmonteres. Denne proces gør ABB's løsning nemmere at anvende og risikoen for beskadigelse af terminalen mindre end med traditionelle fjederterminaler.

Løsningens klart markerede terminaler, et intuitivt ledningsindføringskoncept og nul specialværktøj betyder, at der ikke er behov for nogen speciel træning. Med nem frontadgang og en indføringsvinkel på 90graderfor ledninger og skruetrækkere er automatiseret robotmontage også muligt.

Jan Johannesen, produktchef for ABB’s motorstartere, siger:
- Lanceringen af denne nye motorstartløsning med push-in fjederterminaler er endnu et betydeligt fremskridt for ABB. Dette er en smart ny metode, som tavlebyggere og maskinbyggere kan bruge til at spare tid på deres installationsarbejde og forbedre driftssikkerheden. Den sikre, vibrationsbestandige forbindelse, som leveres med ABB's nye sortiment, betyder også, at det ikke er nødvendigt at efterspænde forbindelserne i produktets levetid.
Den nye push-in løsning fås op til 32 A for håndbetjente motorværn type MS132-K og op til 38 A (50 A AC-1) for AF..K kontaktorerne. Der fås desuden et bredt sortiment af tilbehør, som passer sammen med motorstartere med skrueterminaler. Et 100 pct. værktøjsfrit forbindelseskit nedsætter installationstiden betydeligt. Opera­tøren kan tilslutte forbindelseskittet til DOL-, reverserings- og stjerne-trekant-startere uden anvendelse af ledninger.

Links

Kontakt os

Downloads

Del denne artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp