ABB lancerer verdens hurtigste oplader til elbiler

center
  • Kan levere 100 km i rækkevidde på mindre end tre minutter
  • Den eneste oplader, der er designet specifikt til at oplade op til fire køretøjer på én gang
  • Ideel til tankstationer samt opladningsstationer i byer og ved motorveje

ABB lancerer i dag en innovativ alt-i-én oplader til elbiler, som giver markedets hurtigste opladning.

ABB's nye Terra 360 er en modulopbygget lader, der kan oplade op til fire køretøjer samtidig med, at effekten fordeles dynamisk. Det betyder, at bilisterne ikke behøver at vente, hvis andre allerede er i gang med at oplade. De skal blot vælge et andet stik. Den nye oplader har en maksimal effekt på 360 kW og kan oplade en elbil helt på højest 15 minutter, hvilket opfylder behovene hos de fleste elbils-brugere, uanset om de har brug for en hurtig opladning eller for at fylde batteriet helt op, mens de handler ind.

"I takt med, at regeringer verden over udarbejder offentlige politikker, der favoriserer elbiler og opladningsnetværk for at bekæmpe klimaforandringer, er efterspørgslen efter opladningsinfrastruktur til elbiler, især opladningsstationer, der er hurtige, praktiske og nemme at betjene, større end nogensinde før", siger Frank Muehlon, direktør for ABB's E-mobility Division. "Terra 360 passer til de fleste elbil-brugeres behov, og den er derfor nøglen til at opfylde denne efterspørgsel samt til at fremskynde indførelsen af e-mobilitet globalt.”

"Det er en spændende dag for ABB, der som den globale leder inden for hurtigopladning af elbiler spiller en nøglerolle i at understøtte samfundet med et lavt CO2-udslip," siger Theodor Swedjemark, Chief Communications and Sustainability Officer hos ABB. "Da vejtransport står for næsten en femtedel af de globale CO2-emissioner, er e-mobilitet afgørende for at nå Paris-klimamålene. Vi vil også gå foran som et godt eksempel ved at udskifte hele vores egen flåde på mere end 10.000 køretøjer med køretøjer uden emissioner."

Om Terra 360 opladeren

center

Se kort præsentationsvideo af Terra 360 opladeren.

Terra 360 er tilgængelig i Europa fra slutningen af 2021 og i USA, Latinamerika og Asien-Stillehavsregionen i 2022. Laderen er designet med fokus på elbils-brugerens daglige behov og forventninger.


ABB har solgt mere end 460.000 opladere til elbiler i 88 lande, så udviklingen af Terra 360 bygger på et solidt erfaringsgrundlag. Derfor leverer denne oplader såvel hastighed som den velkendte brugervenlighed.

Det innovative belysningssystem guider brugeren gennem opladningsprocessen og viser batteriets opladningstilstand (SoC) samt hvor lang tid, der er tilbage af opladningen. Verdens hurtigste elbil-oplader er også tilgængelig for kørestolsbrugere, da den har et ergonomisk kabelhåndteringssystem, der gør det let for brugeren at sætte stikket hurtigt i med en minimal indsats.

Ud over at opfylde behovene for private elbil-brugere på tankstationer samt ved nærbutikker og shopping centre kan Terra 360-opladeren også installeres hos virksomheder til opladning af elbiler, varevogne og lastbiler. Det giver ejerne fleksibilitet til at oplade op til fire køretøjer om natten eller til hurtigt at genoplade deres elbiler i løbet af dagen. Da Terra 360-laderne ikke fylder meget, kan de let installeres på parkeringspladser, hvor pladsen er trang.

Terra 360-opladere kan desuden brandes til den enkelte kunde. For at personliggøre udseendet kan kunderne dekorere laderen ved at bruge forskellige folier eller ændre farven på LED-lysstriberne. Der er også mulighed for at inkludere en integreret 27" reklameskærm til afspilning af video og billeder.

ABB er verdens førende inden for infrastruktur til elektriske køretøjer og tilbyder hele spektret af opladnings- og elektrificeringsløsninger til elbiler, el- og hybridbusser, varevogne, lastbiler, skibe og jernbaner. ABB gik ind på markedet for e-mobilitet tilbage i 2010 og har i dag solgt mere end 460.000 opladere til elektriske køretøjer på mere end 88 markeder; over 21.000 DC-opladere og 440.000 AC-opladere.

ABB's højtydende ladere er allerede i brug rundt om i verden gennem virksomhedens partnerskaber med internationale opladningsoperatører som IONITY og Electrify America.

For at udforske ABB's opladningsteknologi til elektriske køretøjer, besøg www.abb.com/ev-charging.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en førende global teknologivirksomhed, der bidrager til at skabe energi til omdannelse af samfund og industri for at opnå en mere produktiv og bæredygtig fremtid. Ved at forbinde software med sin portefølje af elektrificering, robotteknologi, automatisering og bevægelse flytter ABB teknologiens grænser for at drive ydeevnen op på nye niveauer. Med en historie af ekspertise, der strækker sig mere end 130 år tilbage, drives ABB's succes af ca. 105.000 talentfulde medarbejdere i over 100 lande. www.abb.comFor mere information kontakt venligst:ABB A/S

Kommunikations- og Marketingchef

Hanne Flyger
Telefon: 2445 0234
Email: hanne.flyger@dk.abb.com

Links

Kontakt os

Downloads

Del denne artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp