Basel vælger ABB's opladningsteknologi til fremtidens bæredygtige e-busdrift

Basel vælger ABB's opladningsteknologi til fremtidens bæredygtige e-busdrift

• Basel vil elektrificere hele sin busdrift inden 2027 i et af Schweiz' største infrastrukturprojekter

• Vedvarende energi vil gøre det muligt at nå ambitionen om stort set emissionsfri drift

• ABB vil levere den komplette løsning til ladestationer og nettilslutningABB vil gøre overgangen til bæredygtig e-busdrift i byen Basel mulig inden 2027. Det er en del af en stor ordre fra Industrielle Werke Basel (IWB). Kontrakten er en del af Basel Public Transport (BVB)'s bestræbelser på at omlægge hele sin busflåde til batterielektrisk drift.

I delstaten Basel-Stadt har man vedtaget ved lov, at al offentlig transport inden 2027 skal køre på 100 procent vedvarende energi. Det lever BVB op til i dette projekt, der betegnes som et af Schweiz’ største infrastrukturprojekter. Ud over anskaffelsen af mere end 120 e-busser vil der også blive skabt en effektiv opladningsinfrastruktur. IWB, som er ansvarlig for strømforsyningen, har givet ABB opgaven som teknologileverandør og partner i projektet. De finansielle detaljer i kontrakten er ikke blevet offentliggjort.

Hurtig opladning ved terminalstop, fuld opladning i depot om natten

ABB vil levere den komplette løsning til ladestationerne samt al den nødvendig hardware til nettilslutning, herunder software til administration og service af opladningsinfrastrukturen. Ud over opladning i depotet, hvor e-busserne holder parkeret om natten, vil der blive installeret pantograf-baserede lynopladere med en kapacitet på 450 kW ved de to endestationer på byens længere busruter: EuroAirport og Kleinhüningen. Det vil øge rækkevidden for e-busserne i løbet af dagen og gøre hele busnettet mere fleksibelt.

Det vil kun tage fire til seks minutter at oplade e-busserne ved disse opladningsstationer. Desuden har de to lynladestationer internetforbindelse, hvilket giver operatørerne mulighed for at fjernovervåge og konfigurere dem ved hjælp af ABB’s digitale Ability™ løsning. Det minimerer nedetiden og optimerer effektiviteten.

"ABB’s betydelige ekspertise og erfaring inden for e-mobility overbeviste os om, at de var de rette til opgaven. Selv for os hos IWB, som er eksperter inden for e-mobilitet, er det ikke hver dag, at vi får så stort et projekt. Vi er meget glade for at samarbejde med ABB på dette projekt", siger Patrick Wellnitz, Senior Advisor Mobility hos IWB.

Et ambitiøst mønsterprojekt

"Den nødvendige teknologi for fremtidens emissionsfrie transport, findes allerede. Nu gælder det om at tage den i brug," siger Frank Muehlon, direktør for ABB E-mobility. "Vi har allerede bevist vores ekspertise som førende leverandør og pålidelig partner ved omlægning af buslinjer til elektrisk drift rundt om i verden, fra Göteborg og Hamborg til Qatar og Vestaustralien."

"Vi er glade for at kunne støtte IWB og byen Basel med vores elektrificerings- og opladningsløsninger", siger Daniel Müller, leder af ABB's forretningsområde Electrification i Schweiz.

"Vi er overbeviste om, at det vil tjene som et mønsterprojekt i området Schweiz-Tyskland-Frankrig men også i andre lande, og at det igen vil demonstrere mulighederne og fordelene ved ren, støjsvag og fleksibel elektrisk mobilitet."

ABB's opladnings- og energilageringsløsninger spiller allerede en vigtig rolle i omlægningen af den offentlige transport til bæredygtige energikilder i en række andre schweiziske byer, herunder Zürich, Bern, Biel og Baden. På ABB's forskningscenter i Baden-Dättwil fortsætter udviklingen af teknologier inden for elektrisk mobilitet og energilagring.

ABB er globalt førende inden for infrastruktur til elektriske køretøjer og tilbyder et komplet sortiment af opladnings- og elektrificeringsløsninger til elbiler, el- og hybridbusser, varevogne, lastbiler, skibe og jernbaner. ABB gik ind på markedet for e-mobilitet tilbage i 2010 og har i dag solgt mere end 460.000 opladere til elbiler på mere end 88 markeder.

ABB er en førende global teknologivirksomhed, der styrker omstillingen af samfundet og industrien for at opnå en mere produktiv og bæredygtig fremtid. Ved at forbinde software med porteføljen af elektrificeringsprodukter, robotter, automation, motorer og frekvensomformere, løfter ABB de teknologiske grænser op til nye højder. ABB’s succes bygger på mere end 130 års ekspertise og drives af 105.000 dygtige medarbejdere i over 100 lande.

Links

Kontakt os

Downloads

Del denne artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp