ABB lanserar världens snabbaste laddare för elbilar vid Hannovermässan och stärker ledarskapet inom hållbar mobilitet

Den kommersiella lanseringen av snabbladdaren Terra HP placerar ABB i framkanten av laddteknik för elbilar

Genom att arbeta med upp till 350 kW klarar den senaste högeffektsladdaren från ABB, Terra High, att öka räckvidden med upp till 20 mil för ett elfordon på bara 8 minuter. De nya laddarna lämpar sig väl för användning vid rastställen och bensinmackar utmed motorvägarna.

ABB:s laddare installeras nu runt om i världen och företaget har nyligen blivit utvalt av Electrify America, det största infrastrukturprojektet inom elbilar till dags dato i USA. Med över 6 500 snabbladdstationer med likström installerade i 60 länder är ABB en global ledare inom snabbladdare med likström.

ABB:s produktportfölj, som innefattar laddtekniker för elbilar, bussar och lastbilar liksom lösningar för elektrifiering av fartyg, järnväg och kabinvagnar, befäster sin ställning som global ledare inom e-mobilitet. För att ytterligare visa upp sitt ledarskap inom e-mobilitet genom samarbetet med Formel E, världens första helt eldrivna internationella motorsportserie som anordnas av FIA, kommer en Formel E-racerbil samt körsimulatorer att visas upp för besökarna i ABB:s monter.

B&R, en ledande lösningsleverantör av maskin- och fabriksautomatisering i hela världen, kommer att delta i ABB-montern för första gången efter att man förvärvades i juli 2017 och är nu integrerade i ABB:s division Industrial Automation som den globala affärsenheten Machine & Factory Automation.

ABB kommer på Hannovermässan, som ett led i att visa sitt engagemang att hjälpa den internationella communityn att adressera möjligheterna och utmaningarna med artificiell intelligens och industriell automatisering, att tillkännage en banbrytande rapport tillsammans med The Economist Intelligence Unit: ”The Automation Readiness Index: Who Is Ready for the Coming Wave of Innovation?” Av rapporten framgår att också de mest väl förberedda länder måste utveckla effektivare utbildningspolicyer och -program.

Ytterligare banbrytande tekniker inom energisektorn, industrin samt transport och infrastruktur belyser ABB:s förmåga att transportera elektricitet från kraftverk till eluttag samt att automatisera industrier från naturresurser till färdiga produkter. Andra innovativa lösningar som visas upp på Hannovermässan 2018:

B&R:s ACOPOStrak, det intelligenta och flexibla transportsystemet som sätter en ny standard för rörelsestyrning på smarta fabriker i eran av massanpassningar samt B&R:s Orange Box, en avancerad analyslösning för tillgångar på exploaterad mark, något som gör det möjligt för användare att få tillgång till tidigare oläsbara data från digitalt isolerade maskiner.

  • Normalladdaren EVLunic, med laddeffekt från 4,6 kW till 22 kW l, är en högkvalitativ, kostnadseffektiv laddstation för hemma- och affärsbruk, utöver Terra HP-linjen med publika laddstationer för elfordon.ABB AbilityTM Power Transformer har smarta enheter inbyggda i alla ABB-transformatorer för att göra det möjligt för kunder att på fjärrbasis övervaka vitala parametrar i realtid för förbättrad tillförlitlighet och högre utnyttjandegrad av elnätet och dess tillgångar.
  • ABB AbilityTM Digital Powertrain säkerställer en effektiv drift av utrustning för drivlinor, inklusive drivsystem, motorer, lager och pumpar. En svit övervakningstjänster – inklusive avancerade analysverktyg och underhållsplanering – gör det möjligt för användare att digitalt ”se” driftvariabler genom en integrerad totalportal.ABB AbilityTM, det samlade, branschöverskridande digitala erbjudandet som gör det möjligt för kunder att veta mer, göra mer och göra saker bättre – tillsammans. Den fullständiga listan över 210 lösningar finns i den nya 
  • ABB AbilityTM Solutions Catalogue, som lanseras på mässan.STIR, den nedsänkbara roboten för transformatorinspektioner, gör det möjligt att invändigt inspektera transformatorer utan att först dränera dem på olja, något som gör arbetet både säkrare och billigare.Gasisolerade ställverk (GIS) firar 50-årsjubileum i år. Med över 30 000 installationer runtom i världen använder GIS SF6 som isolerad gas istället för luft för att ge säkrare eldrift i begränsade utrymmen.
  • ABB AbilityTM Connected Services ger en mängd möjligheter inom diagnostik, övervakning, förebyggande underhåll och tillgångsoptimering, vilket kan leda till upp till 25 procent färre incidenter och 60 procent snabbare svarstid och problemlösningstid.
  • YuMi®, den första verkligt samarbetande tvåarmade roboten, och SafeMove2, den säkerhetslösning som gör det möjligt för robotar att på ett säkert sätt dela arbetsyta tillsammans med mänskliga operatörer och samtidigt minskar de totala investeringarna med 30 procent.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 130 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering med två tydliga värdeerbjudanden: att transportera elektricitet från kraftverk till eluttag samt att automatisera industrier från naturresurser till färdiga produkter. Som huvudpartner till Formel E, den helt eldrivna internationella motorsportklassen hos FIA, tänjer ABB på gränserna för e-mobilitet för att bidra till en hållbar framtid. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 135 000 medarbetare. www.abb.com.

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp