ABB postavio kamen temeljac s 30 milijuna dolara investicije u proizvodnji punionica za električna vozila

ABB postavio kamen temeljac s 30 milijuna dolara investicije u proizvodnji punionica za električna vozila

ABB je označio početak izgradnje na svom novom pogonu u San Giovanni Valdarno u Italiji, koji će služiti kao globalno središte izvrsnosti i proizvodni centar za infrastrukturu za punjenje električnih vozila. Objekt od 16 000 četvornih metara trebao bi početi s radom krajem 2021.

Kao globalni tržišni lider u rješenjima za e-mobilnost, ulaganje u ovaj novi pogon od 30 milijuna dolara dodatni je pokazatelj ABB-ove kontinuirane posvećenosti pokretanju inovacija u ovom brzo rastućem sektoru. Slijedi i investicija od 10 milijuna dolara u izgradnju novog, potpuno održivog sjedišta i centra za istraživanje i razvoj (R&D) za svoje globalne aktivnosti na polju elektromobilnosti. Za lokaciju je odabran kampus TU Delft, Heertjeslaan u Nizozemskoj, koji bi službeno trebao biti otvoren ove godine.

Nova tvornica u Italiji proizvodit će cjelokupni portfelj ABB-ovih punionica za električna vozila s istosmjernom strujom (DC), od kućnih sustava do sustava za ugradnju na javnim površinama te za gradski javni prijevoz.

Giampiero Frisio, voditelj ABB-ove divizije Smart Power komentira: „Danas postavljamo važnu prekretnicu u našem poslovanju u području e-mobilnosti. U ABB-u već više od desetljeća postižemo napredak u tom sektoru, a ovo novo moderno postrojenje značajno će doprinijeti daljnjem napretku globalnog prijelaza ka električnoj mobilnosti bez emisija. "

Postrojenje će biti opremljeno raznim digitalnim rješenjima ABB AbilityTM. To će omogućiti potpunu transparentnost i optimiziranu proizvodnju svakog pojedinačnog proizvoda i povezati automatizirane mrežne sustave upravljanja skladištem s proizvodnim odjelima.

Istraživačko-razvojne aktivnosti odvijat će se u zasebnom prostoru od 3 200 četvornih metara za razvoj i izradu prototipa. Usredotočit će se na implementaciju inovativnih rješenja, novih softvera i alata za upravljanje životnim ciklusom proizvoda radi potpune integracije istraživanja i razvoja s proizvodnim aktivnostima.

Istovremeno, integracija obnovljivih izvora poput solarnih panela na krovu, optimizirani sustav grijanja i hlađenja te uvođenje voznog parka električnih automobila za zaposlenike, logistika, prodajni i servisni timovi pomoći će u smanjenju utjecaja postrojenja na okoliš.

Frank Muehlon, šef ABB-ovog globalnog poslovanja za infrastrukturna rješenja e-mobilnosti, zaključuje: „Budući da se globalna potreba za održivim transportom i dalje povećava, ovo novo postrojenje osigurat će da ABB udovolji tom zahtjevu i ostane pružatelj usluga za cjelovita rješenja za elektromobilnost. "

ABB ima veliko iskustvo i nenadmašnu stručnost u razvoju održivih prometnih rješenja. Od ulaska na tržište punionica za električna vozila prije više od deset godina, ABB je prodao više od 14 000 brzih punionica u više od 80 zemalja. Za dosadašnji doprinos, ABB je dobio nagradu „Global E-mobility Leader 2019 Award“ za pružanje podrške međunarodnoj promociji održivih prometnih rješenja.

ABB je nedavno najavio da će pružiti tehnologiju punjenja automobila Gen3 na Svjetskom prvenstvu ABB FIA Formula E, prvoj međunarodnoj potpuno električnoj moto utrci.

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp