АББ избрана за работодател на годината от български кариерен форум

АББ България бе наградена с първо място в категорията „Работодател на годината” на наградите, организирани от форума „Кариера в България. Защо не?”, преборвайки се за отличието с множество силни компании на местния пазар

АББ бе избрана за „Работодател на годината” още в първото издание на наградите. Победителите са избрани и оценени на база на тяхната работа и развитие в няколко основни категории – „Най-добра образователна програма”, „Най-добра програма за стимули”, „Най-добра програма за кариерно развитие”, „По-зелената компания”, „Най-социално отговорна компания”, „Най-добро офис пространство” и най-голямата награда – „Работодател на годината”.

Официалната церемония се проведе на 20 септември, като откриването започна с реч на президента на Република България г-н Румен Радев. От страна на АББ наградата бе приета от Уве Чирнер, управител на производствените бази на АББ в гр. Раковски, и Виктория Чорбаджийска, Мениджър Човешки ресурси за АББ България.

Уве Чирнер, управител на производствените бази в Раковски, и Виктория Чорбаджийска, Мениджър Човешки ресурси приемат наградата Работодател на годината. Снимка: Кариера в България.
Уве Чирнер, управител на производствените бази в Раковски, и Виктория Чорбаджийска, Мениджър Човешки ресурси приемат наградата Работодател на годината. Снимка: Кариера в България.

“Това е невероятно признание за АББ и всички усилия, които положихме последните няколко години. Инвестирането в професионалното развитие на нашите служители е дълбоко интегрирано в ценностите на компанията ни, а тази награда е доказателство, че го правим по правилния начин. Скорошен пример за развитието на нашия екип е и наградата за трето място на Алесандро Салерно от производствената база в гр. Раковски в конкурса „Следващо поколение” на „Капитал”, сподели Марсел ван дер Хук, изпълнителен директор на АББ България.

Всички участници в най-голямата категория на наградите представиха своите дейности и добри практики за програми по лидерство и управление, участие в социални дейности, добри практики в задържането и развитието на нови служители, както и образователни проекти, благоприятстващи развитието на служителите. Окончателната селекция от компании се оценява от жури на „Кариера в България. Защо не?”, което включва специалисти от най-различни области на бизнеса.

“Бих искала да благодаря на целия екип на отдел „Човешки ресурси” на АББ България за тяхната изключителна работа и непрекъснатото усъвършенстване на процесите, активното участие в множество кариерни дейности и силните проекти по брандиране на работодателя, реализирани през годината. Следвахме последователен работен план и усилията най-после дават резултати,” сподели Виктория Чорбаджийска, Мениджър ЧР в АББ България.

"Кариера в България. Защо не?" се организира от асоциации Back2bg и „Тук-там”, създадени да информират българите в чужбина относно кариерни възможности в България.

АББ разполага с два завода за продукти ниско и средно напрежение в гр. Раковски, един завод за продукти ниско напрежение в гр. Петрич и производствена база за продукти високо напрежение в гр. Севлиево. Във Варна компанията има модерна сервизна база за турбокомпресори, която обслужва клиенти от българското и румънското крайбрежие на Черно море. В София се намира главният офис на АББ България, както и развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори. Към настоящия момент за компанията в България работят над 2 700 служители.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация с две предложения с ясна стойност: довеждане на електричество от която и да е електроцентрала до който и да е електрически контакт, и автоматизиране на всички промишлени отрасли от естествени ресурси до завършени продукти. В качеството си на основен партньор на Формула Е, изцяло електрическият международен клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електическата мобилност отвъд възможното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 147 000 служители.  www.abb.com

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp