Damir Begović sudjelovao na konferenciji 'Investirajte pametno – Investirajte u Hrvatskoj' kao panelist u diskusiji 'Investicije u digitalizaciju'

Damir Begović sudjelovao na konferenciji 'Investirajte pametno – Investirajte u Hrvatskoj' kao panelist u diskusiji 'Investicije u digitalizaciju'

Konferencija je održana u Rovinju, 15. 03. 2021.

Konferencija je organizirana pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivoga razvoja i Večernjeg lista. Kroz dva panela govorilo se o ulaganjima u digitalizaciju i o tome kako poduzetnici gledaju na 24 milijarde eura koje bi Hrvatska u slijedećim godinama mogla povući iz Europske unije.

Na pitanja o digitalnoj transformaciji kao prilici za rast, Damir Begović, voditelj prodaje u ABB-u u Hrvatskoj istaknuo je: „…EU je postavio određene ciljeve koje treba ispuniti do 2030. I mi to možemo, ali samo ako brzo reagiramo. Trebamo stvoriti preduvjete da Hrvatska postane privlačna za digitalne investicije. Digitalizacija je ključna, ali treba iskoristiti i prilike koje pruža digitalna transformacija…“. Dodao je i da Hrvatska po pitanju konkurentnosti i digitalne transformacije ne stoji možda najbolje od europskih zemalja, ali zato to predstavlja veliki prostor za napredak. Pritom, novca ima, ali treba se probuditi i uhvatiti korak sa zemljama s kojima se možemo mjeriti. Upozorio je i da investicije često odlaze u susjedne zemlje.

Snimku cijele konferencije možete pogledati na ovom linku >>> 

Ostale komentare Damira Begovića na konferenciji možete poslušati na snimljenom webinaru u vremenu 01:10:40 te 01:39:20.

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp