ABB vinder 20 MUSD ordre på innovativ offshore vindtransformer

ABB vinder 20 MUSD ordre på innovativ offshore vindtransformer

 2018-10-05 - Ordre på WindSTAR transformere med ekstrem ydeevne til verdens mest kraftfulde kommercielle offshore vindmøller muliggør Borssele vindpark fase to i Nordsøen

ABB har vundet en ordre på mere end 20 MUSD fra MHI Vestas Offshore Wind på levering af pålidelige, energieffektive og kompakte WindSTAR transformere, designet specifikt til installation i vindmøller.

Borssele III og IV omfatter anden fase af Borssele vindpark; et 731 MW vind-projekt i Nordsøen, 22 km fra den Hollandske kyst. Vindparken bliver i stand til at forsyne mere end 800.000 husstande med ren energi.

ABB skal levere innovative WindSTAR transformere, der er specielt designede til at passe ind i tårnet af en vindmølle. Denne transformer sikrer en ny generation, at kraftfulde offshore vindmøller kan operere ved 66 kilovolt - verdens højeste spænding i offshore vind. Dette løft i spændingsniveau reducerer spændingstab markant og gør offshore vindenergi mere effektiv. Transformeren giver både livscyklus fordele og reducerer omkostninger. 

”Disse innovative transformere understøtter integration af offshore vindenergi, giver grøn energi til forbrugerne og styrker samtidig ABB’s position som foretrukken partner, siger Markus Heimback, Administrerende direktør for ABB’s transformerforretning, en del af virksomhedens Power Grid Division. ”ABB er en førende aktør i vindindustrien inden for levering af komponenter til vindmølleproducenter såvel som alt hvad der er behov for til at forbinde vindmøller med elnettet".

Mens størrelsen på offshore vindmøller stiger (9,5 MW i dette projekt, en verdensrekord når det gælder effektniveau for kommercielle offshore vindmøller) må vindmølletransformere forblive kompakte og lette i vægt med minimalt pladsoptag, samtidig med at de skal leve op til særlige applikationsbehov, mekaniske strukturelle begrænsninger og omkostninger.

ABB var pioner med transformerteknologien i 1890’erne, og har siden da været på forkant med rekord-innovationer inklusive verdens mest kraftfulde HVDC- og AC-transformere ved respektive 1,1 og 1,2 millioner Volt. Som den største transformerproducent og service-leverandør har ABB en uovertruffen global installeret base og en stor portefølje af kraft, distribution og speciel applikationstransformere. Som global markeds- og teknologileder, servicerer ABB forsyningsindustrien og kommercielle kunder som foretrukken leverandør inden for stærkere, mere intelligent og grønnere net. 

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er teknologisk førende inden for el-net, elektrificeringsprodukter, industriel automation, robotter og motorer. Vi betjener kunder globalt inden for energiforsyning, transport og infrastruktur. Med mere end 130 års innovation skaber ABB i dag fremtiden inden for industriel digitalisering med to klare værdiskabende formål: at transportere el fra en hvilken som helst el-kilde til en hvilken som helst stikkontakt samt at automatisere virksomheder fra råstof til færdigvarer.Som hovedsponsor og teknologipartner for Formel E, den fuldstændig el-drevne internationale FIA motorsportsklasse, flytter ABB grænserne for elektrisk transport i retning af en bæredygtig fremtid. ABB opererer i mere end 100 lande med mere end 147.000 medarbejdere.  www.abb.com 

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp