ABB vinder $150 mio. ordre på netforbindelse til en af verdens største offshore vindmølleparker

ABB vinder $150 mio. ordre på netforbindelse til en af verdens største offshore vindmølleparker

2018-07-11: ABB har vundet ordrer til en værdi af mere end $150 mio. fra Ørsted på levering af en række teknologier, der skal integrere og overføre vindkraft fra Hornsea Two, som bliver en af verdens største offshore vindparker. Ordrene blev booket i andet kvartal af 2018, og er den første ordre i en global femårig ramme-aftale på levering af el- og automationsudstyr til integration af vindkraft både offshore og på land.

Hornsea Two er et havvindprojekt med en kapacitet på 1,400 megawatt, som skal udvikle vindressourcer i Nordsøen godt 100 km fra kysten i Yorkshire. Når projektet er gennemført, vil det kunne forsyne grøn strøm til mere end 1,3 millioner husholdninger. Denne ekstra strømkilde vil understøtte økonomisk vækst i Storbritanniens Humber-region og hjælpe til at landet når sit mål om, at 15 procent at landets energiforbrug skal være dækket af vedvarende energi i 2020.

ABB skal levere statisk VAr-kompensering (STATCOM) med avanceret ABB Ability MACH-kontrolsystemer, højspændings-gas-isoleret koblingsudstyr (GIS), transformere, reaktorer og harmoniske filtre. ABB vil også være ansvarlig for engineering, projektledelse, levering og idriftsættelse af de digitale kontrol- og beskyttelsessystemer til transformerstationen på land samt de to offshore transformerplatforme.

“Vi er utrolig glade for at indgå i denne strategiske teknologialliance med Ørsted, hvor vi skal arbejde sammen om det fælles mål at integrere mere vedvarende energi i elnettet og fremme bæredygtige energiløsninger”, sagde Claudio Facchin, divisionsdirektør for ABB’s Power Grids. “Avancerede teknologier og ABB Ability™- baserede digitale løsninger vil spille en nøglerolle i forhold til kapacitet, kvalitet og stabilitet i strømforsyningen til millioner af mennesker. Projektet understøtter ABB’s position som foretrukne partner i implementeringen af et stærkere, mere intelligent og grønnere elnet”.

Strømmen fra Hornsea Two havvindpark vil blive beskyttet og kontrolleret af det største STATCOM-system nogensinde bygget til en havvindapplikation. STATCOM-teknologi hjælper offshore vindturbiner med at øge kraftoverførslen, forbedre strømkvaliteten samt stabiliteten i elnettet. Hjernen i STATCOM er ABB Ability MACH-kontrol-, beskyttelses og monitoreringssystemet, som styrer den avancerede teknologi ved at overvåge tusinder af driftsopgaver, der sikrer pålidelighed og effektivitet. 

Som en del af projektet vil man benytte ABB’s MicroSCADA-system (en del af ABB Ability™) til at overvåge elnettet og indsamle data fra relæbeskyttelserne (Relion®) via RTU’er. Envidere leveres telekommunikationsudstyr til kommunikation imellem offshore platformene og transformerstationen på land.

ABB Ability™ er et varemærke for ABB’s samlede tvær-industrielle digitale portefølje med enheder, systemer, løsninger, services og platforme som gør det muligt for vores kunder at forøge produktiviteten og sænke omkostninger. 

Ørsteds vision er en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver offshore vindparker, bioenergianlæg og innovative waste-to-energy løsninger samt tilbyder intelligente energiprodukter til sine kunder. Ørsted har en omsætning på EU 8 milliarder i 2017 og 5.600 medarbejdere inklusiv over 900 i Storbritannien. Du kan finde mere information om Ørsted på orsted.co.uk.

ABB er teknologisk førende inden for elektrificeringsprodukter, robotter, motorer, industriel automation og elnet. Vi betjener kunder globalt inden for energiforsyning, transport og infrastruktur. Med mere end 130 års innovation skaber ABB i dag fremtiden inden for industriel digitalisering med to klare værdiskabende formål: at transportere el fra en hvilket som helst el-kilde til en hvilken som helst stikkontakt samt at automatisere virksomheder fra råstof til færdigvarer. Som hovedsponsor og teknologipartner for Formel E, den fuldstændig el-drevne internationale FIA motorsportsklasse, flytter ABB grænserne for elektrisk transport i retning af en bæredygtig fremtid. ABB opererer i mere end 100 lande med mere end 135.000 medarbejdere. www.abb.com 

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp