ABB lansirao prvo virtualizirano rješenje zaštite i upravljanja na svijetu

ABB lansirao prvo virtualizirano rješenje zaštite i upravljanja na svijetu

Preuzmite početni instalacijski paket za SSC600 SW feature pack 4 (FP4) na sljedećoj poveznici:

>>> Download SSC600 SW feature pack 4 (FP4)


• Prvo virtualizirano rješenje za zaštitu i upravljanje na tržištu pomaže korisnicima da maksimalno iskoriste sredstva

• Uređaj ABB Ability™ Smart Substation Control and Protection za električne sustave SS600 sada je dostupan kao samostalna verzija softvera


• Centralizirana zaštita i upravljanje donose skalabilnost i fleksibilnost u digitalnim podstanicama, a SSC600 - paket nadogradnje FP4 donosi dodatna poboljšanja

ABB je lansirao prvo ikada virtualizirano rješenje zaštite i upravljanja sa Smart Substation Control and Protection SSC600 SW. Virtualizirani proizvod omogućuje korisnicima korištenje hardvera po vlastitom izboru i dobivanje pristupa istoj dokazanoj funkciji zaštite i upravljanja kao s ABB-ovim rješenjem po principu ključ u ruke.
SSC600 SW je virtualizirana verzija uređaja Smart Substation Control and Protection SS600. 2018. godine ABB je predstavio ovaj revolucionarni pristup zaštiti i upravljanju u distribucijskim mrežama, gdje je sva funkcionalnost centralizirana u jednom jedinom uređaju. Jedan SSC600 uređaj može obavljati zadatke 30 zaštitnih releja. Centralizacija ove funkcionalnosti u trafostanici smanjuje složenost mreže i podržava optimalno, cjeloživotno upravljanje imovinom i do 15 posto uštede u troškovima životnog ciklusa trafostanice.>

Zašto virtualizacija?  

Mnogo je razloga zašto virtualizacija sve više postaje standardna praksa za IT arhitekturu za tvrtke diljem svijeta. Uz virtualizaciju, jedan poslužitelj može postati mnogo virtualnih strojeva i zamijeniti tradicionalni model 'jedno računalo, jedna aplikacija'. Kako korisnici mogu spojiti više funkcionalnosti na manje fizičkih uređaja, mogu smanjiti količinu prostora i potrebnu administraciju. Drugim riječima, virtualizacija omogućuje operaterima da izvuku maksimum iz svog hardvera, a istovremeno smanjuju troškove i postižu veću učinkovitost.


ABB predstavlja SSC600 SW

Kupci sada mogu odabrati SSC600 SW i više nisu vezani za određeni hardver što im omogućuje optimizaciju njihove IT infrastrukture. S mnogo sustava smještenih na jednoj platformi, mogu smanjiti broj i vrstu uređaja i hardvera u podstanicama.
Ovo uvelike pojednostavljuje održavanje. Inherentno odvajanje funkcionalnosti od hardvera (virtualizacija) omogućuje integrirane nadogradnje na cijelom sustavu i dodatnu funkcionalnost, bez uvođenja potrebe za novim hardverom. Kao primjer: SSC600 uređaj može zaštititi 30  polja, dok s virtualiziranim pristupom korisnici mogu instalirati više SSC600 SW instanci na jedno računalo za još veće sustave. Nadalje, uz virtualiziranu funkcionalnost, vlasnik trafostanice može zamijeniti različite vrste stare opreme istom vrstom nove opreme. Ovo značajno smanjuje količinu znanja potrebnog za održavanje trafostanice zbog manjeg broja varijanti hardvera.
Za stvaranje robusnog rješenja za zaštitu i upravljanje elektroenergetskog sustava koje pruža fleksibilnost i poboljšanu otpornost potrebnu za suočavanje sa sve složenijim mrežama, SSC600 SW podržava Linux KVM i VMware Edge Compute Stack platformu koja sadrži ESXi 7.x ili noviju verziju kao virtualizacijska okruženja i radi na Intelu ® Xeon® Gold procesorima kako bi osigurali performanse u stvarnom vremenu.
“Energetsko okruženje prolazi kroz brze i temeljne promjene izazvane promjenama u regulativi kako bi se ubrzala zelena tranzicija kao i golemi napredak u tehnologiji,” rekao je Sami Raitakoski, voditelj globalne grupe proizvoda u ABB-u.
“Naša virtualizirana ponuda dolazi u ključnom trenutku. Potrebe i prednosti virtualizacije su jasne, a kao odgovor na to lansiramo SSC600 SW kako bismo zadovoljili potrebe tržišta za većom fleksibilnošću i skalabilnošću.”

Daljnja poboljšanja SSC600 s paketom nadogradnje FP4

Od početnog lansiranja SSC600, ABB je redovito uvodio nove značajke i funkcionalnosti kako bi zadovoljio sve veće zahtjeve za detaljnijim informacijama o ponašanju i performansama distribucijske mreže. S lansiranjem SSC600 SW, ABB je također objavio novi paket nadogradnji, FP4, u kojem je sada dostupno još nekoliko poboljšanja i dodataka. Istaknute značajke uključuju nadograđeno korisničko sučelje, koje uvelike poboljšava vizualizaciju, pomažući vam da s lakoćom izvršite prave radnje. Kako bi se osigurala robusnost, temeljni alati iza korisničkog sučelja zamijenjeni su novom tehnologijom.
Kao odgovor na povratne informacije korisnika, funkcija snimanja poremećaja dodatno je poboljšana i sada može podržavati dulja vremena snimanja i nudi više prostora za pohranu snimaka. Dodane su i nove funkcije, uključujući nadzor kvara osigurača za povećanu robusnost. Ova se funkcija koristi za blokiranje funkcija mjerenja napona kada dođe do kvara u sekundarnim krugovima između naponskog transformatora i zaštitnog releja. Još jedan dodatak je zaštita za kondenzatorske baterije.
Zbog svoje kritične uloge u elektroenergetskom sustavu, zaštitni uređaji moraju biti ispitani prije puštanja u rad i periodički nakon toga kako bi se osigurala pouzdana izvedba. Kako bi se dodatno olakšalo testiranje tijekom svih faza životnog ciklusa zaštitnog sustava, FP4 također uvodi podršku za simulaciju kako je definirano u standardu IEC 61850. Korištenjem simulacije u kombinaciji sa suvremenim alatima za testiranje, moguće je primiti generirana mjerenja, bez ometanja normalnog procesa. To omogućuje nova fleksibilna rješenja za periodičko testiranje funkcionalnosti zaštite.
Nadogradnje paketa značajki i sve uključene funkcije dostupne su za SSC600 i SSC600 SW.

Za više informacija posjetite stranicu kampanje centralizirane zaštite i pridružite se seriji webinara o virtualizaciji zaštite i upravljanja.

Links

Contact us

Downloads

Share this article

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp