Ο Τομέας Βιομηχανικού Αυτοματισμού της ΑΒΒ απέσπασε 3 βραβεία στα IoT Awards 2023

Ο Τομέας Βιομηχανικού Αυτοματισμού της ΑΒΒ απέσπασε 3 βραβεία στα IoT Awards 2023

  • Τα IoT Awards επιβραβεύουν τις πιο καινοτόμες IoT εταιρείες, τεχνολογίες, υπηρεσίες και προϊόντα του Internet-of-Things.
  • Η ABB κέρδισε το Gold award στην κατηγορία "Sustainability / Decarbonization", για το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας στη Νάουσα.
  • Η εταιρεία κατέκτησε επίσης δύο Silver award στις σημαντικές κατηγορίες “Water/Waterwaste” και “Public Safety”.

Στόχος των IoT Αwards 23 ήταν να αναδείξει για άλλη μια χρονιά τους innovators, leaders and visionaries σε μια σειρά κατηγοριών συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών και επιχειρησιακών IoT, τεχνολογίας Smart City, Connected Home and Home Automation, Connected Car κ.λπ., προβάλλοντας τις λύσεις και τις τεχνολογίες τους. Τα βραβεία απευθύνονται σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, δημόσιους φορείς, καθώς και σε παρόχους σχετικών υπηρεσιών και λύσεων της αγοράς του Internet-of-Things.

Η ABB αναδείχτηκε σε έναν από τους μεγάλους νικητές της διοργάνωσης, αφού κατάκτησε συνολικά 3 βραβεία επιπέδου Gold και Silver στις κατηγορίες "Sustainability / Decarbonization”, “Water / Waterwaste” και “Public Safety”.

“Η ΑΒΒ, ως φορέας τεχνολογίας, αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που παρέχουν οι λύσεις ΙοΤ με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη, την μείωση του ενεργειακού κόστους αλλά και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, βοηθώντας έτσι τόσο τον πελάτη όσο και την κοινωνία συνολικά’’ δήλωσε ο κ. Ιωάννης Κόκκοτος, General Manager Process Automation Greece & Cyprus.

”Gold award στην κατηγορία “Sustainability/Decarbonization”

Η ΑΒΒ τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Sustainability / Decarbonization” για το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ανθρακικού αποτυπώματος που εφάρμοσε στις υποδομές ύδρευσης του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας. Η εταιρεία αξιοποιώντας εξοπλισμό που κατασκευάζει, όπως προγραμματιζόμενους λογικούς ελεγκτές (Programmable Logic Controllers – PLCs), ρυθμιστές στροφών, μετρητές και αναλυτές ενέργειες, σε συνδυασμό με το λογισμικό SCADA ABB Symphony +, αναπτύσσει συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ανθρακικού αποτυπώματος στο δίκτυο ύδρευσης Δήμων και Κοινοτήτων. Αντλώντας δεδομένα από τον εξοπλισμό παρακολούθησης και ελέγχου ενεργειακών παραμέτρων και αναπτύσσοντας αλγορίθμους για τον αυτόματο τηλε-έλεγχο των υποδομών ύδρευσης μέσω των PLC, ο χρήστης μπορεί και κάνει χειρισμούς για την εξοικονόμηση ενέργειας, χρησιμοποιώντας επίσης υδραυλικά μοντέλα μαθηματικών εξισώσεων, για την προσομοίωση των δικτύων. Έτσι καθορίζεται το ενεργειακό ισοζύγιο, υποστηρίζεται η αποδοτικότερη λειτουργία του δικτύου και μειώνεται το ανθρακικό αποτύπωμα.

Silver awards για “Water / Waterwaste” και “Public Safety”

Η ABB διακρίθηκε επίσης στις κατηγορίες “Water / Waterwaste” και “Public Safety” για αντίστοιχα έργα επίσης στο Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας. Πιο συγκεκριμένα, για το σύστημα τηλε-ελέγχου / τηλεχειρισμού ανίχνευσης διαρροών νερού στο δίκτυο ύδρευσης, καθώς και για την παρακολούθηση και τον έλεγχο χλωρίωσης του πόσιμου νερού στο δίκτυο ύδρευσης, που σκοπό έχει την προστασία των καταναλωτών. Και στις δύο αυτές εφαρμογές τα ηλεκτρομαγνητικά παχόμετρα, τα PLC, οι μετρητές στάθμης δεξαμενής της ABB και το SCADA ABB Symphony + software είχαν κυρίαρχο ρόλο.

Η τελετή απονομής των IoT Awards 2023, των βραβείων που διοργανώνει η Boussias Communications, πραγματοποιήθηκε στις 28/3/2023. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η κ. Νάνσυ Αλωνιστιώτη,  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Αντιπρόεδρος Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τομέας Βιομηχανικού Αυτοματισμού
Η ABB είναι πρωτοπόρος στον αυτοματισμό, την ηλεκτροδότηση και την ψηφιοποίηση των βιομηχανιών, της ενέργειας και των υποδομών. Εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων, συστημάτων και ολοκληρωμένων λύσεων, συμπεριλαμβανομένου του #1 ενιαίου συστήματος επίβλεψης & ελέγχου (DCS), λογισμικού και συντήρησης. Παρέχουμε επίσης εξειδικευμένα προϊόντα που αφορούν στη ναυτιλιακή βιομηχανία, στοχεύοντας στην απο-ανθρακοποίηση των πλοίων, αλλά και σε εφαρμογές μέτρησης και ανάλυσης αποτελεσμάτων. Η ΑΒΒ κατέχει την #2 θέση παγκοσμίως στην αγορά, βασιζόμενη στη βαθιά της τεχνογνωσία, στην ποικιλομορφία και ομαδικότητα των εργαζομένων της και στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Δεσμευόμαστε να βοηθάμε τους πελάτες μας να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους, να βελτιώσουν την απόδοση των επενδύσεών τους και να επιτυγχάνουν ασφαλείς, “έξυπνες” και βιώσιμες λειτουργίες.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex). Η ABB είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, για να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον. Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού, καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα. Με μια ιστορία διακρίσεων και υπεροχής που μετρά πάνω από 130 χρόνια, η επιτυχία της ABB καθοδηγείται από 105.000 ταλαντούχους εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες. www.abb.gr

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp