Η ABB Formula E και η υπεροχή της ηλεκτροκίνησης στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Η ABB Formula E και η υπεροχή της ηλεκτροκίνησης στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης

  • Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E ABB FIA επιστρέφει στο αεροδρόμιο Tempelhof για τους γύρους 7 και 8 της 9ης σεζόν
  • Η τεχνολογία ABB B&R συμβάλλει στην επιτάχυνση της υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων μειώνοντας το κόστος και βελτιώνοντας την απόδοση των μπαταριών
  • Ο Τομέας Ηλεκτροκίνησης της ABB θα παρέχει τις υποδομές φόρτισης τους Special Olympics του Βερολίνου τον Ιούνιο

Αυτό το Σαββατοκύριακο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E επιστρέφει στο αεροδρόμιο Tempelhof του Βερολίνου, τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης.

Η πίστα 10 γύρων και μήκους 2.355 χιλιομέτρων είναι μια μοναδική οδηγική εμπειρία, καθώς οι οδηγοί βρίσκονται στο εξαιρετικά λείο οδόστρωμα του ιστορικού αεροδρομίου σε αντίθεση με τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Η φθορά των ελαστικών και η ανάγκη για προσεκτική διαχείριση ενέργειας είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε δύο γεμάτες δράση αγώνες.

Η Daniela Lužanin, επικεφαλής της ABB Formula E, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να επιστρέψει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές της ABB. Είναι υπέροχο που ο αγώνας συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γης φέτος, οι διοργανωτές της οποίας, όπως η Formula E και η ABB, εργάζονται για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, εν μέρει, μέσω της αυξημένης υιοθέτησης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.»

Η ABB διαδραματίζει βασικό ρόλο στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία, παρέχοντας λύσεις ρομποτικής και αυτοματισμού και συμβάλλοντας στη δημιουργία της υποδομής φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων της χώρας. Για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο που σκέφτονται την απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος, η απόφαση επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από δύο παράγοντες: την τιμή και την αυτονομία. Αυτό καθιστά την παραγωγή μπαταριών ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο του κόστους ενός ηλεκτρικού οχήματος και η ποιότητά τους επηρεάζει άμεσα τον χρόνο αυτονομίας του οχήματος ανά φόρτιση.

Καθ' όλη τη διαδικασία της συναρμολόγησης των μπαταριών, η ABB βοηθά τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να πληρούν τις κρίσιμες απαιτήσεις ποιότητας και να ελαχιστοποιούν το κόστος παραγωγής ώστε να κάνουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα πιο προσιτά. Για παράδειγμα, οι μονάδες ακτίνων Χ της γερμανικής εταιρείας Exacom σαρώνουν 175 κύτταρα κάθε λεπτό, μετακινώντας τα μεμονωμένα σε υψηλές ταχύτητες με χρήση του συστήματος μεταφοράς ACOPOStrak από το Τμήμα Αυτοματισμού Μηχανών (B&R) της ABB. Εκτός από τον πιο ήπιο χειρισμό από τους συμβατικούς μεταφορείς, τα ACOPOStrak προσφέρουν εξαιρετικά γρήγορη επιτάχυνση και επιβράδυνση, γεγονός που επιταχύνει την τοποθέτηση και αυξάνει την απόδοση.

Οι μονάδες ακτίνων Χ της γερμανικής εταιρείας Exacom σαρώνουν 175 κύτταρα κάθε λεπτό, μετακινώντας τα μεμονωμένα σε υψηλές ταχύτητες με χρήση του συστήματος μεταφοράς ACOPOStrak από το Τμήμα Αυτοματισμού Μηχανών (B&R) της ABB
Οι μονάδες ακτίνων Χ της γερμανικής εταιρείας Exacom σαρώνουν 175 κύτταρα κάθε λεπτό, μετακινώντας τα μεμονωμένα σε υψηλές ταχύτητες με χρήση του συστήματος μεταφοράς ACOPOStrak από το Τμήμα Αυτοματισμού Μηχανών (B&R) της ABB
center

Όσον αφορά στην υποδομή φόρτισης που απαιτείται για τη φόρτιση αυτών των ηλεκτρικών οχημάτων, η ABB είναι πρωτοπόρος στη Γερμανία με 3.519 φορτιστές DC εγκατεστημένους σε όλη τη χώρα, με 129 από τους οποίους να βρίσκονται στο Βερολίνο. Η ABB είναι επίσης μία από τις 20 εταιρείες που εργάζονται στο project φόρτισης υψηλής απόδοσης HoLa, ένα έργο που χρηματοδοτείται από τη γερμανική κυβέρνηση και το πρώτο στον κόσμο για HGVS, συμβάλλοντας στη διευκόλυνση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών με μηδενικές εκπομπές.

Μετά από το διπλό event της ABB Formula E, το επόμενο αθλητικό highlight πρόκειται να λάβει χώρα στη γερμανική πρωτεύουσα τον Ιούνιο, όπου από τις 17 έως τις 25 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν τα Special Olympics. Για πρώτη φορά, η Γερμανία θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση χωρίς αποκλεισμούς στον κόσμο, όπου χιλιάδες αθλητές με αναπηρία θα επιδείξουν τις ικανότητές τους σε 26 αθλητικές κατηγορίες. Η ABB είναι συνεργάτης του γερμανικού οργανισμού Special Olympics για περισσότερα από 20 χρόνια. Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι της ABB θα προσφέρουν και πάλι την υποστήριξή τους ως εθελοντές στους αθλητικούς χώρους. Επιπλέον, ο Τομέας Ηλεκτροκίνησης της ABB θα προμηθεύει και θα διαχειρίζεται την υποδομή φόρτισης για τα περισσότερα από 60 ηλεκτρικά λεωφορεία που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Η ABB οδηγεί επίσης στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και στον κλάδο των σιδηροδρομικών μεταφορών, καθώς η εταιρεία συνεργάζεται με τη Stadler, την Ελβετική βιομηχανία κατασκευής σιδηροδρομικών οχημάτων, για να διευκολύνει τις ενεργειακά αποδοτικές και βιώσιμες μεταφορές για τον φορέα Berliner Verkehrsbetriebe (BVG). Η τελευταία γενιά μετατροπέων έλξης της ABB εγκαθίσταται σε περισσότερα από 600 βαγόνια του μετρό της γερμανικής πρωτεύουσας. Η αντικατάσταση του 30χρονου στόλου με σύγχρονα οχήματα, εξοπλισμένα με εξατομικευμένη τεχνολογία ABB, ανταποκρίνεται στην ανάγκη για πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες μεταφορών, ενώ συμβάλλει στην εξυπηρέτηση του αυξανόμενου αριθμού επιβατών.

Η τελευταία γενιά μετατροπέων έλξης της ABB εγκαθίσταται σε περισσότερα από 600 βαγόνια του μετρό της γερμανικής πρωτεύουσας
Η τελευταία γενιά μετατροπέων έλξης της ABB εγκαθίσταται σε περισσότερα από 600 βαγόνια του μετρό της γερμανικής πρωτεύουσας
center

Το 2022, η ABB εξαγόρασε την επιχείρηση PowerTech Converter (PTC), κορυφαίο προμηθευτή λύσεων βοηθητικών μετατροπέων ισχύος για ελαφρά σιδηροδρομικά οχήματα και μετρό με έδρα το Βερολίνο. Αυτές οι λύσεις παρέχουν την ισχύ που απαιτείται για ζωτικής σημασίας συστήματα τα οποία βελτιώνουν την άνεση των επιβατών, όπως το σύστημα HVAC, ο φωτισμός, ο εξοπλισμός ασφαλείας, οι πόρτες, καθώς και η φόρτιση των μπαταριών του οχήματος. Ο συνδυασμός αυτών των συμπληρωματικών προσφορών επιτρέπει πλέον στην ABB να καινοτομεί και να αναπτύσσει πιο ενεργειακά αποδοτικές λύσεις.

Μετά τους δύο αγώνες στο Βερολίνο, το Πρωτάθλημα ABB Formula E θα ταξιδέψει στη θρυλική πίστα δρόμου του Μονακό στις 6 Μαΐου. Το πρόγραμμα της 9ης σεζόν περιλαμβάνει 16 αγώνες σε 11 διεθνείς προορισμούς. 

Η ΑΒΒ είναι τεχνολογικός ηγέτης στον τομέα του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και του βιομηχανικού αυτοματισμού, καθιστώντας δυνατό ένα πιο βιώσιμο και αποδοτικότερο από πλευράς πόρων μέλλον. Οι λύσεις της εταιρείας συνδέουν την τεχνογνωσία της επιστήμης της μηχανικής με τα λογισμικά για τη βελτιστοποίηση του τρόπου με τον οποίο κατασκευάζουμε, μετακινούμαστε, τροφοδοτούμε και λειτουργούμε. Βασιζόμενοι σε περισσότερα από 130 χρόνια αριστείας, οι περίπου 105.000 εργαζόμενοι της ΑΒΒ δεσμεύονται να προωθήσουν καινοτομίες που επιταχύνουν τον βιομηχανικό μετασχηματισμό. https://www.abb.gr

Σχετικά με τη Formula E και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E:

Ως το πρώτο ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA παγκοσμίως και το μόνο πιστοποιημένο άθλημα μηδενικών εκπομπών από την θέσπισή του, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E φέρνει εντυπωσιακούς αγώνες στην καρδιά ορισμένων οι πιο εμβληματικές πόλεις του κόσμου, παρέχοντας μια μοναδική ευκαιρία στους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο να επιταχύνουν την καινοτομία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Το δίκτυο ομάδων, κατασκευαστών, συνεργατών, ραδιοτηλεοπτικών φορέων και πόλεων υποδοχής της Formula E ενώνεται με το πάθος για το άθλημα και την πίστη στις δυνατότητές του να επιταχύνει τη βιώσιμη ανθρώπινη πρόοδο και να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. www.FIAFormulaE.com

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp