Η ΑΒΒ προμηθεύει τους πρώτους ψηφιακούς υποσταθμούς στην Ιταλία

Η τεχνολογία ABB Ability™ ενισχύει την αποτελεσματικότητα και την τροφοδοσία με καθαρή αιολική ενέργεια

Η ΑΒΒ προχώρησε στην προμήθεια δύο ψηφιακών υποσταθμών που βρίσκονται στο Tolve και Vaglio, μέρος της περιοχής Basilicata στη Νότια Ιταλία. Οι υποσταθμοί θα παραλάβουν και θα μεταφέρουν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα τοπικά αιολικά πάρκα σε σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή και θα συμβάλουν στο στόχο της Ιταλίας, το 2030 να πιάσει το 28 τοις εκατό των αναγκών ενέργειας μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η κύρια υποδομή στους υποσταθμούς περιλαμβάνει συστήματα αυτοματισμού και ελέγχου βασισμένα στην τεχνολογία ABB AbilityTM, ευφυή εξαρτήματα εξοπλισμού προστασίας, μετασχηματιστές με αισθητήρες, ψηφιακούς διακόπτες και προηγμένα συστήματα επικοινωνίας. Η ΑΒΒ έχει επίσης υπογράψει 20ετή σύμβαση παροχής υπηρεσιών για την υποστήριξη των λειτουργιών του νέου ψηφιακού υποσταθμού στο Vaglio. Η λύση αυτή περιλαμβάνει “online” ηλεκτρονική παρακολούθηση πραγματικού χρόνου 24/7 μέσω κέντρων τηλεχειρισμού εγκατεστημένων στη Γένοβα, στο Sesto San Giovanni και στη Santa Palomba.

Οι υποσταθμοί αποτελούν βασικά στοιχεία της υποδομής του δικτύου ηλεκτροδότησης που διευκολύνουν την αποτελεσματική και αξιόπιστη διανομή και μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ελέγχουν και προστατεύουν τις ροές ενέργειας, διασυνδέουν τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τα δίκτυα υψηλής τάσης και συνδέουν τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής μέχρι και τους τελικούς καταναλωτές.

Τα βασικά ψηφιακά συστατικά βελτιώνουν την δυνατότητα ελέγχου και αξιοπιστίας βελτιστοποιώντας παράλληλα τα λειτουργικά κόστη. Επιτρέπουν επίσης τις διαλειτουργικές επικοινωνίες μέσω καλωδίων Ethernet αντί των καλωδίων χαλκού και μειώνουν τις απαιτήσεις χώρου. Η ψηφιοποίηση προσφέρει επίσης δυνατότητες τηλεχειρισμού και απομακρυσμένης παρακολούθησης και βελτιώνει σημαντικά την διεποπτία του εγκατεστημένου εξοπλισμού και συστημάτων. Βοηθά στη συγκέντρωση αξιοποιήσιμων δεδομένων με στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών και την αποτροπή αστοχιών.

Η αιολική ενέργεια που παράγεται στην περιοχή Basilicata στη Νότια Ιταλία προμηθεύει περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής ζήτησης ενέργειας της περιφέρειας. Η περιοχή είναι γνωστή για την προϊστορική πόλη της Matera, η οποία είναι ένα από τα παλαιότερα κατοικημένα μέρη του κόσμου και έχει χαρακτηριστεί ως Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα πολιτισμού για το 2019.

Ο Claudio Facchin, president of ABB’s Power Grids division είπε, "Αυτοί οι πρωτοποριακοί ψηφιακοί υποσταθμοί θα βοηθήσουν στην παροχή καθαρής αιολικής ενέργειας σε εκατομμύρια κόσμου αγκαλιάζοντας το μέλλον, σε μια ιστορική περιοχή". Τα έργα αυτά αποτελούν ένα ακόμη παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η ψηφιοποίηση διαδραματίζει καίριο ρόλο στη διαμόρφωση του τομέα της ενέργειας και επιβεβαιώνει τη θέση της ΑΒΒ ως κορυφαίο συνεργάτη για την ενεργοποίηση ενός ισχυρότερου, εξυπνότερου και πιο πράσινου δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. "

Ο ψηφιακός υποσταθμός στο Vaglio ανατέθηκε στην εταιρεία Lucania Wind Energy Srl και ο αντίστοιχος στο Οppido Lucano ανατέθηκε στην εταιρεία Tolve Wind Holding Srl σε συνεργασία με τις Italian Engineering, Procurement and Contracting (EPC) και PLC Service Srl.

Η ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) αποτελεί πρωτοπόρο τεχνολογικό ηγέτη στους τομείς συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού διανομής & εγκαταστάσεων, βιομηχανικού αυτοματισμού καθώς και ρομποτικής & συστημάτων κίνησης, υποστηρίζοντας παγκοσμίως πελάτες σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, βιομηχανίες και στους κλάδους μεταφορών και υποδομών. Συνεχίζοντας μια ιστορία με περισσότερα από 130 χρόνια καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα διαμορφώνει το μέλλον της βιομηχανικής ψηφιακής τεχνολογίας με υπηρεσίες που προσδίδουν αξία στους πελάτες της, μεταφέροντας την ηλεκτρική ενέργεια από τα εργοστάσια παραγωγής στην τελική κατανάλωση, διεκπεραιώνοντας παράλληλα όλη τη διαδικασία αυτοματοποίησης των βιομηχανιών από την πρώτη ύλη έως το τελικό προϊόν. Ως στρατηγικός συνεργάτης στο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού με χρήση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων ABB Formula E, η ΑΒΒ διευρύνει τα όρια της ηλεκτροκίνησης προκειμένου να συμβάλλει σε ένα βιώσιμο μέλλον. Η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 147.000 εργαζόμενους. www.abb.com

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp