ABB ανακοινώνει την ολοκλήρωση της εξαγοράς της GE Industrial Solutions

Η ABB ανακοίνωσε ότι στις 30 Ιουνίου 2018 ολοκληρώθηκε η εξαγορά της εταιρίας General Electric Industrial Solutions (GEIS) που είναι ο παγκόσμιος κλάδος των εφαρμογών ηλεκτροδότησης χαμηλής τάσης της General Electric . Η πρόθεση εξαγοράς είχε ανακοινωθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να προσφέρει στην ABB μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης σε συνδυασμό με το πακέτο ψηφιακών εφαρμογών ABB Ability™, στην ιδιαίτερα σημαντική εγκατεστημένη βάση της GEIS. Τα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή (EPS) υπολογίζεται ότι θα σημειώσουν άνοδο ήδη από τον 1Ο χρόνο, ενώ λόγω συνεργιών με τις παραγωγικές μονάδες της ΑΒΒ θα επιτευχθεί ετήσια εξοικονόμηση περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε ορίζοντα 5 χρόνων, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της GEIS.

Η δραστηριότητα της GEIS θα ενσωματωθεί στον Τομέα Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής και Εγκαταστάσεων (EP) της ABB, του οποίου ηγείται ο κος Tarak Mehta, ως μία νέα επιχειρηματική μονάδα που θα ονομάζεται "Βιομηχανικές Λύσεις Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής και Εγκαταστάσεων (EPIS)". Η κα Stephanie Mains, που ήταν Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της GEIS, θα είναι η επικεφαλής της νέας μονάδας. Στους όρους της εξαγοράς συμπεριλαμβάνεται και το μακροχρόνιο δικαίωμα χρήσης του λογοτύπου GE.

"Τα χαρτοφυλάκια προϊόντων της GE Industrial Solutions και της ABB είναι ιδιαίτερα συμπληρωματικά. Μαζί προσφέρουμε στην αγορά ένα ολοκληρωμένο φάσμα προϊόντων και εφαρμογών μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής και βασισμένο σε μία ισχυρή δύναμη πωλήσεων", δήλωσε ο κος Tarak Mehta. "Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε την εγκατεστημένη βάση της GEIS, καθώς πλέον είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο ένα τεχνολογικά προηγμένο και ψηφιακά διασυνδεδεμένο σύνολο προϊόντων και υπηρεσιών. Μαζί θα ενισχύσουμε τη θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή η ΑΒΒ στον κλάδο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού διανομής και εγκαταστάσεων παγκοσμίως και θα διευρύνουμε την πρόσβασή μας στην πολύ σημαντική αγορά της Βόρειας Αμερικής".

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τα δύο σχετικά ΔΤ και η παρουσίαση είναι διαθέσιμες στο ABB News Center- www.abb.com/media και στην αρχική σελίδα της ενότητας "Ενημέρωση επενδυτών" - www.abb.com/investorrelations

Σχετικά με την ΑΒΒ
Η ABB αποτελεί πρωτοπόρο τεχνολογικό ηγέτη στους τομείς ηλεκτρολογικού εξοπλισμού διανομής και εγκαταστάσεων, ρομποτικής και συστημάτων κίνησης, βιομηχανικού αυτοματισμού και συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, υποστηρίζοντας παγκοσμίως πελάτες σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, βιομηχανίες και στους κλάδους μεταφορών και υποδομών. Συνεχίζοντας μια ιστορία με περισσότερα από 130 χρόνια καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα διαμορφώνει το μέλλον της βιομηχανικής ψηφιακής τεχνολογίας με υπηρεσίες που προσδίδουν αξία στους πελάτες της, μεταφέροντας την ηλεκτρική ενέργεια από τα εργοστάσια παραγωγής σε όλες τις τελικές καταναλώσεις, διεκπεραιώνοντας παράλληλα όλη τη διαδικασία αυτοματοποίησης των βιομηχανιών από την πρώτη ύλη έως το τελικό προϊόν. Ως στρατηγικός συνεργάτης της Formula E, στο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού με χρήση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η ΑΒΒ διευρύνει τα όρια της ηλεκτροκίνησης προκειμένου να συμβάλλει σε ένα βιώσιμο μέλλον. Η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 135.000 εργαζόμενους.
www.abb.gr

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp