Η ΑΒΒ ολοκληρώνει την εκχώρηση του τμήματος Ηλιακών Μετατροπέων στην ιταλική εταιρεία FIMER SpA

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγοράς του τμήματος Ηλιακών Μετατροπέων της ΑΒΒ από την ιταλική εταιρεία FIMER SpA. Η εξαγορά αυτή επιτρέπει στην ABB να θέσει προτεραιότητες στους τομείς ανάπτυξης, ενισχύοντας παράλληλα τις επιχειρηματικές ευκαιρίες για τον κλάδο των ηλιακών μετατροπέων. Η ABB θα συνεχίσει να ενσωματώνει την ηλιακή ενέργεια στις λύσεις της χαμηλής και μέσης τάσης για έξυπνα κτίρια, αποθήκευση ενέργειας και φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Tarak Mehta, Πρόεδρος Τομέα Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής και Εγκαταστάσεων της ABB, δήλωσε: "Η ολοκλήρωση αυτής της εκχώρησης είναι ένα ακόμη βήμα προόδου στη στρατηγική μας για συστηματική διαχείριση του χαρτοφυλακίου μας. Ενισχύει την ανταγωνιστικότητά μας και μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε σε άλλα τμήματα ανάπτυξης. Η ABB θα συνεχίσει να ενσωματώνει την ηλιακή ενέργεια σε μια σειρά λύσεων για τα έξυπνα κτίρια, την αποθήκευση ενέργειας και τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, μέσω των ευφυών προϊόντων και λύσεων χαμηλής και μέσης τάσης. "

Ο επιχειρηματικός κλάδος Ηλιακών Μετατροπέων της ΑΒΒ απασχολεί περίπου 800 άτομα σε περισσότερες από 30 χώρες, με εγκαταστάσεις παραγωγής και χώρους έρευνας & ανάπτυξης στην Ιταλία, την Ινδία και τη Φινλανδία. Περιλαμβάνει τον αντίστοιχο κλάδο της Power-One που αποκτήθηκε από τον τομέα Ρομποτικής και Συστημάτων Κίνησης της ABB το 2013 και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, συστημάτων και υπηρεσιών για διάφορους τύπους Φ/Β εγκαταστάσεων.

Η ABB αποτελεί τον τεχνολογικό ηγέτη που πρωτοπορεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό των βιομηχανιών. Συνεχίζοντας μια ιστορία με περισσότερα από 130 χρόνια καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα αποτελείται από τους ακόλουθους τέσσερις πελατοκεντρικούς παγκόσμιους τομείς: Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, Βιομηχανικού Αυτοματισμού, Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, με την υποστήριξη της ψηφιακής πλατφόρμας ABB Ability™. Ο τομέας των Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΑΒΒ πρόκειται να εκχωρηθεί στην εταιρεία Hitachi το 2020. Η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 147.000 εργαζόμενους. www.abb.gr

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp