Περισσότερη ισχύς, μικρότερο μέγεθος: η ΑΒΒ φορτίζει τα αγωνιστικά της Jaguar I-PACE eTRROPHY

 Καθώς σε λίγο ξεκινά για την ABB μια νέα σεζόν στους αγώνες ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων, η εταιρεία κάνει ακόμα ένα σημαντικό τεχνολογικό βήμα για την προώθηση του μέλλοντος της ηλεκτροκίνησης.

Η ABB, συνεργάτης του Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E, θα είναι επίσημα υπεύθυνη φόρτισης (Official Charging Partner) μιας νέας κατηγορίας ηλεκτρικών αγωνιστικών αυτοκινήτων της Jaguar Racing: τη σειρά Jaguar I-PACE eTROPHY. Οι αγώνες eTROPHY θα πραγματοποιηθούν τα ίδια Σαββατοκύριακα και στις ίδιες αγωνιστικές πίστες με τους αγώνες του πρωταθλήματος ABB FIA Formula E. Η νέα αγωνιστική περίοδος ξεκινά στις 15 Δεκεμβρίου στο Ad Diriyah της Σαουδικής Αραβίας.

Σε αντίθεση με τα ειδικά σχεδιασμένα μονοθέσια αγωνιστικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται στην ABB Formula E, η σειρά Jaguar I-PACE eTROPHY θα διαθέτει αγωνιστικές εκδόσεις των ίδιων ηλεκτρικών SUV της Jaguar I-PACE, που αυτή τη στιγμή διατίθενται στην αγορά. Επιπλέον, τα οχήματα της Jaguar θα χρησιμοποιούν φορτιστές ΑΒΒ, όπως αυτοί που είναι εγκατεστημένοι στους ίδους σταθμούς φόρτισης σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιούνται καθημερινά από οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων.

Για να συμβούν όλα αυτά ήταν απαραίτητη η μηχανική ευφυΐα της ABB, του παγκόσμιου ηγέτη στην τεχνολογία ταχείας φόρτισης.

Όταν σχεδιάστηκε η σειρά Jaguar I-PACE eTROPHY, η εταιρεία αντιμετώπισε μια περίπλοκη τεχνική πρόκληση - πώς να επαναφορτίσει γρήγορα τις μπαταρίες έως 20 αγωνιστικών αυτοκινήτων I-PACE eTROPHY στα διαλείμματα μεταξύ προκριματικών και κάθε αγώνα. Και πώς να το κάνει αυτό σε 10 διαφορετικές πόλεις τεσσάρων ηπείρων κατά τη διάρκεια της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Οι φορτιστές Terra DC της ABB είχαν σίγουρα τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την πρόκληση, αφού αποτελούν τους πιο δημοφιλείς σταθμούς φόρτισης της ABB στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή. Υπήρχε μόνο ένα θέμα. Οι φορτιστές που προορίζονται για δημόσια χρήση είναι ύψους 2,2 μέτρων - περίπου το ίδιο μέγεθος με την αντλία βενζίνης. Αλλά το μέγεθος αυτό είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει στα cargo που μεταφέρουν στους αγώνες τον εξοπλισμό σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των eTROPHY. Επίσης αυτοί οι ταχυφορτιστές μένουν μόνιμα στη θέση τους και συνοδεύονται από καλώδια αφού δεν προορίζονται να είναι φορητοί.

Μια ομάδα της ABB στην Ινδία δημιούργησε την λύση της συσκευασίας σε τροχούς ενός φορτιστή Terra DC, η κατασκευή της οποίας έχει προφίλ μόλις 1,5 μέτρο επιτυχγάνοντας μείωση του ύψους σχεδόν 32%. Επίσης, κατόπιν αιτήματος της Jaguar, η ομάδα της ABB σχεδίασε ένα ανθεκτικό περίβλημα μεταφοράς που ενσωματώνει καινοτομίες, όπως μια ενσωματωμένη ράμπα φόρτωσης και κανάλια για χειρισμό από ανυψωτικό.

«Η δέσμευση για την παροχή λύσεων προσαρμοσμένων ακριβώς στις ανάγκες των πελατών μας είναι ακριβώς ο τομέας στον οποίο υπερέχει η ABB», δήλωσε ο Frank Muehlon, Διευθύνων Σύμβουλος του τομέα Υποδομών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων. «Η συνεργασία αυτή με τη σειρά Jaguar I-PACE eTROPHY είναι ένα άλλο παράδειγμα της ικανότητας της ABB να ανταποκριθεί σε μεγάλες προκλήσεις».

Το περιοδικό Fortune πρόσφατα κατέταξε την ABB στην 8η θέση μεταξύ των εταιρειών της κατηγορίας της που "αλλάζουν τον κόσμο", για την πρόοδο που έχει σημειώσει στους κλάδους της ηλεκτροκίνησης και της ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων. Ο ισχυρότερος φορτιστής της ABB, ο Terra HP, μπορεί να προσθέσει 200 ​​χιλιόμετρα σε μια μπαταρία ενός ηλεκτρονικού αυτοκινήτου μέσα σε οκτώ λεπτά, περίπου τον ίδιο χρόνο που απαιτείται για να ξαναγεμίσει το ντεπόζιτο καυσίμου ενός συμβατικού αυτοκινήτου.

Ως παγκόσμιος ηγέτης στις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, η ABB διαθέτει μια πλήρη σειρά λύσεων φόρτισης που καλύπτει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά και υβριδικά λεωφορεία, καθώς και λύσεις ηλεκτροκίνησης για πλοία και σιδηροδρόμους. Η εταιρεία διαθέτει μια εγκατεστημένη βάση 8,000 φορτιστών υψηλής ταχύτητας σε 68 χώρες, περισσότερους φορτιστές από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp