ABB:stä Australian ultranopean sähköisen liikenteen latausverkon teknologiakumppani

Australialainen sähköautojen latausverkostoyhtiö Chargefox on valinnut ABB:n uuden ultranopean latausverkkonsa tärkeimmäksi teknologiakumppaniksi ja toimittajaksi. ABB:n Terra High Power -latausteknologiaa käytetään Australian ensimmäisellä nestejäähdytetyllä sähköajoneuvojen latauksella. 

Chargefox rakentaa Australian valtion tukemana maan suurimmat kaupungit yhdistävän sähköajoneuvojen latausasemaverkon. Hanke edistää merkittävästi sähköistä liikennettä myös pitkillä ajomatkoilla. Uuden latausasemaverkon ensimmäinen latausasema on jo käytössä ja sijaitsee Hume-valtatien varrella Victorian Euroassa, noin 160 kilometriä Melbournesta koilliseen.

Aseman kaksi 350 kW:n Terra HP -pikalatauspistettä ovat Australian ensimmäiset latauslaitteet, joissa on käytetty nestejäähdytteisiä latauskaapeleita. Asemalla sähköauton akku latautuu 15 minuutissa jopa 400 kilometrin ajomatkalle. Kyse on nopeimmista Australiassa tällä hetkellä käytössä olevista latauspisteistä. Ultranopeaan verkkoon liitetään yhteensä 21 asemaa vuoteen 2020 mennessä.

Toista Chargefoxin asemaa suunnitellaan Barnawartha Northiin lähelle Alburya. Myös tälle asemalle tulee kaksi 350 kW:n Terra HP -latauspistettä, jotka ovat käytössä vuoden 2019 loppuun mennessä. Kun Melbournen ja Victoria-osavaltion muut osat yhdistävän valtatien varrelle pystytetään vielä kaksi samantehoista latausasemaa, tiellä ajavien latausajat lyhenevät huomattavasti. 

”Olemme ylpeitä yhteistyöstä Chargefoxin ja sen kumppaneiden kanssa tässä innovatiivisessa ja uraauurtavassa hankkeessa. Sen myötä ensimmäiset uuden sukupolven tehokkaat pikalatausasemat otetaan käyttöön Aasian ja Tyynenmeren alueella. Australiassa on asetettu kunnianhimoisia tavoitteita hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Olemme iloisia siitä, että uraauurtava latausteknologiamme on edistämässä sähköajoneuvojen käyttöä ja ympäristönsuojelua”, Frank Muehlon, ABB:n sähköajoneuvojen latausinfrastruktuurin tuotannosta vastaava toimitusjohtaja sanoo.

ABB:n Terra HP -latausasemilla on käytössä CCS-latausstandardi, joka on alan laajimmin käytettyjä laitteistostandardeja. Latauslaitteistot tukevat myös CHAdeMO-pikalatausstandardia. Tämän ansiosta niillä voidaan ladata kaikki nyt markkinoilla olevat sähköautot ja myös lähitulevaisuudessa paikallisille markkinoille tulevat.

Lisäksi Terra HP hyödyntää ABB Ability™ Connected Services -verkkopalvelua, jolla latausasemat voidaan liittää maksualustoihin ja älykkäisiin sähköverkkojärjestelmiin. Pilviperustaisen ABB AbilityTM -yhteyden kautta autoilijat voivat selvittää seuraavan latauspisteen sijainnin ja tehdä matkasuunnitelmia fiksusti.

ABB Ability™ -ratkaisussa laitteet ja järjestelmät yhdistetään pilvipalveluun. Näin latausverkon operaattoreilla on käytössä etävalvonta, etädiagnostiikka ja -päivitykset sekä verkkomaksut ja energianhallinta. Tällä varmistetaan latauspalvelun huipputurvallisuus ja -käytettävyys.

”Kun valitsimme laitteita Chargefoxin ensimmäisiin ultranopeisiin asemiin, yritimme todella löytää sellaisen ratkaisun, joka olisi joustava, helppo asentaa ja vastaisi viranomaisvaatimuksia. ABB:n Terra HP -pikalatausratkaisu täytti nämä vaatimukset. Lisäksi verkko-operaattorit tuntevat ABB:n laitteet laajalti ja luottavat niihin”, kertoo Charging Manager Evan Beaver Chargefoxilta.

”ABB on sähköautojen latausteknologian edelläkävijä. Kaikki tällä hetkellä markkinoilla olevat sähköajoneuvot voivat käyttää sen Terra HP -latausasemia. Uskomme tämän tekniikan varmistavan myös sen, että olemme valmiina Australian kasvaviin sähköajoneuvomarkkinoihin. Olemme erittäin innoissamme, kun voimme ottaa käyttöön Australian ensimmäiset näin tehokkaat pikalatausasemat”, Beaver sanoo.

ABB on tehnyt 130-vuotisen historiansa aikana useita merkittäviä sähköisen liikenteen läpimurtoja. Se on sähköajoneuvojen tasavirtalatausjärjestelmien globaali markkinajohtaja ja valikoima kattaa latausratkaisut sähköautoihin ja sähkö- ja hybridibusseihin sekä sähköistysratkaisut laivoihin ja juniin. Noin 8 000 ABB:n tasavirtalatausasemaa on asennettu 68 maahan.

Fortune-lehti valitsi ABB:n kahdeksannelle sijalle vuoden 2018 ”Change the World” -listallaan tunnustuksena yhtiön uraauurtavasta työstä sähköisessä liikenteessä. Listalle valitaan yhtiöitä, joiden innovatiivisella työllä on merkittävä yhteiskunnallinen vaikutus ympäri maailman. ABB:n kumppanuus FIA Formula E Championship -kilpasarjan kanssa tukee sähköajoneuvojen käyttöä ja sitä kautta kestävää tulevaisuutta.

Australia on allekirjoittanut Pariisin ilmastosopimuksen, ja se pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjä 26 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Australian väkiluku lisääntyy 1,7 prosentin kasvuvauhdilla eli kaksi kertaa nopeammin kuin Yhdysvalloissa tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että Australian liikennejärjestelmä saa joka vuosi 407 000 uutta käyttäjää. Maan liikennejärjestelmä on tällä hetkellä riippuvainen tuontiöljystä. Australialaisen Electric Vehicle Council (EVC) -neuvoston tekemä tutkimus osoittaa, että maahan tuotavan öljyn määrää voidaan vuosittain vähentää 16 miljoonalla tynnyrillä vuoteen 2030 saakka, jos maassa aletaan yleisesti käyttää sähkökäyttöisiä kulkuneuvoja.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp