Energiatehokkuus on avain kilpailukyvyn ylläpitämiseen

Energiatehokkuus on avain kilpailukyvyn ylläpitämiseen

Tehottomuus energian käytössä lisää hiilidioksidin määrää ja siten ilmas-ton lämpenemistä. Paras keino vähentää päästöjä on energiatehokkuus.

Mitä jos lupaisin, että alkuinvestointisi takaisinmaksuaika jäisi alle puoleen vuoteen? Ja lisäsäästöjä voisit saavuttaa vielä useamman prosentin verran sijoittamalla korkeamman hyötysuhteen moottoreihin? Nämä luvut voisivat olla mahdollisia myös teille.

Selvää on, että energian tarve ja samalla sen hinta tulevat nousemaan tulevaisuudessa. Näinä epävarmoina aikoina energian hinta, sen suuret kausivaihtelut ja varttitase eli taseselvitysjärjestelmän siirtäminen 15 minuutin jaksoon puhuttavat erityisen paljon.

Tehottomuus lisää energian käytön eri vaiheissa hiilidioksidin määrää ja edistää näin ilmaston lämpenemistä. Paras keino vähentää päästöjä on käyttää energiaa tehokkaammin – näin resurssit kestävät pidempään ja rahaa säästyy.

Siksi energiatehokkuudella on entistäkin suurempi merkitys teollisuudessa. Yli 40 prosenttia maailman sähköenergiasta kulutetaan sähkömoottoreissa, joista suurin osa on pumppu- ja puhallinkäytössä. Jos näiden moottoreiden tehoja voidaan käyttää fiksummin, kyseessä on merkittävä säästö. Uuden tutkimuksen mukaan teollisuuden investoinnit energiatehokkuuteen kasvavat kaikkialla maailmassa.

Energiatehokkuuskartoituksella vauhtiin

ABB:n tarjoaman energiatehokkuuskartoituksen ansiosta yrityksesi voisi tietää tarkalleen, kuinka paljon rahaa säästyisi vuosittain investoimalla energiatehokkuutta parantaviin teknologioihin. Energiatehokkuus on olennainen osa kilpailukykyistä ja kestävää toimintaa nyt ja tulevaisuudessa. Meidän ratkaisumme pystyvät vahvistamaan suomalaisten yritysten asemaa kotimaisilla ja kansainvälisillä markkinoilla. Energiatehokkuus on myös yhteistyötä, missä kokonaisuus on suurempi kuin osiensa summa.

Tärkeä osa ABB:n säästöratkaisupalettia ovat taajuusmuuttajat, joiden mahdollistama energiansäästöpotentiaali on huikea. Lisäämällä taajuusmuuttajia tuotantoprosessin sähkömoottoreiden ohjaukseen voidaan saavuttaa 30 tai jopa 50 prosentin vuotuiset säästöt. Valitsemalla korkeimman mahdollisen hyötysuhdeluokan IE4- tai IE5-moottoreita taajuusmuuttajan pariksi pystyt lisäksi saamaan useamman prosentin energiansäästöt. Kaiken kaikkiaan siis täydellinen kumppanuus!

Taajuusmuuttaja on myös avainasemassa tuomassa joustavuutta prosessien ohjaukseen uudessa varttitasemallissa. Päivänsisäiset vaihtelut sähkön hinnassa voivat olla suuria, ja onkin tärkeä pystyä säätämään joustavasti ja nopeasti prosesseja, ja varmistamaan kilpailukykyinen energiatehokkuus.

Yleisin syy, miksi yrityksissä ei aina hyödynnetä kaikkea säästöpotentiaalia, on se, ettei säästöä ja eri oheishyötyjä tunnisteta. Esimerkiksi korkeamman hyötysuhteen moottorit operoivat viileämpänä. Alhaisemmat moottorin käämin ja laakereiden lämpötilat taas pidentävät elinikää ja vähentävät ylläpitokustannuksia. ABB tarjoaa yrityksellenne räätälöidyn ratkaisun energian säästämiseen, joka tukee kilpailukykyänne.

Ole yhteydessä, niin tehdään teillekin energiatehokkuuskartoitus, mitataan ja lasketaan kuinka paljon teidän yrityksenne voisi säästää parantamalla prosessienne energiatehokkuutta.  Lue lisää: campaign.abb.com/energiatehokkuus

Tietoja kirjoittajasta: Mika Männistö

right

Toimin Suomen ABB:llä Motion-liiketoiminnan myyntiyksikön vetäjänä ja olen työskennellyt ABB:llä vuodesta 2012. Vastuualueeseeni sisältyvät moottorit, taajuusmuuttajat ja PLC-tuotteet, jotka kaikki ovat kriittisessä roolissa matkallamme kohti kestävämpää ja energiatehokkaampaa tulevaisuutta. Sähkömoottorit kuluttavat yli 45 % maailman energiatarpeesta ja moottorien määrän on ennustettu globaalisti tuplaantuvan 2040 vuoteen mennessä. Olen todella ylpeä voidessani olla omalta osaltani vaikuttamassa ja auttamassa Suomen teollisuutta vihreässä siirtymässä.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp