ABB jatkaa MLL:n kiusaamisen vastaisen työn tukemista 20000 euron joululahjoituksella

ABB Oy lahjoittaa vuonna 2023 asiakkaidensa joulumuistamiseen tarkoitetut varat, 20 000 euroa, Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamisen vastaiseen työhön Suomessa.

“Valitsimme Mannerheimin Lastensuojeluliiton lahjoituskohteeksemme jo toisena vuonna peräkkäin. Näemme tärkeäksi jatkaa tukeamme järjestön arvokkaalle kiusaamisen vastaiselle työlle, jolla autetaan lapsia, nuoria ja perheitä sekä rakennetaan myönteisempää ilmapiiriä”, Suomen ABB:n henkilöstöjohtaja Henri Hilke sanoo.

”Lämmin kiitos ABB:lle tästä merkittävästä lahjoituksesta. Lahjoitusvarat mahdollistavat pitkäjänteisen kehitystyön kiusaamista ehkäisevässä työssä, jälkihoitoa unohtamatta. Esimerkiksi vertaistukimalleilla olemme voineet tukea kiusaamisen osapuolia ja jälleenrakentaa luottamusta”, sanoo järjestön viestintä- ja varainhankintajohtaja Leena Poutanen. ”Konkreettisen tuen lisäksi lahjoitukset viestivät asenteista: välittämisestä ja siitä, että yhdessä voimme aikaansaada muutoksia yhteiskunnassa.”

Mannerheimin Lastensuojeluliiton viestintä- ja varainhankintajohtaja Leena Poutanen (keskellä) sekä kouluyhteistyön ja digitaalisen nuorisotyön päällikkö Paula Aalto (oikealla) vastaanottivat lahjashekin Pitäjänmäellä ABB Oy:n henkilöstöjohtaja Henri Hilkkeeltä.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton viestintä- ja varainhankintajohtaja Leena Poutanen (keskellä) sekä kouluyhteistyön ja digitaalisen nuorisotyön päällikkö Paula Aalto (oikealla) vastaanottivat lahjashekin Pitäjänmäellä ABB Oy:n henkilöstöjohtaja Henri Hilkkeeltä.
center

Tukea tarvitaan haastavina aikoina

THL:n joka toinen vuosi toteuttaman kouluterveyskyselyn tuoreet tulokset osoittavat, että koulukiusaaminen on lähes 15 vuoden laskevan trendin jälkeen lähtenyt nousuun. Myös ahdistuksen kokeminen on lisääntynyt lapsilla ja nuorilla.

”Kiusaamista ennaltaehkäisevää työtä ja jälkitukea tarvitaan tässä tilanteessa aiempaakin enemmän. Meidän aikuisten täytyy osoittaa, ettei kiusaaminen ole sallittua, ja luoda uskoa tulevaisuuteen välittämällä ja toimimalla”, järjestön kiusaamisen vastaisen työn erityisasiantuntija Virpi Pöyhönen painottaa. ”MLL:n luomilla konkreettisilla työkaluilla autamme eri osapuolia näissä haastavissa tilanteissa.”

Kiusatuksi joutuminen on syvät jäljet jättävä kokemus, jonka vaikutukset voivat ulottua kiusatun aikuisuuteen ja loppuelämään saakka. Lisäksi kiusaaminen koskettaa usein myös kiusatun luokkatovereita, ystäviä, perhettä, sukulaisia. Vaikutukset yhteiskuntaan voivat olla merkittävät.

“Välittäminen on yksi ABB:n neljästä arvosta. Viime vuosina pandemian ja muuttuneen maailmantilanteen myötä yhteisöllisyyden merkitys on kasvanut työelämässä, ja ABB:lläkin olemme pyrkineet löytämään sen lisäämiseen keinoja ”, Henri Hilke toteaa. ”Tällä joululahjoituksella haluamme tukea yhteisöllisyyden vahvistamista myös muualla yhteiskunnassa. Kiusaamisen ehkäisyllä ja myönteisemmän ilmapiirin luomisella voimme osaltamme edistää paremman tulevaisuuden rakentamista ja luoda toivoa.”

Mannerheimin Lastensuojeluliitto muistuttaa lukijoita kansainvälisestä teemapäivästä hyvien tekojen tiistaista 28.11., jolloin ympäri maailmaa kannustetaan jakamaan omia hyviä tekoja ja inspiroimaan niillä muita.

”Huomioidaan ja huomataan hyvä ja tehdään ystävällisistä äänistä kuuluvimpia. Jokainen meistä voi valita, vaikutammeko myönteisesti toinen toistemme vointiin ja jaksamiseen”, Virpi Pöyhönen muistuttaa.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry (MLL) on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia. Yhteisö muodostuu keskusjärjestöstä, 10 piirijärjestöstä ja 537 paikallisyhdistyksestä, joissa on yli 73 000 jäsentä.  

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp