ABB on toiseksi suosituin tekniikan alan työnantaja Suomessa

Tekniikan alan opiskelijat ovat valinneet ABB:n toiseksi suosituimmaksi työnantajaksi Suomessa. Universumin vuosittaisessa opiskelijatutkimuksessa ABB valittiin jälleen myös toimialansa ihanteellisimmaksi työnantajaksi.

ABB on sijoittunut opiskelijatutkimusten kärkikolmikkoon jo useana vuonna peräkkäin. Viime vuoden pronssitila kirkastui nyt hopeaksi.

”Lämmin kiitos tästä kunniasta tekniikan alan opiskelijoille. On ilo saavuttaa jälleen näin upea sijoitus ja vastaanottaa tämä palkinto”, Suomen ABB:n henkilöstöjohtaja Henri Hilke totesi Helsingissä tiistai-iltana 7.5. pidetyssä julkistamistilaisuudessa.

”ABB on menestyvä ja taloudellisesti hyvässä kunnossa oleva yritys, mikä luo hyvän pohjan kaikelle tekemiselle. Kehitämme useille aloille johtavia teknologioita, joiden avulla pystytään parantamaan energiatehokkuutta ja vähentämään päästöjä. Niiden parissa työskenteleminen on kiinnostavaa ja merkityksellistä”, Henri arvioi opiskelevia puhuttelevia vetovoimatekijöitä.

"Onnittelen koko yhtiötä tästä upeasta tuloksesta", Suomen ABB:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen iloitsi. "Suomen ABB:n Employer Branding -tiimi tekee fantastista työtä liiketoimintojemme kanssa pitkin vuotta monella saralla, joten on hienoa saada tekniikan alan opiskelijoilta arvostettu tunnustus tästä työstä."

  • Henkilöstöjohtaja Henri Hilke (vas.) ja toimitusjohtaja Pekka Tiitinen sekä Emilia Mäkitalo ja Maria Pasanen (oik.) Employer Branding -tiimistä iloitsevat ABB:n huippusijoituksesta Universumin opiskelijatutkimuksessa.
  • ABB nousi tekniikan alan opiskelijoiden toiseksi suosituimmaksi työnantajaksi Suomessa.
  • ABB valittiin jälleen myös toimialansa ihanteellisimmaksi työnantajaksi.

Monipuoliset työtehtävät ystävällisessä työilmapiirissä kiinnostavat tulevaisuuden osaajia

Työnantajamielikuvatutkimukseen osallistui tänä vuonna yli 13 222 opiskelijaa, joista tekniikan alan opiskelijoita oli 3 125. Raportti tuo esiin opiskelijoiden mielestä houkuttelevimmat työnantajat, mitä he haluavat ihanteelliselta työnantajaltaan ja mitä ominaisuuksia he yhdistävät työnantajiin.

Tänäkin vuonna opiskelijat arvostivat eniten monipuolisia työmahdollisuuksia. Toiseksi tärkeintä työpaikalla opiskelijoille on ystävällinen työilmapiiri, jota seuraavat hyvä peruspalkka, hyvät ansiot tulevaisuudessa, joustavuus ja varma työsuhde. Eniten attribuuteista nousi inspiroiva johtaminen ja selkeä urapolku. 

”ABB:llä panostetaan hyvään johtamiseen ja esihenkilötyön kehittämiseen. Pyrimme luomaan toimivan, hyvähenkisen ja kehityshakuisen työyhteisön, jossa jatkuvalle oppimiselle luodaan konkreettisia mahdollisuuksia ja yhteistyö auttaa kaikkia menestymään”, Henri kertoo.

Kansainvälistä arkea

Noin 800 Suomen ABB:n kesätyöpaikkaan tuli tänä vuonna 11 000 hakemusta. ”Innolla toivotamme jälleen kaikki kesätyöntekijät tervetulleiksi joukkoomme oppimaan uutta ja jakamaan omia näkemyksiään”, Maria Pasanen, Country Manager, University Relations, Early Talents & Employer Branding sanoo.

”Tarjoamme useiden eri alojen opiskelijoille kesätöiden lisäksi harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja. Moni opiskelija jatkaa kesätöiden jälkeen osa-aikaisena työntekijänä ja tekee meille myös lopputyönsä. Tavoitteenamme on, että moni heistä jatkaa myös pidemmälle ABB-uralle”, Maria valaisee.

”Mahdollisuuksia on monia. Suurena globaalina yrityksenä olemme aidosti kansainvälisiä: toimintaa on yli sadassa maassa, ja monissa tehtävissä pääsee tekemään töitä erilaisten asiantuntijoiden kanssa monista kulttuureista. Jo Suomessa meillä on kollegoita 67 eri kansallisuudesta”, Henri jatkaa.

ABB toimii Suomessa 20 paikkakunnalla ja työllistää noin 5 000 ammattilaista, joista tuotekehityksessä ja tutkimuksessa työskentelee merkittävä osa. Suomessa edistetään esimerkiksi kestävää merenkulkua sekä kehitetään ja tehdään energiatehokkaita moottoreita ja taajuusmuuttajia, joilla voidaan vähentää maailman energiankulutusta jopa 10 prosentilla. ABB:n kestävän kehityksen painopisteet vähähiilisen yhteiskunnan edistäminen, luonnonvarojen säästäminen ja yhteiskunnallisen kehityksen edistäminen ohjaavat kaikkea toimintaa.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp