ABB Formula E -sarjan viidennellä kaudella sähköisten kilpa-autojen teknologia saavuttaa uuden tason 

ABB FIA Formula E -kilpasarjan viides kausi käynnistyy 15.12. Saudi-Arabian Ad Diriyahissa. Sarja esittelee niin uuden sukupolven kilpa-autoja ja uusia kilparatoja kuin entistäkin lahjakkaampia kuljettajia.

ABB FIA Formula E -kilpailu on maailman ensimmäinen täysin sähköinen kansainvälisen autoliitto FIA:n sarja. Viides kausi käynnistyy Lähi-idässä, Saudi-Arabian pääkaupungin Riyadhin esikaupunkialueella sijaitsevassa Ad Diriyahissa lauantaina 15.12. Viidennellä kaudella ajetaan 11 osakilpailua ennen New Yorkissa heinäkuussa järjestettävää kaksoisfinaalia. Kisakalenteria on täydennetty uusilla osakilpailuilla, jotka järjestetään Kiinassa Sanyan lomakaupungissa ja Sveitsin pääkaupungissa Bernissä. 

Uusi kausi on tähän mennessä kunnianhimoisin, sillä siihen osallistuu 11 tallia, 22 kuljettajaa ja yhdeksän kansainvälisesti toimivaa autonvalmistajaa. Yksi kauden kohokohdista on uuden Gen2-kilpa-auton julkistaminen. Gen2 on maailman edistynein sähkökilpa-auto, jonka huippunopeus on 280 kilometriä tunnissa ja jonka aiempaan verrattuna kaksinkertainen akkukapasiteetti mahdollistaa koko kilpailun ajamisen yhdellä latauksella. 

ABB toimii ABB FIA Formula E -sarjan nimisponsorina ja ABB:n uusi kansainvälinen brändilähettiläs viidennellä kaudella on menestynyt kilpa-ajaja Simona De Silvestro. Hän tekee tunnetuksi yhtiön uraauurtavia sähköisen liikenteen teknologioita sekä yhtiön sitoutumista ja toimia yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Sveitsiläinen De Silvestro yhdistää ABB-lähettilään roolinsa ja koeajajan tehtävänsä Venturi Formula E -tallissa, jonka päällikkönä toimii lajin ainoa naispuolinen tallipäällikkö Susie Wolff. 

De Silvestro on ABB Formula E -sarjan toinen kuljettaja, josta tulee ABB-lähettiläs. Ensimmäinen ABB-lähettiläs Sébastien Buemi ajaa viidennellä kaudella Nissan e.Dams -tallissa. 

Uuden kauden toinen uutuus on Jaguar I-PACE eTROTHY -sarja, joka on maailman ensimmäinen sarjatuotantoisten täyssähköautojen kilpasarja. Sarjan kisat järjestetään samoina viikonloppuina samojen kaupunkien kilparadoilla kuin ABB FIA Formula E Championship -osakilpailut. ABB toimittaa jokaiselle uuden sähköautokilpailun tallille räätälöidyt kompaktit pikalaturit. 

Vuonna 2018 alkanut Formula E -sarjan nimisponsorin tehtävä on looginen askel ABB:lle, joka on markkina- ja teknologiajohtaja sähköautojen pikalatauksessa. Tähän mennessä ABB on myynyt yli 8 500 tasavirtalatausasemaa 69 maahan, mukaan lukien 1 200 suurtehoista DC-latausasemaa, joiden teho on jopa 350 kW, ja jotka mahdollistavat kahdeksan minuutin latausajalla 200 kilometrin ajokantaman. ABB on yksi johtavista yhtiöistä myös sähköbussien pikalatausteknologiassa. 

ABB Formula E -sarjan viidennen kauden uudet ominaisuudet, erityisesti Gen2-autojen lähes kaksinkertainen akkukapasiteetti, tekevät sarjasta entistäkin vaikuttavamman vaihtoehdon perinteisille kilpa-autosarjoille. Sähkökilpasarja osoittaa, että maailmanlaajuinen muutos fossiilisia polttoaineita käyttävistä ajoneuvoista sähköisiin liikennevälineisiin voi olla samaan aikaan jännittävä ja ympäristön kannalta kestävä. 

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp