ABB ja SUSI Partners yhteistyöhön energian varastointi- ja mikroverkkoprojekteissa

ABB tuo yhteistyöhön Ability™-pohjaiset mikroverkko- ja energiavarastoratkaisut, SUSI puhtaan energian infrastruktuurin rahoitusasiantuntemuksensa.

ABB on allekirjoittanut SUSI Partnersin (SUSI) kanssa puitesopimuksen mikroverkko- ja energiavarastoratkaisujen toteuttamisen edistämiseksi. SUSI on puhtaan energian infrastruktuurin investointineuvonantaja. ABB tuo yhteistyöhön ABB Ability™-pohjaisen mikroverkkoteknologiansa sekä energian varastointiratkaisut. SUSI vastaa projektien rakenteista ja rahoituksesta Energy Storage Fund -rahastonsa kautta, jossa on varattuna 100 miljoonaa euroa puhtaan energian hankkeisiin.

”Alan teknologiajohtajana haemme yhteistyöltä SUSIn kanssa rahoituksellista lisäarvoa mikroverkko- ja energiavarastoratkaisujen käyttöönoton nopeuttamiseksi”, ABB:n Grid Automation -liiketoiminnan johtaja Massimo Danieli sanoo. ”Nämä ratkaisut myös parantavat luotettavan ja kustannustehokkaan energian saatavuutta syrjäseuduilla.”

Globaali energiamurros luo alalle sekä haasteita että mahdollisuuksia. Näihin kuuluvat muun muassa energian saatavuuden varmistaminen, entistä haasteellisempi verkkojen hallinta sekä uusiutuvan, hajautetun energiantuotannon määrän kasvu. Lisäksi teollisuus ja kaupalliset kiinteistöt ovat yhä kiinnostuneempia mahdollisuuksista pienentää hiilidioksidipäästöjä ja minimoida ja kustannuksia.

Nämä haasteet ovat merkittävä mahdollisuus innovatiivisten mikroverkkojen ja energiavarastoratkaisujen sovelluksille. ABB on alan teknologiajohtaja ja asentanut yli 40 mikroverkkoratkaisua erilaisiin ympäristöihin ympäri maailman - syrjäisille seuduille, teollisuusalueille ja saarille.

”ABB on kokenut ja osaava teknologiayhteistyökumppani. Odotamme yhteistyön tuovan mukanaan uusia sijoitusmahdollisuuksia SUSI Energy Storage Fund -säätiölle maailmanlaajuisesti”, sanoo Marco van Daele, SUSI Partnersin sijoitusjohtaja.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp