ABB pienentää InterContinental Madridin energiankulutusta 40 prosentilla

Madridin perinteikäs hotellimaamerkki saavuttaa ympäristötavoitteensa ABB:n taajuusmuuttajien ja energiatehokkaiden moottorien avulla. Vuosittainen energiansäästö, 445 000 kWh, riittäisi keittämään kaksi miljoonaa kattilallista vettä.

InterContinental Hotels (IHG) -konserni on kestävän kehityksen edelläkävijä, jolla on noin 5 000 hotellia 12:ssa eri ketjussa. IHG:n kestävän kehityksen ohjelma Green Engage on pienentänyt konsernin hotellien ja lomakeskusten energiankulutusta jopa 25 prosentilla vuosina 2013–2017. Tärkeässä roolissa ovat lämmitys- ja ilmastointijärjestelmät, joiden osuus hotellien energiankulutuksesta on usein 60–80 prosenttia.

InterContinental Madrid on erinomainen esimerkki Green Engage -ohjelman onnistumisista. Viiden tähden hotelli on seissyt jo 65 vuoden ajan Paseo de la Castellana -puistokadun varrella espanjalaisen majoitusalan keskeisenä maamerkkinä. Vuosittain hotellissa majoittuu noin 100 000 vierasta, joukossa presidenttejä, kuninkaallisia, julkkiksia ja yritysjohtajia.

”IHG:n Green Engage -ohjelmassa jokaisen hotellin on saavutettava sille asetetut ympäristötavoitteet. Vieraiden mukavuutta ei kuitenkaan saa koskaan vaarantaa”, sanoo Esteban Rodriguez, joka vastaa hotellin teknisistä järjestelmistä.

ABB:n valtuutettu kumppani Madridissa on Exel Industrial, joka huolehtii paikallisesti myynnistä, tukitoiminnoista, huollosta ja teknisestä suunnittelusta. Exel Industrialin tekemässä yksityiskohtaisessa hotellin energiakartoituksessa kävi ilmi, että energiaa kului paljon erityisesti kahdeksassa pumppuryhmässä, jotka palvelevat hotellin lämmitys- ja ilmastointijärjestelmiä ja kuljettavat lämmintä vettä hotellihuoneisiin, keittiöille ja muihin tiloihin.

Pumppujärjestelmiin asennettiin 13 ACH550-taajuusmuuttajaa ja 16 sähkömoottoria, joilla on IE3-energiatehokkuusluokitus. Uudet komponentit integroitiin hotellin rakennusautomaatiojärjestelmiin. Koko järjestelmän luotettavuus ja energiatehokkuus paranevat, kun moottoreiden käyntinopeutta voidaan säätää seuraamaan vaihtelevaa tarvetta hyvin tarkasti.

ABB:n älykkäät ratkaisut tuovat noin 40 prosentin energiansäästön, joka ei vain täytä vaan myös ylittää IHG:n Green Engage -tavoitteet. Vuoden mittaan tästä kertyy jopa 445 000 kWh:n säästö, joka tarkoittaa myös noin 32 500 euroa pienempää energialaskua. Investointi maksaa itsensä takaisin alle kahdessa vuodessa.

Energiatehokkuusohjelma on pienentänyt hotellin hiilijalanjälkeä 253 hiilidioksiditonnilla vuodessa. Jos samanlainen energiansäästö saavutettaisiin vaikkapa vain neljäsosassa maailman noin 187 000 hotellista (lähde: STR Global), globaalit hiilidioksidipäästöt pienenisivät lähes 12 miljoonalla tonnilla vuodessa, mikä vastaisi kolmen hiilivoimalan sulkemista.

International Tourism Partnership (ITP) -organisaation raportti osoittaa, että hotellien osuus on tällä hetkellä noin yksi prosentti kaikista maailman ilmastopäästöistä. Luku jatkaa kasvuaan matkailun lisääntyessä; kaikkien maailman hotellihuoneiden yhteenlasketun määrän odotetaan kasvavan 17,5 miljoonasta noin 25 miljoonaan vuoteen 2050 mennessä.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp