ABB:ltä uusia uraauurtavia sähkönjakelun automaatiotuotteita

ABB on tuonut markkinoille monikäyttöisen suoja- ja ohjausreleen REX640 sekä älykkään sähköaseman ohjaus- ja suojauslaitteen SSC600.

REX640 on vuosia kestäneen tuotekehitystyön tulos ja pohjautuu ABB:n vapaasti konfiguroitavien releiden vahvoihin perinteisiin. REX640 suojaa kaikkia laitteita voimantuotanto- ja -jakelusovelluksissa. Se soveltuu niin sähkölaitos- kuin teollisuussovelluksiin ja kykenee hallitsemaan useita sovelluksia samanaikaisesti. Tämä takaa joustavan, monipuolisen ja kustannustehokkaan suojauksen.

REX640:n modulaarinen suunnittelu tarjoaa joustavuutta. Mukautettava ja päivitettävä ohjelmisto ja laitteisto kattavat sekä releen hankinnan että koko elinkaaren aikaiset suojaustarpeet.

”Asiakkaamme ovat arvostaneet mahdollisuutta luoda rele, joka sopii juuri heidän suojaustarpeisiinsa, sekä mahdollisuutta hallita useita sovelluksia samanaikaisesti. Lisäksi he arvostavat koko releen elinkaaren aikaista valmiutta mukautua helposti suojaustarpeiden muutoksiin”, kertoo ABB:n Distribution Solutions -liiketoiminnan johtaja Alessandro Palin.

”Kiinnostusta on herättänyt myös uusi, intuitiivinen paikallinen käyttöliittymä (LHMI), jossa on värikosketusnäyttö ja joka visualisoi sähkönjakelun prosessitiedot ainutlaatuisella tavalla.”

Älykäs sähköaseman ohjaus- ja suojauslaite SSC600 edustaa uutta tapaa lähestyä sähkönjakeluverkkojen suojausta ja ohjausta. Mahdollisuus suojata ja ohjata useita sähkölaitos- ja teollisuussovelluksia sähköasematasolla yhdellä keskitetyllä laitteella yksinkertaistaa verkkoa, helpottaa prosessinhallintaa, parantaa kustannustehokkuutta ja tukee digitaalisen sähköaseman optimaalista, koko eliniän kattavaa käyttöomaisuuden hallintaa. SSC600 ja liityntäyksiköt muodostavat yhdessä ainutlaatuisen keskitetyn suojaus- ja ohjausratkaisun, joka on IEC 61850 -yhteensopiva.

Sähköasemien varustaminen uusimmalla tekniikalla on helppoa, nopeaa ja kustannustehokasta, ja uusissa kokoonpanoissa tarvitaan vain kenttätason liityntäyksiköitä sekä yksi SSC600-laite Vaihtoehtoisesti kahdella SSC600-laitteella mahdollistetaan äärimmäisen vikasietoinen suojaus- ja ohjausratkaisu kriittisiin sähkönjakeluverkon sovelluksiin. Modulaarista ohjelmistoa voidaan sekä räätälöidä että muokata joustavasti digitaalisen sähköaseman koko käyttöiän aikana. Tähänkin tuotteeseen on jatkuvasti saatavilla uusia ohjelmistoversioita. Muutosten toteuttaminen on helppoa, kun niitä ei tarvitse tehdä kuin yhteen laitteeseen. Koko sähköasemajärjestelmän päivittäminen on helpompaa kuin koskaan aiemmin.

”SSC600 on saanut lämpimän vastaanoton, sillä keskitettyjen suojaus- ja ohjausratkaisujen nähdään edustavan sähkönjakelun suojauksen ja ohjauksen tulevaisuutta”, sanoo Alessandro Palin. ”IEC 61850 -yhteensopivuuden myötä sähköasemien automaatiolaitteiden käytössä on laajat yhteiskäyttöominaisuudet. Juuri tämän vuoksi kaikki ohjaustoiminnat voidaan keskittää sähköasemassa yhteen laitteeseen.”

Katso lisätietoja verkkosivustomme REX640- ja SSC600 -tuotesivuilta ja tuote-esittely-portaalista. Voit myös käyttää ABB:n verkkosivujen intuitiivista Tuotteen valintatyökalu (Product Selection Tool, PST) -palvelua, jonka avulla voit määrittää juuri sinulle sopivan tuotteen helposti. PST:n kautta pääset myös kätevästi tarkastelemaan uusimpia tuotteita ja hintatietoja.  

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp