ABB lataa maailman ensimmäisen 12-metrisen itseohjautuvan sähköbussin

Uraauurtava sähköbussihanke käynnistyy Singaporessa

Maailman ensimmäinen itseohjautuva sähköbussi on 12 metriä pitkä, ja siihen mahtuu 40 matkustajaa. Bussi esiteltiin tiistaina 5.3. Nanyangin teknisellä yliopistolla (NTU) Singaporessa, jonne on toimitettu kaksi ABB:n raskaille ajoneuvoille suunniteltua latausasemaa (HVC, Heavy Vehicle Charger).

Hanke toteutetaan yhteistyössä NTU:n, maaliikenneviranomaisen (Land Transport Authority, LTA) ja Volvo Busesin kanssa itseohjautuvan bussiteknologian kehittämiseksi. Testausvaiheessa osoitetaan, että on mahdollista tarjota Singaporen nykyisiä julkisia bussiliikennepalveluja vastaavia kiinteäreittisiä ja aikataulutettuja palveluita. ABB on hankkeen tärkein teollisuuskumppani ja auttaa Singaporea ottamaan jälleen yhden ison askeleen kohti kestävää liikennettä.

ABB:n HVC 300P -pikalatausjärjestelmä syöttää 300 kW:n tasavirtaa, ja se lataa akut 3–6 minuutissa. Se perustuu avoimeen OppCharge-rajapintaan, jota käytetään nyt sekä Singaporessa että Aasian ja Tyynenmeren alueella. Järjestelmä käyttää bussipysäkin tai -varikon latauspisteeseen kiinnitettyä virroitinta, jonka avulla bussit voidaan ladata niiden päätepysäkillä vaikuttamatta reittiliikenteeseen.

”ABB on eturintamassa kehittämässä älykkäitä ja kestäviä liikenneratkaisuja. Olemme edelläkävijöinä luoneet joustavia ja laadukkaita latausjärjestelmiä, jotka mahdollistavat puhtaampien, tehokkaampien ja edullisempien ratkaisujen kehittämisen”, Electrification Products -divisioonan johtaja Tarak Mehta ABB:ltä sanoo.

”Olemme iloisia voidessamme ottaa osaa tähän Singaporen merkittävään hankkeeseen. Toivomme, että koko alueella aletaan käyttää enemmän sähkökäyttöisiä julkisen liikenteen ratkaisuja, koska alueen nopeasti kehittyvissä kaupungeissa liikenteen päästöt ovat suuri ongelma.”

Toista itseohjautuvista sähköbusseista käytetään NTU:n kampusalueella sijaitsevassa uudessa CETRAN-testauskeskuksessa (Centre of Excellence for Testing and Research of Autonomous Vehicles), jossa tutkijat testaavat uusia toimintoja ja tutkivat miten autonominen sähköbussi toimii muiden tielläliikkujien kanssa. Toista sähköbussia testataan bussivarikolla yhdessä SMRT:n kanssa.

ABB: ensimmäisenä edistämässä sähköistä liikennettä

Ensimmäisenä oleminen on syvällä ABB:n juurissa. Uusia uraauurtavia teknologioita kehitetään jatkuvasti. Tämä pätee erityisesti sähköiseen liikenteeseen. ABB oli yksi CHAdeMO- ja CCS-latausstandardien perustajista. Yhtiö lanseerasi ensimmäisen DC-pikalatausaseman vuonna 2010, ensimmäiset maanlaajuiset DC-latausverkostot vuonna 2012 ja ensimmäiset sähköbussien latausverkostot Euroopassa vuonna 2016. ABB on nykyisin maailman johtava sähköisen liikenteen infrastruktuuria kehittävä yhtiö.

Sen kattavassa valikoimassa on latausratkaisuja sähköautoille ja sähkö- ja hybridibusseille sekä sähköistysratkaisuja laivoille ja raideliikenteeseen. ABB tuli sähköautojen latausmarkkinoille vuonna 2010. Nykyään sillä on jatkuvasti kasvava globaali 10 500 DC-pikalatausaseman laitekanta. Pikalatausasemia on myyty 73 maahan, mikä on enemmän kuin millään muulla valmistajalla. ABB:n laitekanta sisältää Terra High Power -laturit, jotka lataavat 200 kilometrin ajokantaman verran vain kahdeksassa minuutissa.

ABB sijoittui kahdeksannelle sijalle Fortune-lehden ”Change the World” –listalla tunnustuksena yhtiön työstä sähköisen liikenteen ja sähköisten ajoneuvojen latauksen edistämisessä. ABB on ABB FIA Formula E -sarjan nimikkoponsori ja uuden Jaguar I-PACE eTROPHY -sarjan virallinen latauskumppani. Näin yhtiö jatkaa sitoumustaan tulevaisuuden älykkään ja kestävän liikenteen edistämisessä.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp