ABB ja Ericsson yhdessä vauhdittamaan joustavien tehtaiden langatonta automaatiota

  • ABB ja Ericsson ovat vahvistaneet pitkäaikaista suhdettaan ja allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Hannoverin messuilla. Yhteistyö edistää yritysten yhteistä visiota tulevaisuudesta, jossa tuotanto on joustavaa, automaatio edistynyttä ja viestintä langatonta.
  • Yritysten teknologiat ja kokemukset täydentävät toisiaan ja vauhdittavat teollista ekosysteemiä. Industry 4.0:n ja 5G:n hyödyt saadaan käyttöön, mikä avaa uusia mahdollisuuksia liiketoiminnalle.
  • Ericssonin Tallinnan tuotantolaitoksessa käyttöön otettava älykäs automaatiojärjestelmä käyttää ABB:n täysin automatisoitua, joustavaa robottisoluratkaisua.
ABB:n pääjohtaja Ulrich Spiesshofer ja Ericssonin toimitusjohtaja Börje Ekholm
ABB:n pääjohtaja Ulrich Spiesshofer ja Ericssonin toimitusjohtaja Börje Ekholm

ABB ja Ericsson vahvistavat sitoutumistaan vauhdittaa teollista ekosysteemiä, jossa käytetään joustavaa, langatonta automaatiota. Yhteistyö luo vahvan pohjan tulevaisuuden liitettäville palveluille, teollisuuden IoT:lle ja tekoälyteknologioille.

Kumppanien Hannoverin messuilla 2019 allekirjoittama yhteistyösopimus määrittelee yritysten yhteisen tulevaisuusvision joustavasta tuotannosta, jossa automaatiolla ja langattomilla yhteyksillä on keskeinen rooli. Industry 4.0:n ja 5G-yhteyksien ansiosta yritykset voivat kasvattaa tuottavuuttaan automaatiolla ja digitalisaatiolla.

Yhteistyösopimus vahvistaa, että yhtiöt tekevät jatkossakin tiivistä tutkimusyhteistyötä, selvittävät tuotantoprosessien ja automaation kehitysmahdollisuuksia ja etsivät teollisuuden ekosysteemille uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

”Lähdemme innokkaina laajentamaan Ericssonin kanssa tekemäämme yhteistyötä maailmassa, joka on koko ajan lähempänä 5G-teknologian aikakautta”, ABB:n pääjohtaja Ulrich Spiesshofer sanoo. ”ABB:n johtava asema teollisuuden digitalisaatiossa ja Ericssonin yhteyksien edelläkävijänä, avaavat asiakkaillemme uusia tapoja tehostaa tuottavuutta ja kilpailukykyä liiketoimintaa digitalisoimalla.”

”Ericsson ja ABB ovat jo aiemmin tehneet vahvaa yhteistyötä 5G:n ja teollisuuden IoT-teknologioiden tutkimustyössä”, Ericssonin toimitusjohtaja Börje Ekholm kertoo. ”Tällä yhteistyösopimuksella vahvistamme kumppanuuttamme, vauhditamme teollisen ekosysteemin kehitystä ja saamme joustavan automaation täyden potentiaalin käyttöön. Jatkossa voimme yhdistää 5G:n ja Industry 4.0:n ja avata uusia liiketoimintamahdollisuuksia teolliseen ekosysteemiin.”

Kumppanit etenevät vauhdikkaasti älykkään tehdasteknologian uuden sukupolven esittelemiseksi, kun Ericsson ottaa käyttöön älykkään automaatiojärjestelmän Tallinnan tuotantolaitoksessaan. ABB on toimittanut täysin automatisoidun, joustavan robottisoluratkaisun, joka kokoaa Ericssonin 5G-radioita.

ABB ja Ericsson esittelevät Hannoverin messuilla 2019 uusimpia ja innovatiivisimpia teknologioitaan ja sitä, miten yritykset tekevät ”tulevaisuuden tehtaasta” todellisuutta uusimmilla joustavilla roboteilla, langattomilla teknologioilla, 5G:llä, teollisuuden IoT:llä ja liikkeenohjausteknologialla.

ABB on johtava teknologian edelläkävijä, jolla on kattava tarjonta teollisuuden digitalisaatioon. Innovointimme on jatkunut yli 130 vuoden ajan, ja olemme tänään digitaalisten teollisuudenalojen johtava toimija. ABB:llä on neljä asiakaskeskeistä globaalisti johtavaa liiketoimintaa: Electrification, Industrial Automation, Motion ja Robotics & Discrete Automation. Liiketoimintoja tukee yhteinen, digitaalinen ABB Ability™ -alusta. ABB:n johtava Power Grids -liiketoiminta divestoidaan Hitachille vuonna 2020. ABB toimii yli 100 maassa ja työllistää noin 147 000 henkilöä.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp