Norjalainen energia-asemaketju vahvistaa sähköautojen latausverkostoa ABB:n pikalatausasemilla

Circle K on ensimmäisenä energia-asemaketjuna Norjassa tilannut ABB:n sähköautojen pikalatauslaitteita.

ABB toimittaa Circle K:lle sekä 175 kW:n Terra High Power -latauslaitteita että 50 kW:n Terra 54 CJG -latauslaitteita.
ABB toimittaa Circle K:lle sekä 175 kW:n Terra High Power -latauslaitteita että 50 kW:n Terra 54 CJG -latauslaitteita.

Norjalainen energia-asemaketju Circle K ja ABB, digitaalisiin teollisuusratkaisuihin keskittyvä teknologian edelläkävijä, ovat aloittaneet yhteistyön. ABB toimittaa Circle K:lle sekä 175 kW:n Terra High Power -latauslaitteita että 50 kW:n Terra 54 CJG -latauslaitteita. Molemmat ovat markkinoiden asennetuimpia ja luotettavimpia sähköautojen latausasemia.

”ABB on sitoutunut sähköisen liikenteen edistämiseen. Nopeiden, luotettavien ja tehokkaiden latauslaitteiden hyvä saatavuus on välttämätöntä, jotta sähköautot voivat olla varteenotettava vaihtoehto myös muualla kuin suurissa kaupungeissa. Circle K:lla on energia-asemia ympäri maata, ja investoimalla ABB:n pikalatauslaitteisiin ketju madaltaa sähköauton hankkimisen kynnystä”, sanoo Frank Muehlon, joka johtaa ABB:n sähköisen liikenteen infrastruktuuriin keskittyvää liiketoimintaa.

Uudet Terra HP -pikalatauslaitteet ovat kestävä tulevaisuuden ratkaisu. Ne voidaan tarvittaessa päivittää jopa 350 kW:n tehoon. Pikalatauslaitteesta sähköauton akku saa jo 8 minuutin latauksella riittävästi virtaa 200 kilometrin ajoon.

Bensa-asemista energia-asemiksi

Circle K:lle pikalatausasemat ovat keino säilyttää asiakkaat, sillä yhä useammat vaihtavat bensa- ja dieselautosta sähköautoon. Ennen autoilijoiden oli pakko löytää bensa-asema ennen tankin tyhjentymistä, mutta sähköauton omistajat voivat ladata akkunsa käytännössä missä tahansa. Usein lataus tehdäänkin ostosreissun yhteydessä. Niinpä bensa-asemien on pystyttävä tekemään sähköautojen latauksesta yhtä vaivatonta ja nopeaa kuin perinteinen tankkaus.

Sähköautojen latauslaitteet toimitetaan huhtikuuhun 2019 mennessä. Laitteet kuuluvat yhtenäiseen ABB AbilityTM - ratkaisuvalikoimaan, jossa on jo yli 210 toimialarajat ylittävää digitaalista ratkaisua. ABB AbilityTM -ratkaisun laitteet ja järjestelmät yhdistetään pilvipalveluun. Näin latausverkon operaattoreilla on käytössä latauspisteiden etävalvonta, ohjaus- ja huoltotoimenpiteet, joiden avulla ratkaista autoilijoiden haasteita. ABB AbilityTM myös mahdollistaa laitteiden huollon niin, että laite on poissa käytöstä hyvin lyhyen ajan. ABB AbilityTM -ratkaisun latauslaitteelle voidaan luoda joustava yhteys mihin tahansa latausverkostoon, taustajärjestelmään tai maksu- ja energianhallintajärjestelmään.

ABB on latausinfrastruktuurin maailmanlaajuinen johtaja. Yhtiö on myynyt jo yli 10 500 DC-latausasemaa 73 maahan, enemmän kuin yksikään toinen valmistaja.  ABB:n valikoimassa on standardi- ja pikalatauslaitteita suurimpaan osaan niin kotitalouksien kuin julkisten tilojenkin käyttötarkoituksista. ABB:n sähköautojen latauslaitteissa yhdistyvät maksimaalinen käyttäjäturvallisuus, joustavuus ja lukuisat mahdollisuudet räätälöintiin.

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp