ABB:n pikalatausasema edistää vihreämpää Göteborgia

Göteborgin kaupunki on sitoutunut kehittämään asukkaidensa elinympäristöä, ja sen myötä kunnallinen joukkoliikenneyritys GS Buss on tehnyt ABB:lle tilauksen kaupungin vilkkaimpiin kuuluvan bussilinjan 60 sähköistämisestä.

Göteborg tekee suuria investointeja uuden sukupolven vastuulliseen joukkoliikenteeseen. Niinpä kaupungin kaduilla kulkee pian enemmän sähköbusseja. Linja 60, joka on eräs Göteborgin vilkkaimmista, sähköistetään yhdessä linjojen 59 ja 62 kanssa. Näin ympäristölle haitalliset päästöt vähenevät ja kaupungista tulee hiljaisempi ja rauhallisempi. Vuonna 2018 linjalla 60 tehtiin lähes 6,9 miljoonaa matkaa, ja linjoilla 59 ja 62 matkoja tehtiin noin 780 000.

Sähköbussien käyttöönotto vaatii uutta latausinfrastruktuuria. Linjan 60 bussit ladataan neljällä 300 kW:n HVC-laturilla (Heavy Vehicle Chargers), jotka ovat ABB:n modulaarinen ratkaisu raskaiden ajoneuvojen suurteholataukseen. Laturit käyttävät OppCharge-standardia, avointa bussien lataamisen käyttöliittymää, jossa lataus voidaan tehdä automaattisen kattokytkennän kautta.

Bussit voidaan ladata vain 3–6 minuutissa Kruthusgatanin varikolla sekä pikaladata reitin päätepysäkeillä Masthuggetissa ja Redbergsplatsenilla. Latausasemat toimitetaan kesän 2019 aikana ja otetaan käyttöön saman vuoden lokakuussa.

  • Göteborgin linjan 60 bussit ladataan neljällä 300 kW:n HVC-laturilla (Heavy Vehicle Chargers), jotka ovat ABB:n modulaarinen ratkaisu raskaiden ajoneuvojen suurteholataukseen.
  • Bussit voidaan ladata vain 3–6 minuutissa Kruthusgatanin varikolla sekä pikaladata reitin päätepysäkeillä Masthuggetissa ja Redbergsplatsenilla
  • Göteborg tekee suuria investointeja uuden sukupolven vastuulliseen joukkoliikenteeseen. Niinpä kaupungin kaduilla kulkee pian enemmän sähköbusseja

”Vakaa latausinfrastruktuuri on meille erittäin tärkeä, sillä nykyään ruuhka-aikana lähtöjä tapahtuu joka neljäs minuutti. Päätepysäkkien pikalatauksen ansiosta varmistamme liikenteen sujuvuuden ja samalla paremman ja hiljaisemman ympäristön sekä paremman ilmanlaadun niin reittien varsilla asuville kuin matkustajille ja kuljettajillekin”, sanoo GS Bussin liiketoimintajohtaja Dan Paulström.

Laturit kuuluvat ABB Ability™ -ratkaisuvalikoimaan. ABB Abillity -ohjelmisto mahdollistaa latauspisteiden etävalvonnan ja -konfiguroinnin  sekä ennakoivan huollon, joka lisää laitteiston käytettävyyttä.

”Olemme ylpeitä päästessämme tekemään yhteistyötä GS Bussin kanssa ja toimittamaan vahvemman infrastruktuurin sähköiselle liikenteelle tulevaisuuden Göteborgissa. Me ABB:llä uskomme, että on mahdollista kehittää maailmaa kuluttamatta maapallon resursseja, ja vastuullisten joukkoliikenneratkaisujen kehittäminen on oleellisen tärkeää sen saavuttamisessa”, sanoo Mats Peterson, Ruotsin ABB:n Electrification-liiketoiminnan johtaja.

ABB tuli sähköautojen latausmarkkinoille jo vuonna 2010 ja nykyään sillä on nopeasti kasvava globaali 10 500 DC-latausaseman kanta 73 maassa, mikä on enemmän kuin millään muulla valmistajalla. Kokemuksensa ansiosta ABB on kehittänyt vakaan järjestelmän raskaiden ajoneuvojen suurteholataukseen, millä on monia etuja. ABB:n latausasemia käytetään sähköajoneuvojen tuotanto- ja testauslaitoksissa kaikkialla maailmassa, muun muassa äärimmäisissä olosuhteissa esimerkiksi napapiirillä ja aavikkoilmastossa. Esimerkiksi BMW:n, Volkswagenin ja Volvo Busin kaltaiset ajoneuvovalmistajat käyttävät monia latureita intensiivitesteissä 24 tuntia vuorokaudessa, 360 päivää vuodessa.

ABB sijoittui kahdeksannelle sijalle Fortune-lehden ”Change the World” –listalla tunnustuksena yhtiön työstä sähköisen liikenteen ja sähköisten ajoneuvojen latauksen edistämisessä.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp