ABB ja Aibel solmivat kumppanuuden merituulivoimassa

  • Aibelille avaimet käteen EPC-vastuu merituulivoimasta
  • ABB keskittyy toimittamaan HVDC-teknologiaa


ABB ja Aibel ilmoittivat tänään strategisesta kumppanuudesta huippuluokan integrointiratkaisujen toimittamisessa merituulivoimaan. ABB keskittyy suurjännitteiseen tasavirtateknologiaan (HVDC, High Voltage Direct Current) ja Aibel ottaa avaimet käteen EPC-vastuun merituulivoimalauttojen suunnittelusta, rakentamisesta, asennuksesta ja toteutuksesta. Kumppanuus yhdistää kahden yhtiön ydinosaamisen parhaiden ratkaisujen toimittamiseksi. Kumppanit tekevät yhteistyötä, suunnittelussa ja insinöörityössä sekä merituuliyhteyksien optimoinnissa.

"Olemme ylpeitä kumppanuudesta Aibelin kanssa. Se avaa valtavia mahdollisuuksia meneillään olevassa energia-alan murroksessa ja siihen liittyvissä merituulivoiman infrastruktuuri-investoinneissa. Aiomme kasvattaa liiketoimintaamme yhdessä täydentämällä toistemme vahvuuksia ja tarjoamalla ainutlaatuista asiakaspalvelua merituulivoimaprojekteihin", ABB-yhtymän pääjohtaja Ulrich Spiesshofer sanoo. "Tämänkaltainen strateginen kumppanuus on Next Level -strategiamme peruspilareita ja edistää kasvua sekä pienentää riskejä."

Merituulipuistoissa tuotetun energian integroiminen kansallisiin sähköverkkoihin edellyttää vaativaa insinööriosaamista. Merkittävä vaihe on energian muuntaminen vaihtovirrasta (AC, alternating current) tasavirraksi (DC, direct current), jotta siirto kaukana merellä olevista tuulipuistoista kansalliseen verkkoon onnistuu pienin häviöin ja pitkienkin matkojen päähän. Tasavirta muunnetaan kansallisia sähköverkkoja varten takaisin vaihtovirraksi ja jaetaan kulutukseen. HVDC-järjestelmä sisältää kehittynyttä teknologiaa, jolla varmistetaan uusiutuvan tuotannon optimaalinen integrointi sekä energiavirtojen hallinta. Merellä oleva osa HVDC-järjestelmästä sijaitsee erityisesti sitä varten suunnitellulla lautalla.

"Olemme iloisia yhteistyösopimuksesta ABB:n kanssa. Sekä ABB:llä että Aibelilla on vakuuttavat näytöt kärkiratkaisujen toimittajina aloillaan. Olemme aiemmin tehneet menestyksekkäästi yhteistyötä ja olen vakuuttunut, että yhdistämällä vahvuutemme olemme johtava vaikuttaja", Aibelin toimitusjohtaja ja pääjohtaja Jan Skogseth sanoo.

HVDC on jatkossakin teknologia, jolla siirretään suuria määriä energiaa pitkiä välimatkoja tehokkaasti ja luotettavasti. Se on ihanteellinen kaukana sijaitsevan uusiutuvan energian, kuten merituulivoiman, integroimiseen. ABB oli edelläkävijä tässä teknologiassa jo yli 60 vuotta sitten ja kehitti sitä edelleen 1990-luvulla tuomalla markkinoille VSC-ratkaisun nimeltään HVDC Light. ABB on markkinajohtaja HVDC-teknologiassa 120 000 megawatin asennetulla kapasiteetillaan, mikä on noin puolet maailman asennuskannasta. Tähän sisältyy 18 maailmassa toteutetusta 24:stä VSC HVDC -projektista.

"Merituulivoiman siirtoprojektit ovat vaativia, ja niissä hyödynnetään huipputeknologiaa. ABB:llä on vahvaa osaamista ja asiantuntemusta tällä alueella. Kumppanuus Aibelin kanssa auttaa meitä hyödyntämään molempien yritysten erityisosaamista ja vahvistamaan kokonaisarvontuottoamme asiakkaalle", Power Grids -divisioonan johtaja Claudio Facchin sanoo. "Se lujittaa Next Level -strategiamme keskittymistä ydinteknologioihimme, kuten HVDC:hen ja uusien liiketoimintamallien rakentamiseen, kun tavoittelemme kannattavan kasvun mahdollisuuksia."

Tämä on suomenkielinen käännös ABB-yhtymän virallisesta englanninkielisestä tiedotteesta.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp