Suomen ABB:ltä yli 8 miljoonan toimitukset Kotkamillsin uuteen kartonkikoneeseen

Suomen ABB on solminut 8,5 miljoonan euron sähköistys-, käyttö ja järjestelmäsopimukset Kotkamills Oy:n kanssa. Toimitukset ovat osa Kotkamillsin yli 100 miljoonan euron investointia, jolla tehtaan toisen paperikoneen tuotanto muutetaan aikakauslehtipaperista korkealaatuiseksi kierrätettäväksi pakkauskartongiksi. Tilaukset kirjattiin vuoden 2015 loppupuoliskolla.

ABB:n laaja toimituskokonaisuus sisältää uuden kartonkikoneen vaatimat muutokset koko sähkönjakeluun, kartonkikoneen ja pituusleikkurin linjakäytöt, myynti- ja tehdastietojärjestelmän laajennuksen sekä pakkaamon robotit ja taajuusmuuttajat. Lisäksi ABB toimittaa laboratoriolaitteet kartongin laadunvalvontaan. Suurin osa toimituksen sisällöstä valmistetaan ABB:llä Suomessa. Koko projekti suunnitellaan ja johdetaan ABB:ltä Vaasasta ja Helsingistä.

"Meillä on vahva usko ABB:n osaamiseen ja ratkaisuihin ja olemme vuosien saatossa toteuttaneet useita onnistuneita projekteja ABB:n kanssa. Luotettavat ja energiaa säästävät ratkaisut ovat sekä kustannuksia että ympäristöä säästävä pitkän tähtäimen valinta", projektipäällikkö Jan Lousa Kotkamillsistä sanoo.

Uusi kartonkikone käyttää Suomen ABB:llä kehitettyjä korkean hyötysuhteen vaihteettomia kestomagneettimoottoreita. Ne vähentävät häviöitä sekä parantavat tuotannon energia- ja kustannustehokkuutta sekä ympäristömyönteisyyttä. ABB:n suomalaista kestomagneettitekniikkaa on käytössä myös M-Realin Äänekosken kartonkitehtaalla, Stora Enson useilla tehtailla, Kotkamillsin Kotkan paperitehtaalla sekä maailmanlaajuisesti muun muassa Etelä-Afrikassa ja Keski-Euroopassa.

"Olemme iloisia siitä, että saamme olla ratkaisuillamme mukana tässä innovatiivisessa uudistusprojektissa", avainasiakaspäällikkö Markku Pietikäinen ABB:ltä sanoo.

Suomen ABB:llä on yli 30 vuoden kokemus vaativista sellu- ja paperiteollisuuden toimituksista niin Suomessa kuin globaalisti. Yhtiö toimittaa muun muassa Metsä Groupin Äänekosken uudelle biotuotetehtaalle kattavasti Suomessa kehitettyä ja valmistettua sähköistys- ja käyttötekniikkaa.

Uudistuksen yhteydessä Kotkamills yli kaksinkertaistaa tuotantolinjan kapasiteetin 160 000 tonnista 400 000 tonniin vuodessa. Uuden kartonkikoneen tuotanto käynnistyy heinäkuussa 2016.

ABB on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden sekä liikenne- ja infrastruktuurialojen asiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB työllistää 100 maassa noin 135 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 100.

Kotkamills on vastuullinen kumppani, joka valmistaa innovatiivisia, uusiutuvasta luonnonvarasta, puusta, kehitettyjä tuotteita. Tuotteitamme ovat korkealaatuiset erikoislaminaattipaperit Absorbex® ja Imprex® sekä ekologiset puutuotteet. Vuonna 2016 aloitamme täysin kierrätettävien kuluttajapakkauskartonkien valmistuksen Kotkassa. Tuotteemme ovat ympäristöystävällisiä, kierrätettäviä ja turvallisia käyttää. www.kotkamills.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp