ABB avaa Helsinkiin laivojen etävalvontakeskuksen

ABB on perustanut Helsingin Vuosaareen uuden laivojen etävalvontakeskuksen (Integrated Operations Center), josta pilvipalveluja hyödyntämällä on mahdollista valvoa kaikkia ABB:n uudella teknologialla varustettuja aluksia kaikilla maailman merillä. Uusi keskus on aito käytännön esimerkki teollista internetiä hyödyntävästä ratkaisusta.

Laivojen etävalvontakeskuksesta on mahdollista muodostaa yhteys mihin tahansa ABB:n uudella teknologialla varustettuun alukseen ja seurata sen suorituskykyä.
Laivojen etävalvontakeskuksesta on mahdollista muodostaa yhteys mihin tahansa ABB:n uudella teknologialla varustettuun alukseen ja seurata sen suorituskykyä.

Keskuksesta on mahdollista muodostaa yhteys mihin tahansa ABB:n uudella teknologialla varustettuun alukseen ja seurata sen suorituskykyä. Keskus on suorassa yhteydessä myös laivanomistajien maatoimintoihin ja tukee ongelmatilanteissa, kunnossapidon suunnittelussa ja alusten suorituskyvyn vertailussa. Uusi keskus palvelee niin matkustaja-, rahti- kuin jäissä kulkevia aluksia.

Alusten anturit ja ohjelmistot lähettävät satelliittiyhteyden kautta tietoja laitteista ja suorituskyvystä. Pilvipalveluiden kautta kerättyyn dataan yhdistetään myös manuaalisesti kerätty kunnonvalvonnan tieto. Jalostamalla ja visualisoimalla kaikkea tätä tietomäärää laivanvarustajat yhdessä ABB:n asiantuntijoiden kanssa voivat valvoa kokonaisten laivastojen toimintaa.  Tämä vähentää odottamattomia seisokkeja sekä kalliita myöhästymisiä satamissa.

"Koska esimerkiksi risteilyaluksista on tulossa teknisesti entistä monimutkaisempia ja ne kuljettavat entistä enemmän matkustajia samalla kun tavoitteena on tarjota matkustajille upeita lomaelämyksiä, on äärimmäisen tärkeää, että laitteistoja valvotaan ja huoltoja suunnitellaan ennakoivasti. Integrated Operations -keskuksessa voimme havaita aluksella olevat ongelmat jopa ennen kuin aluksen miehistö on niitä havainnut. Tämä on yksinkertaisesti tehokkaampi ja turvallisempi tapa tukea aluksella olevaa henkilöstöä", sanoo ABB:n Suomen Marine and Ports -liiketoiminnan johtaja Sakari Sorsimo.

Azipod®-propulsiojärjestelmä on käytössä suuressa osassa nykyaikaisia risteilijöitä ja jäänmurtajia. Vuosaaren etävalvontakeskus antaa alusten omistajille paremmat mahdollisuudet hallita propulsiojärjestelmiensä toimintaa ja ylläpitoa.  Ensimmäiset Azipod-yksiköt asennettiin 25 vuotta sitten. Kaikkiaan käyttötunteja on rekisteröity yli 12 miljoonaa erittäin korkealla luotettavuudella. 

Helsingin lisäksi ABB:llä on Integrated Operations -keskus myös Billingstadissa Norjassa. Näistä kahdesta keskuksesta voidaan muodostaa yhteys yli 600 alukseen. Uusia vastaavanlaisia keskuksia on suunnitteilla Aasiaan ja Yhdysvaltoihin vuoden 2016 aikana.

Helsingin Vuosaaressa ja Haminassa toimiva ABB:n Marine and Ports -liiketoimintayksikkö vastaa maailmanlaajuisesti meriteollisuuden ratkaisujen kehittämisestä ABB:llä.

ABB on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden sekä liikenne- ja infrastruktuurialojen asiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB työllistää 100 maassa noin 135 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 100.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp