Fingrid vahvistaa verkkoaan ABB:n huipputeknologialla

Suomen ABB on allekirjoittanut 8 miljoonan euron sopimuksen 400 kV:n kaasueristeisen (GIS, Gas Insulated Switchgear) sähköaseman toimittamisesta Fingridin Länsisalmen sähköasemalle Vantaalle. Asema parantaa kantaverkon käyttövarmuutta ja turvaa ja vahvistaa pääkaupunkiseudun sähkönsyöttöä. Kyseessä on kaikkien aikojen kolmas 400 kV:n kaasueristeisen sähköaseman toimitus Suomessa. Aiemmat vastaavat asemat on toimitettu Fingridille Seinäjoelle ja Vantaan Tammistoon.

Kaasueristeteknologia pienentää sähköaseman kokoa jopa 70 prosenttia. Käytännössä tämä tarkoittaa sähköaseman koon kutistumista jalkapallokentän kokoisesta tenniskentän kokoon. Tekniikan ansiosta sähköasemia voidaan rakentaa myös kaupunkien keskustoihin sekä esimerkiksi merellä sijaitseville öljyn- ja kaasunporauslautoille, voimalaitoksiin ja toimistorakennuksiin.

Verrattuna perinteiseen ilmaeristeiseen sähköasemaan kaasueristeteknologia parantaa lisäksi käytön turvallisuutta ja luotettavuutta, pidentää aseman elinikää ja vähentää huollon tarvetta.

ABB:n toimitus sisältää 400 kV:n kaasueristeisen kojeiston, releistyksen, apusähköjärjestelmät ja suurjännitekaapeloinnit. ABB toimittaa ratkaisun valmiiksi kokoonpantuna ja testattuna suoraan tehtaalta, mikä vähentää merkittävästi asennusaikaa työmaalla.

ABB on maailman johtava ilma- ja kaasueristeisten sähköasemien toimittaja 1 100 kV:n saakka. Yhtiön sähköasemia löytyy ympäri maailman, aavikoilta ja vuoristoista, merellä sijaitsevilta lautoilta ja suurkaupunkien keskustoista. ABB on toimittanut kymmeniä tuhansia kaasueristeisiä kojeistoja eri puolille maailmaa: muun muassa maailman suurimmat kokoonpanot Itaipun vesivoimalaitokselle Brasiliaan sekä Three Gorges -vesivoimalaitokselle Kiinaan.

Länsisalmen sähköaseman rakennustyöt käynnistyvät kuluvana keväänä ja se otetaan käyttöön vuoden 2017 loppuun mennessä.

ABB on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden sekä liikenne- ja infrastruktuurialojen asiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB työllistää 100 maassa noin 135 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 100.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp